Ako upiecť chrumkavé kuracie stehná

Na chrumkavé kuracie stehná budete potrebovať nasledujúce suroviny:

– 4 kusy kuracích stehien
– soľ
– čierne korenie
– sušené bylinky podľa preferencií (napr. tymian, rasca)
– olivový olej

 

Akým spôsobom upečiete chrumkavé kuracie stehná

Postup:

Krémová polievka z mangoldu

Krémová polievka z mangoldu

Čítať viac »

1. Kuracie stehná dôkladne umyte a jemne osušte pomocou papierových utierok.
2. V miske skombinujte soľ, čierne korenie a sušené bylinky.
3. Stehná potrite touto zmesou zo všetkých strán, aby sa dobre ochutili.
4. Pripravené stehná nechajte odležať aspoň 30 minút, aby sa chuť lepšie prenikla.
5. Po uplynutí času zapnite rúru a nastavte teplotu na 200 °C.
6. Na pekáč umiestnite kúsok pečiaceho papiera a položte naň stehienka.
7. Potrite ich olivovým olejom zo všetkých strán.
8. Pečte v prehriatej rúre na 200 °C približne 45 minút, alebo kým stehná nezískajú zlatohnedú farbu a nebudú chrumkavé.
9. Po upečení nechajte kuracie stehná na chvíľu odpočívať, aby sa chute mohli dobre vyvážiť.

Servírujte so šalátom alebo akoukoľvek obľúbenou prílohou. Prajeme vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

5 Komentárov

  1. Perla Stastna píše:

    Neskutočne chutné kuracie stehná! Už sa teším, kým ich vyskúšam.

  2. Balasa Bronislava píše:

    Táto receptúra znie skvelo, určite ju vyskúšam na večeru.

  3. Enagy píše:

    Veľmi jednoduchý postup, ľahko sa to zvládne aj pre začiatočníkov v kuchyni.

  4. Anonym píše:

    Tieto stehná sú môj obľúbený pokrm! Rada vyskúšam váš recept.

  5. Zelenayova Lubor píše:

    Určite skvelý recept. Už teraz cítim tú chrumkavosť.