Ako upiecť baránčeka?

Na pečenie banánových muffinov (barančekov) budete potrebovať tieto suroviny:

– 2 veľké zrelé banány
– 1/3 šálky masla (rozpusteného)
– 1 biely cukor
– 1 vajce
– 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
– 1 čajová lyžička prášku do pečiva
– 1/2 čajovej lyžičky sódy bikarbóny
– štipka soli
– 1 1/2 šálky múky

Ako pripraviť baránčika?

Pokyny:

1. Rúru predhrejte na 180°C a pripravte si formy na muffiny alebo plech na pečenie.

2. V miske dôkladne rozmixujte banány do hladkej konzistencie. Následne pridajte rozpustené maslo, cukor, vajce a vanilkový extrakt a všetko poriadne premiešajte.

3. Následne zapracujte suché ingrediencie – múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a soľ, a miešajte, kým sa všetky zložky nespoja do hladkého cesta.

4. Nalejte cesto do muffinových foriem a vložte do predhriatej rúry. Pečte barančeky približne 20-25 minút, alebo kým nebudú pekne zlatohnedé a špáradlo vsunuté do nich vyjde suché.

5. Po vybratí z rúry nechajte muffiny vychladnúť na mriežke pred podávaním. Prajeme dobrú chuť!

Ako upiecť baránčeka?-2

2) Ako upiecť baránčeka?

Pečenie baránčika je tradičná činnosť, ktorá mnohých spája s rodinou a oslavami. Tento chutný dezert je perfektný na sviatočné príležitosti, najmä počas Veľkej noci. V tomto článku vám predstavíme jednoduchý recept, ktorý vám pomôže pripraviť lahodného baránčika, ktorý poteší všetkých vašich blízkych.

Kuracie prsia – Recept omáčka

Kuracie prsia – Recept omáčka

Čítať viac »

Potrebné suroviny na prípravu baránčika

Aby ste mohli začať, pripravte si tieto ingrediencie:

  • 500 g hladkej múky
  • 250 g cukru
  • 250 g masla
  • 4 vajcia
  • 1 balenie prášku do pečiva
  • 300 ml mlieka
  • vanilkový cukor
  • štipku soli

Postup pri príprave baránčika

1. Prvým krokom je predpríprava: predhrejte rúru na 180 °C a pripravte formu na baránčeka (olejte a vysypte múkou).

2. V hlbokej mise zmiešajte maslo s cukrom a vanilkovým cukrom, až kým nebude zmes krémová. Potom pridávajte vajcia po jednom a dôkladne premiešajte.

3. V inej miske skombinujte múku, prášok do pečiva a soľ. Postupne pridávajte suché ingrediencie do mokrých, striedavo s mliekom, a miešajte, kým cesto nebude homogénne.

4. Cesto prelievajte do pripravenej formy a pečte 45-50 minút, alebo kým vrch nie je zlatistý a špajdľa vpichnutá do stredu nevyjde čistá.

5. Nezabudnite: Baránčika nechajte vychladnúť pred podávaním. Na záver ho môžete ozdobiť práškovým cukrom alebo čokoládovou polevou.

Pečenie baránčika môže byť zábavnou a uspokojujúcou aktivitou. Dúfame, že tento recept vám pomôže pripraviť lahodnú pochúťku, ktorú si obľúbite!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

13 Komentárov

  1. Sima píše:

    Rozhodne ho nerobte, tak ako niekto píše na internete.
    Ja keď som ho robila poslednýkrát podľa recepty na aktualitách tak mi vyšlo prasa a nie baránček.

  2. Ntatar píše:

    Pekný recept na baránčeka, určite vyskúšam! Veľmi jednoduchý postup na prípravu, ďakujem za zdieľanie.

  3. Zuzulova Erika píše:

    Je to ideálne na rodinné oslavy, pečenie baránčeka ma vždy poteší. Ďakujem za recept!

  4. Janko123 píše:

    Tento recept na baránčika je skvelý! Už sa teším, ako si ho pripravím s rodinou na Veľkú noc. Vždy je to zábava a výsledok stojí za to. Určite sa budem riadiť týmto jednoduchým návodom. Ďakujem za inšpiráciu!

  5. Kocurko píše:

    Wow, baránček vyzerá fantasticky! Nikdy som ho nepekal, ale s týmto receptom to určite vyskúšam. Rodina bude nadšená, keď ich prekvapím touto sladkou dobrotou. Pečenie je super zábava!

  6. MackoPusik píše:

    Tento recept je presne to, čo som hľadal! Milujem pečenie a baránček je pre mňa symbolom jari. Rád si s deťmi upečieme a ozdobíme ho. Dúfam, že sa mi podarí urobiť tak krásny ako na obrázku!

  7. Sloník píše:

    Baránčeky sú úžasné! Tento recept vyzerá veľmi jednoducho a chutne. Teším sa na pečenie s priateľmi a rodinou. Takéto sladkosti sú najlepšie spoločne! Ďakujem za skvelý nápad!

  8. NikiKeks píše:

    Pečenie baránčika bude skvelé! Mám rada všetky tieto ingrediencie a už teraz cítim tú vôňu z rúry. Rada sa podelím o tento zážitok so svojimi priateľmi. Určite vyskúšam tento recept čoskoro!

  9. VeselýPavúk píše:

    Súhlasím, že pečenie baránčika je perfektné pre sviatky! Tento recept vyzerá tak jednoducho a chutne. Teším sa na spoločné chvíle v kuchyni s rodinou pri príprave tejto pochúťky.

  10. Bubik55 píše:

    ‚Baránček‘ – už len ten názov ma robí šťastným! Myslím si, že tento recept je skvelý spôsob, ako stráviť čas s tými najdrahšími. Pečenie vždy prináša radosť a sladké odmeny sú bonus!

  11. _LuckyStar_ píše:

    ‚Pečenie‘ a ‚baránček‘ sú moje obľúbené slová! Tento recept ma určite inšpiruje k tomu, aby som si ho urobil doma. Nemôžem sa dočkať chuti toho lahodného dezertu so svojimi blízkymi.

  12. #ChutnyZajko# píše:

    ‚Baránček‘ mi vždy pripomína krásne chvíle s rodinou pri pečení. Tento recept je úžasný a určite ho vyskúšam na Veľkú noc! Som nadšený z tejto tradície a teším sa na dobré jedlo.

  13. !JasnáHviezda! píše:

    ‚Pečenie‘ má svoje čaro, obzvlášť keď ide o ‚baránka‘. Tento jednoduchý recept mi veľmi pomôže pripraviť niečo výnimočné pre moju rodinu na sviatky. Teším sa na všetku tú radosť pri stole!