Baklažány s mletým mäsom

Na prípravu baklažánov s mletým mäsom budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 2 kusy baklažánu
  • 300 gramov mletej hovädziny alebo bravčového mäsa
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 kus papriky
  • 400 gramov tomatového pretlaku
  • 100 gramov strúhaného syra
  • Soľ a korenie podľa vlastnej chuti
  • Olej na vyprážanie

 

Baklažány s mletým mäsom

Postup prípravy:

Ako vykostiť zajaca?

Ako vykostiť zajaca?

Čítať viac »

  1. Baklažány umyte a nakrájajte na tenké plátky. Osoľte ich a nechajte odstáť približne 15 minút, aby sa eliminovala horkosť.
  2. Na panvici zahrejte olej a z oboch strán opečte plátky baklažánu, kým nebudú mäkké a zlatisté. Potom ich odložte na papierový obrúsok, aby sa odsál prebytočný tuk.
  3. Na troche oleja opražte cibuľu, cesnak a papriku do mäkka. Pridajte mleté mäso a smažte ho, kým sa dôkladne neuvarí.
  4. Do zmesi pridajte paradajkový pretlak, osolte a okoreňte podľa vlastnej chuti. Nechajte zmes variť niekoľko minút, aby sa chute prepojili.
  5. Na dno pekáča vyklopte opečené plátky baklažánu a na ne nalejte mleté mäso s omáčkou.
  6. Vrchnú časť posypte syrom a vložte pekáč do predhriatej rúry. Pečte pri teplote 180 °C asi 20 minút, kým sa syr neroztopí a nezhnedne.
  7. Po upečení nechajte jedlo chvíľu oddychovať, a následne podávajte.

Prajem vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *