Banánové lievance - recept

Samozrejme! Tu je jednoduchý recept na prípravu banánových lievancov:

Suroviny:

  • 2 zrelé banány
  • 1 šálka múky
  • 1 polievková lyžica prášku do pečiva
  • 1 vajce
  • ½ šálky mlieka
  • 2 polievkové lyžice rozpusteného masla
  • 2 polievkové lyžice cukru
  • štipka soli
  • olej na vyprážanie

 

Banánové lievance – recept

Postup:

  1. Banány rozdrvte vidličkou v miske, až kým nebudú rovnomerne rozmixované.
  2. Pridajte múku, prášok do pečiva, vajce, mlieko, rozpustené maslo, cukor a štipku soli do misky s rozdrvenými banánmi. Všetko dobre premiešajte, aby ste získali hladké cesto.
  3. Rozohrejte panvicu na stredne silnej teplote a pridajte trochu oleja.
  4. Lyžicou nakvapkajte cesto na rozohretú panvicu, tvoriac malé, okrúhle lievance.
  5. Opekajte lievance z oboch strán dozlatista, asi 2-3 minúty na každej strane.
  6. Vyjmite lievance z panvice a nechajte ich trochu vychladnúť.
  7. Podávajte banánové lievance ešte teplé s ľubovoľným oblíbeným sirupom, medom alebo kyslou smotanou.

Dúfam, že vám chutia tieto lahodné banánové lievance!

 

2)

Banánové lievance sú vynikajúcim spôsobom, ako využiť prezretý banán a pritom si pochutnať na lahodnom raňajkovom jedle. Tento recept sa dá jednoducho pripraviť a je nielen chutný, ale aj výživný, takže poteší celú rodinu. Poďme sa pozrieť na to, aké ingrediencie budete potrebovať na prípravu týchto úžasných lievancov.

Ingrediencie na banánové lievance

Na prípravu banánových lievancov budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 2 zrelé banány
  • 2 vajíčka
  • 1/2 šálky mlieka (alebo rastlinného mlieka)
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 1 šálka hladkej múky
  • Štipka soli
  • Maslo alebo olej na panvicu

Tieto ingrediencie vám pomôžu pripraviť hladké a nadýchané lievance, ktoré sú ideálne na raňajky alebo dezert.

Postup na prípravu banánových lievancov

Príprava týchto lievancov je jednoduchá a rýchla. Postupujte podľa týchto krokov:

  1. V miske rozpučte banány na hladkú zmes.
  2. Pridajte vajíčka a mlieko a dobre premiešajte.
  3. V inej miske zmiešajte múku, prášok do pečiva a soľ.
  4. Suché ingrediencie postupne pridávajte do banánovej zmesi, kým nevznikne hladké cesto.
  5. Na panvicu rozpáľte trochu masla alebo oleja a naberajte cesto v lyžiciach na panvicu.
  6. Pečte, až kým sa na povrchu neobjavia bublinky. Potom otočte lievance a pečte z druhej strany ešte niekoľko minút.

Servírujte teplé, posypané práškovým cukrom alebo soľou. Môžete pridať aj čerstvé ovocie alebo med na dochutenie. Tento recept na banánové lievance vás určite nadchne a vaše raňajky dostanú nový rozmer.

 

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *