Ako upiecť sumca

Ako upiecť sumca? Sumec nie je najlepšia rybka, no dostal som ju od mojej zlatej susedky, tak by bola škoda ju vyhodiť len, tak do koša. A k tejto príležitosti som vám k tomu napísala aj recept. Takže užívajte rybyčky so mnou.

Na prípravu sumca potrebujete tieto ingrediencie:

– 4 filety sumca
– olej (na opekanie)
– soľ
– čierne korenie
– citrónová šťava

 

Ako upiecť sumca?

Postup:

1. Filety sumca opláchnite pod tečúcou vodou a osušte papierovou utierkou.
2. Na panvici rozohrejte olej.
3. Filety sumca osolte a pokvapkajte citrónovou šťavou.
4. Položte filety do horúceho oleja na panvici a opečte z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu.
5. Posypte na opečené filety čiernym korením.
6. Hotové filety sumca môžete podávať s prilohou podľa vlastného výberu, napríklad so zemiakovou kašou, dusenou zeleninou alebo šalátom.

Dobrú chuť!

 

2)

Pečenie sumca môže byť skutočne lahodným zážitkom. Tento jemný a chutný rybí pokrm je ideálny na rodinné obedy alebo večere. V tejto príručke vám ukážeme, ako upiecť sumca a dosiahnuť perfektný výsledok každýkrát.

Ingrediencie potrebné na pečenie sumca

Pre tento recept budete potrebovať:

  • 1 čerstvý sumec (cca 1,5 kg)
  • 2 citróny
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 prémiový olivový olej (asi 100 ml)
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • čerstvé bylinky (napr. petržlen alebo kôpor)
  • pečené zemiaky alebo ryžu na podávanie

 

Postup na upečenie sumca

1. Predhrejte rúru na 200°C. 2. Sumca dôkladne umyte a osušte. 3. Na plech vložte sumca a pokvapkajte ho olivovým olejom. Potom posypte soľou a čiernym korením. 4. Nakrájajte citróny na plátky a cesnak na jemno, a potom ich vložte do brucha sumca spolu s čerstvými bylinkami. 5. Pečte sumca v predhriatej rúre asi 30-40 minút, alebo kým sa ryba ľahko rozpadne pri dotyku vidlicou. 6. Po upečení podávajte sumca s pečenými zemiakmi alebo ryžou a vychutnajte si jeho jedinečnú chuť.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *