Ako konzervovať papriku v oleji? Je to lahodné zahraničné jedlo, ktoré sa mi veľmi zapáčilo. Rada som sledovala na TikToku videá, kde Indovia, ale najmä Číňania a Japonci, polievajú horúcim olejom chilli papričky alebo klasickú papriku. Dnes si ukážeme, ako na to.
Na zaváranie papriky v oleji potrebujete:
– papriku
– olej
– koreniny (napríklad čierne korenie, koriander, chilli korenie)
Ako konzervovať papriku v oleji?
Postup:
1. Papriky dôkladne umyte, osušte a nakrájajte na tenké prúžky alebo kocky.
2. Olej rozohrejte vo veľkej pánvi.
3. Pridajte nakrájanú papriku a dusíte na miernom ohni približne 10-15 minút, občas premiešajte.
4. Počas dusenia pridajte koreniny podľa chuti.
5. Keď paprika zjemnie, odstavte ju a nechajte trošku vychladnúť.
6. Hotovú papriku s olejom a korením preložte do sterilizovaných sklenených nádob a uzavrite ich viečkom.
7. Nádoby s paprikou v oleji uchovávajte v chladničke a spotrebujte do dvoch týždňov.
Takto pripravenú papriku v oleji môžete využiť ako prílohu k rôznym jedlám alebo ako ochucovadlo do šalátov, sendvičov a rôznych pokrmov. Prajeme dobrú chuť!
2) Ako zavárať papriku v oleji?
Konzervovanie papriky v oleji predstavuje výborný spôsob, ako uchovať túto zeleninu dlhodobo. Variantov je mnoho, avšak základný postup je jednoduchý a dostupný pre každého. V tomto článku vás prevedieme receptom, ktorý obsahuje potrebné ingrediencie a efektívny postup na konzervovanie.
Nezbytné ingrediencie
Na zaväranie papriky v oleji budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 1 kg červenej papriky
- 500 ml olivového alebo slnečnicového oleja
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 polievkovú lyžicu soli
- 1 polievkovú lyžicu octu
- 1 čajovú lyžičku čierneho korenia
- bylinky na dochutenie (napríklad tymián, rozmarín)
Postup na zaváranie papriky
Začnite s prípravou papriky. Dôkladne ju umyte, odstráňte stopky a semienka a nakrájajte ju na prúžky. Následne na panvici zohrejte olej a na miernom ohni orestujte nasekaný cesnak, kým nebude zlatistý.
Potom do panvice pridajte papriku a dochuťte ju soľou, octom a čiernym korením. Panvicu zakryte a varte na miernom ohni približne 15 minút, kým paprika zmäkne, ale zachová si svoju štruktúru.
Hotovú zmes nalejte do sterilizovaných pohárov a prelejte teplým olejom, aby bola paprika úplne ponorená. Potom poháre uzavrite a nechajte vychladnúť. Takto pripravená paprika sa uchová v chladnom a tmavom prostredí.
Vlastnoručne pripravená paprika v oleji je skvelým doplnkom k mäsovým jedlám alebo na obohatenie rozličných šalátov. Prajeme dobrú chuť pri vyskúšaní tohto receptu!