Banánové palacinky (lievance).
Suroviny:
- 2 zrelé banány
- 2 veľké vajcia
- 1 šálka hladkej múky
- 1/2 šálky mlieka
- 1 lyžica cukru
- 1 lyžička prášku do pečiva
- štipka soli
- maslo na vymastenie panvice
Banánové palacinky – lievance – recept
Postup:
- Najprv rozdrvte banány vidličkou tak, aby ste získali hladkú hmotu.
- Vo veľkej mise zmiešajte vajcia, múku, mlieko, cukor, prášok do pečiva a soľ. Pridajte rozdrvené banány a dôkladne premiešajte, kým nedosiahnete hladkú a konzistenciu.
- Panvicu s niekolkými kvapkami masla zohrejte na stredne vysokú teplotu.
- Do panvice nalejte polievkovú lyžicu cesta na jednu palacinku. Mokrú lyžicu môžete použiť na stieranie cesta z lyžice na panvicu.
- Palacinku pečte na každej strane asi 2-3 minúty alebo dovtedy, kým nie je pekná zlatohnedá.
- Pripravte zvyšné palacinky rovnakým spôsobom, prípadne doplňte maslo v panvici podľa potreby.
- Podávajte banánové palacinky s medom, javorovým sirupom alebo čerstvým ovocím.
Poznámka: Táto receptúra je dostatočná na približne 12 palacínok, v závislosti od veľkosti, akými ich robíte. Môžete si upraviť množstvo surovín podľa vašich preferencií.
Dobrú chuť!