Ako uvariť pšeno?

Pšeno sa stalo celkom populárnou stravou najme u mladej generácie.
V minulosti naši predkovia konzumovali pšeno častejšie, ako je tomu dnes. Mali by sme si uvedomiť, že pšeno je zdavé pre naše zdravie.

Vedeli, že pšeno je chutné a netreba naň zabúdať v pestrej strave. Je výborným zdrojom vitamínov ako B, C, E a K vitamín.

Ale obsahuje aj minerálny ako sú horčík, zinok, mangán, selén, vápnik, meď, a draslík. Tu nie je o čom diskutovať.

Ako uvariť pšeno?

Ako správne uvariť pohánku + Pohánka so šampiňónmi | Recepty CVR

 

 

Na prípravu pšena potrebujete:

– 1 šálku pšena
– 2 šálky vody
– soľ podľa chuti

Postup:

1. Pšeno prepláchnite pod tečúcou vodou, aby ste odstránili prípadnú škvrny alebo nečistoty.
2. Vložte pšeno do hrnca a pridajte vodu.
3. Pridajte soľ podľa chuti.
4. Privarte zmes na stredne silnom ohni a občas premiešajte.
5. Kedy je pšeno mäkké a voda vstrebaná, odstráňte hrniec z ohňa.
6. Nechajte pšeno odstáť ešte asi 5 minút pod pokrievkou.
7. Pšeno je teraz pripravené na konzumáciu, môžete servírovať ako prílohu alebo ako súčasť ďalších jedál.

(Čas varenia: približne 20-25 minút)

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *