Banánové palacinky (lievance).

Suroviny:

  • 2 zrelé banány
  • 2 veľké vajcia
  • 1 šálka hladkej múky
  • 1/2 šálky mlieka
  • 1 lyžica cukru
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • štipka soli
  • maslo na vymastenie panvice

 

Banánové palacinky – lievance – recept 

Postup:

  1. Najprv rozdrvte banány vidličkou tak, aby ste získali hladkú hmotu.
  2. Vo veľkej mise zmiešajte vajcia, múku, mlieko, cukor, prášok do pečiva a soľ. Pridajte rozdrvené banány a dôkladne premiešajte, kým nedosiahnete hladkú a konzistenciu.
  3. Panvicu s niekolkými kvapkami masla zohrejte na stredne vysokú teplotu.
  4. Do panvice nalejte polievkovú lyžicu cesta na jednu palacinku. Mokrú lyžicu môžete použiť na stieranie cesta z lyžice na panvicu.
  5. Palacinku pečte na každej strane asi 2-3 minúty alebo dovtedy, kým nie je pekná zlatohnedá.
  6. Pripravte zvyšné palacinky rovnakým spôsobom, prípadne doplňte maslo v panvici podľa potreby.
  7. Podávajte banánové palacinky s medom, javorovým sirupom alebo čerstvým ovocím.

Poznámka: Táto receptúra je dostatočná na približne 12 palacínok, v závislosti od veľkosti, akými ich robíte. Môžete si upraviť množstvo surovín podľa vašich preferencií.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *