Ako upiecť najlepšie čokoládové muffiny

Aby ste pripravili najchutnejšie čokoládové muffiny, riaďte sa týmto prehľadným receptom:

Ingrediencie:

  • 200 g hladkej múky
  • 50 g kakaového prášku
  • 200 g cukru
  • 1 lyžica kypridla do cesta
  • štipka soli
  • 2 vajcia
  • 150 ml mlieka
  • 120 ml rastlinného oleja
  • 1 čajová lyžička vanilkového aroma
  • 100 g tmavej čokolády (nasekaná na kúsky)

Príprava:

  1. Rúru predhrejte na 180 °C a pripravte formy na muffiny.
  2. V miske spojte suché ingrediencie: múku, kakaový prášok, cukor, kypridlo a soľ.
  3. V druhej miske dôkladne vymiešajte vajcia, mlieko, olej a vanilkové aroma.
  4. Následne spojte suché a mokré zložky, kým nevznikne hladká zmes.
  5. Pridajte nasekanú čokoládu a opatrne premiešajte.
  6. Vylejte cesto do formičiek takmer po okraj a pečte asi 20-25 minút, alebo kým špáradlo vpichnuté do muffinu nevyjde čisté.
  7. Ponechajte muffiny v forme na vychladnutie a potom ich môžete ozdobiť podľa vašich predstáv, napríklad čokoládovou polevou alebo posypom.

Vychutnajte si tieto delikátne čokoládové muffiny!

Krémová brokolicová polievka s mrkvou

Krémová brokolicová polievka s mrkvou

Čítať viac »

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *