Baklažány s mletým mäsom

Pre baklažány s mletým mäsom, potrebujete nasledujúce zložky:

  • 2 baklažány
  • 300 gramov mletej hovädzej alebo bravčovej šunky
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 paprika
  • 400 gramov paradajkového pretlaku
  • 100 gramov strúhanej syra
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Olej na smaženie

 

Baklažány s mletým mäsom

Postup:

  1. Baklažány umyte a nakrájajte na tenké plátky. Posoľte ich a nechajte stáť asi 15 minút, aby sa odstránila niektorá z horkosti.
  2. V panvici zohrejte olej a opečte plátky baklažánu z oboch strán, kým nebudú mäkké a zlatisté. Odložte ich na papierovú utierku, aby sa odsál prebytočný olej.
  3. Na troche oleja opražte cibuľu, cesnak a papriku, kým nezmäknú. Pridajte mleté mäso a orestujte ho, kým sa úplne neupraví.
  4. Pridajte paradajkový pretlak, osolte a okoreňte podľa chuti. Nechajte zmes povariť niekoľko minút, aby sa chute prepojili.
  5. Vyklopte smažené plátky baklažánu na spodok pekáča a nalejte na ne mleté mäso s omáčkou.
  6. Posypte vrch syrom a vložte pekáč do predhriatej rúry. Piecť pri teplote 180 °C asi 20 minút, kým sa syr neroztopí a nezhnedne.
  7. Po upečení nechajte chvíľu odpočívať a potom podávajte.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *