Americké lievance so slaninkou 

Americké palacinky so slaninou predstavujú skvelú voľbu pre chutný raňajkový zážitok. Prinášame vám jednoduchý a lahodný recept:

Na prípravu budete potrebovať:

  • 1 šálka múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1 lyžička cukru
  • 3/4 šálky mlieka
  • 1 vajce
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 4 plátky slaniny
  • javorový sirup (podľa chuti)

 

Palacinky so slaninou

Postup prípravy:

  1. V priestrannej miske spoľahnite múku, prášok do pečiva, soľ a cukor.
  2. V inej miske vymiešajte mlieko, vajce a vanilkový extrakt.
  3. Pomaly spojte mliečnu zmes so suchou zmesou, až kým nevznikne hladké cesto. Ak bude cesto príliš husté, pridajte ešte trocha mlieka.
  4. Na grilovacej panvici orestujte slaninu, až kým nebude chrumkavá. Odložte ju na tanier, aby sa zachovala na servírovanie.
  5. Na panvicu s olejom zo slaniny vlejte lyžicu cesta na každú palacinku. Smažte ich do chvíle, kým sa na vrchu nevytvoria bubliny a okraje nie sú pevné.
  6. Otočte palacinky a pečte ich z druhej strany, kým nezískajú zlatistú farbu.
  7. Po ich upečení podávajte palacinky so slaninou a polejte ich javorovým sirupom.

Môžete ich ozdobiť čerstvým ovocím, praženými orechmi alebo pridať iný sirup podľa vašich preferencií.

Prajem vám dobrú chuť!

 

Americké lievance so slaninkou  - 2

2) Americké lievance so slaninkou 

Ingrediencie:

Marcipánové figúrky na tortu

Marcipánové figúrky na tortu

Čítať viac »

Na palacinky:

  • 1 šálka hladkej múky
  • 2 lyžice cukru
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky sódy bikarbóny
  • 1/4 lyžičky soli
  • 1 veľké vajce
  • 1 šálka mlieka
  • 2 lyžice rozpusteného masla alebo rastlinného oleja
  • 1 lyžička vanilkového extraktu (voliteľné)

Na slaninu:

  • 200 g slaniny

Postup prípravy:

  1. Príprava slaniny:

    • Na panvici na strednom ohni opražte slaninu, kým nebude chrumkavá. Potom ju vyberte a položte na papierovú utierku, aby sa osušte prebytočný tuk.
  2. Príprava cesta na palacinky:

    • V miske spojte suché ingrediencie: múku, cukor, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a soľ.
    • V ďalšej miske vyšľahajte vajce, mlieko, rozpustené maslo a vanilkový extrakt (ak máte).
    • Mokré ingrediencie postupne zapracujte do suchých, kým sa všetko dobre nespojí. Pozorujte, aby ste cesto neprehľadali – postačí, ak v ňom ostanú drobné hrudky.
  3. Smaženie palaciniek:

    • Na panvici, kde ste opiekli slaninu, môžete využiť zvyšný tuk alebo pridať kus masla. Zohrejte panvicu na strednom ohni.
    • Na panvicu nalejte cesto (približne 1/4 šálky na jednu palacinku). Čakajte, kým sa na povrchu nezačnú objavovať bublinky (asi 2-3 minúty).
    • Potom otočte palacinku a smažte ešte 2-3 minúty, kým nebude zlatistá.
  4. Servírovanie:

    • Palacinky môžete podávať teplé, posypané chrumkavou slaninou. Nezabudnite pridať aj javorový sirup, med alebo čerstvé ovocie podľa vlastného vkusu.

Prajem vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *