Americké lievance so slaninkou 

Americké lievance so slaninkou sú výbornou voľbou pre lahodný raňajkový zážitok. Tu je jednoduchý a chutný recept:

Potrebujete:

  • 1 šálka múky
  • 1 lyžička kypriaceho prášku
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1 lyžička cukru
  • 3/4 šálky mlieka
  • 1 vajce
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 4 plátky slaniny
  • javorový sirup (na dochutenie)

 

Americké lievance so slaninkou 

Postup:

  1. Vo veľkej miske zmiešajte múku, kypriaci prášok, soľ a cukor.
  2. V samostatnej miske vymiešajte mlieko, vajíčko a vanilkový extrakt.
  3. Pomaly pridávajte mliečnu zmes k suchej zmesi, miešajte do hladka. Ak je cesto príliš husté, pridajte ešte trochu mlieka.
  4. Na grilovacej panvici orestujte slaninu, kým nie je krásne krehká. Odložte na tanier a nechajte si ju na servírovanie.
  5. Do panvice s tukom zo slaniny nalejte lyžicu cesta pre každú lievancu. Pečte ich až do chvíle, kým sa na povrchu neobjavia bublinky a okraje nie sú pevnejšie.
  6. Otočte lievance a pečte druhú stranu, kým sa nezlatia.
  7. Po upečení servírujte lievance s opečenou slaninou a polejte ich javorovým sirupom.

Môžete ich ozdobiť čerstvými ovocnými plodmi, praženými orieškami alebo ďalším sirupom podľa chuti.

Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

Na lievance:

  • 1 šálka hladkej múky
  • 2 lyžice cukru
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky sódy bikarbóny
  • 1/4 lyžičky soli
  • 1 veľké vajce
  • 1 šálka mlieka
  • 2 lyžice roztopeného masla alebo rastlinného oleja
  • 1 lyžička vanilkového extraktu (voliteľné)

Na slaninku:

  • 200 g slaninky

Postup:

  1. Príprava slaninky:

    • Na panvici na strednom ohni opečte slaninku, kým nebude chrumkavá. Potom ju vyberte a položte na papierovú utierku, aby sa odsať prebytočný tuk.
  2. Príprava cesta na lievance:

    • V miske zmiešajte suché ingrediencie: múku, cukor, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a soľ.
    • V inej miske vyšľahajte vajce, mlieko, roztopené maslo a vanilkový extrakt (ak používate).
    • Mokré ingrediencie postupne pridávajte k suchým ingredienciám a miešajte, kým sa všetko dobre nespojí. Pozor, aby ste cesto neprešľahali – stačí, ak budú v ceste menšie hrudky.
  3. Smaženie lievancov:

    • Na panvici, kde ste opekli slaninku, môžete použiť zvyšný tuk alebo pridať trošku masla. Zohrejte panvicu na strednom ohni.
    • Na panvicu naneste cesto (približne 1/4 šálky na jeden lievanec). Počkáte, kým sa na povrchu začnú tvoriť bublinky (asi 2-3 minúty).
    • Potom otočte lievanec a smažte ešte ďalšie 2-3 minúty, kým nebude zlatistý.
  4. Servírovanie:

    • Lievance môžete podávať teplé, ozdobené chrumkavou slaninkou. Môžete pridať aj javorový sirup, med alebo čerstvé ovocie podľa chuti.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *