Ako zavárať podpňovky

Ako preserve podpňovky?
Pre tých, ktorí to nevedia, podpňovky sú huby, ktoré sa zbierajú najmä na konci sezóny zberu húb. Tieto huby majú žltkastý odtieň. Ich charakteristickou črtou je ich intenzívna vôňa a žltá farba na vrchu hlavičky, ak sú ešte mladé.

Budete potrebovať:
– 500 g múky
– 1 hrsť soli
– 1 hrsť cukru
– 25 g droždia
– 250 ml mlieka
– 100 g masla
– 1 vajce

Ako conserve podpňovky?

Postup:
1. V miske spojte múku, soľ a cukor.
2. V menšej nádobe vyšľahajte droždie v teplom mlieku.
3. Vmiešajte droždie s mliekom do múky a vypracujte cesto.
4. Zakryte cesto utierkou a nechajte ho kysnúť aspoň jednu hodinu.
5. Rozvalkajte cesto na plát hrubý približne 1 cm a nakrájajte ho na podpňovky.
6. Na polovicu každej z nich položte kúsok masla a prehnite ju na polovicu.
7. Uložte podpňovky na plech pokrytý papierom na pečenie a nechajte ich ešte chvíľu odpočívať.
8. Pred pečením potrite podpňovky rozšľahaným vajcom.
9. Pečte v rúre predhriatej na 180°C približne 20 minút, kým nezískajú zlatohnedý nádych.

Servírujte a užite si výnimočnú domácu pochúťku!

Ako zavárať podpňovky?-2

Špenátová polievka z mrazeného špenátu

Špenátová polievka z mrazeného špenátu

Čítať viac »

2) Ako zavárať podpňovky?

Zaváranie húb, ako sú podpňovky, je výborný spôsob, ako si zachovať ich chuť a nutričné hodnoty. V tomto článku sa dozviete, ako efektívne zavárať podpňovky, aby ste si mohli užívať ich jedinečnú chuť počas celého roka. Tento jednoduchý recept obsahuje potrebné ingrediencie, postup a tipy na úspešné zaváranie.

Ingrediencie potrebné na zaváranie podpňoviek

Predtým, než začnete, je dôležité mať po ruke všetky potrebné suroviny. Budete potrebovať:
– čerstvé podpňovky (1 kg)
– 500 ml vody
– 200 ml octu
– 2 lyžice soli
– 1 lyžičku cukru
– korenie podľa chuti (napr. bobkový list, čierne korenie, cesnak)
– sterilizované poháre a viečka.

Postup na zaváranie podpňoviek

1. Pred zberom podpňoviek sa uistite, že sú čerstvé a bez poškodení. Dobre ich umyte a očistite pod tečúcou vodou.
2. V hrnci zmes vody, octu, soli a cukru priveďte k varu.
3. Pripravte poháre: sterilizujte ich v horúcej vode.
4. Opláchnuté podpňovky vložte do pohárov a pridajte zvolené korenie.
5. Zalejte horúcou marinádou tak, aby huby boli úplne ponorené.
6. Viečka dôkladne uzavrite a poháre otočte hore dnom, aby ste zabezpečili hermetické uzavretie.
7. Nechajte vychladnúť na izbovú teplotu a následne ich umiestnite na chladnom a tmavom mieste.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

20 Komentárov

  1. Cbalasa píše:

    Recept na zaváranie podpňoviek je skvelý, určite ho vyskúšam.

  2. Ema25 píše:

    Ďakujem za skvelý tip, teším sa na vyskúšanie tohto receptu.

  3. Kvetinka123 píše:

    Tento recept na zaváranie podpňoviek vyzerá skvele! Nikdy som to neskúsil, ale určite sa do toho pustím. Milujem huby a verím, že doma zavarené budú ešte chutnejšie. Ďakujem za tipy!

  4. MiskaHranata píše:

    Wow, tak to je úžasné! Zaváranie húb je niečo, čo som vždy chcela vyskúšať. Tieto podpňovky vyzerajú lákavo a mám všetky ingrediencie doma. Určite to vyskúšam a teším sa na výsledok!

  5. JankoPiknik píše:

    Perfektný návod na zaváranie! Už dlhšie sa chystám na zaváranie húb a toto je presne to, čo potrebujem. Mám rád, keď si môžem uchovať chuť prírody aj na zimu. Ďakujem za pomoc!

  6. Slniečko2023 píše:

    Toto je super! Zaváranie podpňoviek znie ako skvelý nápad pre zimné dni. Vždy som hľadala jednoduché recepty a tento je presne taký. Teším sa, až to vyskúšam so svojou rodinou!

  7. Bublinka456 píše:

    Skvelý článok! Zaváranie húb mi vždy prišlo zložité, ale tento návod ho urobil jednoduchým. Určite vyskúšam tento recept už tento víkend. Dúfam, že budú chutiť rovnako dobre ako vyzerajú!

  8. FeroSmejko píše:

    Juj, aké super informácie! Nikdy som nevedel, ako správne zavárať huby, ale po prečítaní tohto článku mám jasný plán. Určite to skúsim a podelím sa o výsledok s priateľmi!

  9. MačkaMia píše:

    To je úžasné! Rada zbieram huby a teraz ich budem môcť aj zavárať podľa vášho receptu. Cítim sa inšpirovaná a už sa teším na chuť domácich podpňoviek v zime!

  10. DinoLovesFood píše:

    ‚Zaváranie podpňoviek‘ – znie to veľmi chutne! Veľmi ma zaujíma postup, určite ho vyskúšam s rodinou. Je skvelé mať takéto domáce dobroty po ruke počas zimných mesiacov.

  11. _ZelenáRuka_ píše:

    ‚Zaváranie húb‘ je niečo nové pre mňa! Tieto tipy sú veľmi užitočné a jasné. Už sa teším na výnimočný zážitok pri príprave týchto chutných podpňoviek doma.

  12. PečenýMuffin píše:

    Tento recept na zaváranie podpňoviek je skvelý! Nikdy by ma nenapadlo, že je to také jednoduché. Určite to vyskúšam a urobím si doma zásoby. Húb nie je nikdy dosť, a chuť vlastných zavarených húb bude fantastická!

  13. Hubárik123 píše:

    Wow, konečne som našiel recept na zaváranie podpňoviek! Mám rád huby a toto vyzerá ako skvelý spôsob, ako ich uchovať. Ďakujem za zdieľanie, určite to skúsim čoskoro. Teším sa na tú chuť aj v zime!

  14. Slniečko88 píše:

    Tento článok ma veľmi potešil! Zaváranie húb mi vždy prišlo zložité, ale po prečítaní tohto postupu sa zdá byť jednoduché. Nemôžem sa dočkať, kedy si pripravím vlastné podpňovky. Máte moje veľké ďakujem!

  15. KreatívnyKuchár píše:

    Fantastický recept! Svojich priateľov prekvapím s domácimi podpňovkami. Je úžasné, že môžeme takto uchovávať ich chuť aj mimo sezóny. Určite sa podelím o tento recept s rodinou a priateľmi. Ďakujem!

  16. ZelenýList píše:

    Skvelý návod na zaváranie podpňoviek! Tento článok mi pomohol pochopiť všetky kroky, ktoré potrebujem spraviť. Teším sa na chuť týchto húb v zime! Vďaka za zdieľanie takého užitočného receptu.

  17. PohodovýPetrík píše:

    Čo môže byť lepšie ako domáce zavárané huby? Tento recept ma inšpiroval vyskúšať niečo nové v kuchyni! Milujem huby a určite to skúsim podľa vášho návodu. Ďakujem za užitočné tipy!

  18. RadosťSvetla píše:

    ‚Ako zavárať podpňovky?‘ Toto je presne to, čo som hľadala! Recept vyzerá jednoducho a chutne, teším sa na výsledok. Húby sú moje obľúbené a chcem ich mať vždy po ruke. Super článok!

  19. _HubaLáska_ píše:

    ‚Takto by som mohla uchovať svoje obľúbené podpňovky!‘ Vďaka za jasný postup a tipy k ingredienciám. Určite ho využijem túto sezónu pri zbere húb a pripravím si úžasné poháre plné chuti.

  20. _JasnýHviezdny_ píše:

    ‚Ahojte všetci! Mám rád huby a tento recept vyzerá veľmi lákavo.‘ Určite ho vyskúšam pri najbližšej príležitosti. Doma nemáme veľa zaznamenaných húb, takže tento spôsob bude dokonalý!