Bezlepkové bryndzové koláčiky

Tu je recept na bezlepkové bryndzové koláčiky (in Slovak):

Potrebujete:

  • 200 g bezlepkovej múky (napríklad kukuričná alebo ryžová múka)
  • 100 g masla
  • 150 g bryndze
  • 1 vajce
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 štipka soli

 

Bezlepkové bryndzové koláčiky

Postup:

  1. Do misy si vymiešajte bezlepkovú múku a soľ.
  2. Pridajte studené maslo a nastrúhajte ho na múku. Premiešajte, kým nedosiahnete hrubozrnnú štruktúru.
  3. Pridajte vajce a olej a premiešajte, kým sa všetky ingrediencie dobre nespoja.
  4. Cesto premiešajte rukami, kým nedosiahnete hladkú konzistenciu.
  5. Cesto nechajte odpočívať v chladničke asi 30 minút.
  6. Po odpočinku rozvaľkajte cesto na pomúčenej doske na hrúbku približne 1 cm.
  7. Pomocou okrúhleho výkrojníku alebo pohárika vykrajujte malé koláčiky a položte ich na plech s papierom na pečenie.
  8. Na každý koláčik položte plátky bryndze.
  9. Koláčiky pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov Celzia približne 15-20 minút, alebo kým nebudú zlatisté.
  10. Nechajte koláčiky chvíľu vychladnúť a podávajte ako slané občerstvenie.

Dúfam, že vám tieto bezlepkové bryndzové koláčiky budú chutiť!

 

2)

Bezlepkové bryndzové koláčiky sú tradičným slovenským jedlom, ktoré si získalo srdcia mnohých. Tento recept vám ukáže, ako si pripraviť tieto chutné koláčiky bez lepkovej múky, ideálne pre ľudí s celiakiou alebo intoleranciou na lepok. Ich jemná chuť a sýta konzistencia vás ohúria a uspokoja vašu chuť na niečo výnimočné.

Ingrediencie potrebné na prípravu koláčikov

Na prípravu pôvodných bezlepkových bryndzových koláčikov budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 200 g bryndze
  • 150 g zemiakov
  • 100 g bezlepkovej múky
  • 2 vajcia
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1/2 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
  • 1/2 čajovej lyžičky sušeného oregana
  • Kúsok masla na vymazanie plechu
  • Ryža alebo kukuričná múka na obalenie (podľa chuti)

Postup prípravy bezlepkových bryndzových koláčikov

Príprava týchto koláčikov je jednoduchá a rýchla. Najprv si uvaríme zemiaky v osolenej vode, pričom ich potom necháme vychladnúť a osúšame. Následne zemiaky ošúpeme a rozmačkáme na kašu.

Do rozmačkanej zemiakovej kaše pridáme bryndzu, vajcia, soľ, korenie a oregano. Dobre premiešame, aby sa všetky ingrediencie spojili, a pridáme bezlepkovú múku. Z hmoty vytvarujeme malé koláčiky, ktoré obalíme v ryži alebo kukuričnej múke.

Na plech s papierom na pečenie, dobre vymastený maslom, uložíme koláčiky a pečieme ich v predhriatej trúbe na 180 °C približne 20–25 minút, alebo kým nebudú zlatohnedé.

Bezlepkové bryndzové koláčiky podávame teplé s čerstvou zeleninou alebo kvalitným jogurtom. Nechajte si ich aj na druhý deň, pretože sú rovnako chutné aj studené. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *