Baranie mäso po taliansky

Samozrejme! Tu je recept na baranie mäso po taliansky:

Suroviny:

  • 500 g baranieho mäsa (najlepšie plece)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 500 g paradajok (možno použiť aj konzervované)
  • 1 čajová lyžička sušeného oregana
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 200 g mozzarelly
  • 2 lyžice strúhanej parmazánovej syra
  • Bazalka na ozdobu

 

Baranie mäso po taliansky

Postup:

  1. Baranie mäso nakrájajte na tenké plátky. Osolte a okoreňte čiernym korením.
  2. Na rozohriatom olivovom oleji orestujte nasekanú cibuľu a cesnak, kým nezmäknú a nezarumenejú.
  3. Pridajte nakrájané baranie mäso a opečte ho zo všetkých strán, aby sa zatvorili póry a mäso sa pekne zarumelilo.
  4. Pridajte do panvice paradajky (môžete použiť celé paradajky a rozdrviť ich vidličkou) a sušený oregano. Premiešajte a nechajte dusiť asi 15 – 20 minút, kým sa zmes nezhustne.
  5. Do zmesi pridajte mozzarellu a rozotrite ju po povrchu mäsa. Pokryte panvicu a nechajte syr rozpustiť.
  6. Posypte strúhanou parmazánovou syrom a nechajte ho roztopiť a zarumenieť sa pod grilom.
  7. Podávajte s čerstvou bazalkou na ozdobu.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *