Bezlepkové čokoládové madlenky

Čokoládové mandle bez lepku.

Složení:

  • 150 g bezlepkovej múky
  • 50 g kakaa
  • 100 g práškového cukru
  • 100 g roztopeného masla
  • 3 vajcia
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 1 lyžica bezlepkového prášku na pečenie
  • štipka soli

 

Čokoládové madlenky bez lepku

Postup:

  1. V miske zmiešajte suché zložky: bezlepkovú múku, kakao, práškový cukor, prášok do pečiva a štipku soli.
  2. Pridajte rozpustené maslo, vajcia a vanilku. Dobre premiešajte, aby vzniklo homogénne cesto.
  3. Rúru predhrejte na 180 stupňov Celzia a pripravte formy na mandle.
  4. Cesto rovnomerne rozdelte do formičiek a naplňte ich približne do 3/4.
  5. Pečte v predhriatej rúre asi 12-15 minút, alebo kým nebudú pevné na dotyk.
  6. Po upečení nechajte mandle úplne vychladnúť a môžete ich posypať práškovým cukrom alebo ozdobiť podľa vlastného uváženia.

Prajem vám dobrú chuť!

 

Bezlepkové čokoládové madlenky - 2

Kuracie stehná – Fitness recept

Kuracie stehná – Fitness recept

Čítať viac »

2) Bezlepkové čokoládové madlenky

Tieto bezlepkové čokoládové madlenky sú vynikajúcou voľbou pre tých, ktorí majú intoleranciu na pšeničný lepok alebo sa rozhodli pre diétu bez lepku.

Tieto malé čokoládové pochúťky sú nielen veľmi chutné, ale aj jednoducho prípraviteľné. V tomto recepte sa naučíte, ako pripraviť lákavé madlenky, ktoré si obľúbia všetci, bez ohľadu na diétne obmedzenia.

Na prípravu čokoládových madleniek bez lepku budete potrebovať nasledujúce prísady:

  • 150 g mandľovej múky
  • 100 g tmavej čokolády
  • 80 g masla
  • 100 g cukru
  • 2 vajcia
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • štipka soli

Pokyny na prípravu madleniek

Teraz, keď máte všetky potrebné ingrediencie, prejdime k samotnému postupu:

  1. Na začiatok predhrejte rúru na 180 °C.
  2. Maslo a tmavú čokoládu roztopte vo vodnom kúpeli a miešajte, kým sa všetky zložky dokonale nespoja.
  3. Vo veľkej miske vyšľahajte vajcia so cukrom, až kým nezískajú svetlú a nadýchanú textúru.
  4. Pridajte roztopenú čokoládu s maslom a dôkladne premiešajte.
  5. Postupne zapracujte mandľovú múku, prášok do pečiva a soľ, kým sa všetko dobre nespojí.
  6. Naplnte formy na madlenky pripravenou zmesou a pečte asi 12 až 15 minút, alebo kým nemajú zlatohnedú farbu.
  7. Na kontrolu upečenia použite drevenú špajdľu; ak vyjde suchá, madlenky sú hotové.

Nechajte madlenky vychladnúť a podávajte ako dezert alebo občerstvenie. Čokoládové madlenky bez lepku určite potešia vaše chuťové poháriky!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *