Bezlepkové jablkové guľky z dvoch surovín

Tu je recept na bezlepkové jablkové guľky z dvoch surovín po slovensky:

Potrebujete:

  • 2 hrnčeky mletých mandlí
  • 1 hrnček jemne nastrúhaných jabĺk
  • prírodné sladidlo podľa chuti (napr. med alebo javorový sirup)
  • štipka soli
  • škoricu (voliteľné, pre dochutenie)

 

Bezlepkové jablkové guľky z dvoch surovín

Postup:

  1. V miske zmiešajte mleté mandle, nastrúhané jablká, štipku soli a prípadne škoricu (ak ju používate).
  2. Pridajte malé množstvo prírodného sladidla a dôkladne premiešajte. Postupne pridávajte sladidlo a miešajte, kým nedosiahnete želanú sladkosť.
  3. Keď je zmes dostatočne lepkavá na formovanie guľiek, rukami vytvorte malé guľky.
  4. Položte guľky na plech vyložený papierom na pečenie a nechajte ich odpočinúť v chladničke asi jednu hodinu, aby zatuhli.

Tieto bezlepkové jablkové guľky z dvoch surovín sú skvelou zdravou alternatívou k sladkostiam. Môžete ich skladovať v chladničke a vychutnávať ako osviežujúci dezert alebo ako zdravé občerstvenie kedykoľvek si budete želať!

 

2)

Ingrediencie:

  • 2 veľké jablká
  • 200 g mletých orechov (napr. vlašské alebo mandľové)

Postup:

  1. Príprava jabĺk: Jablká dobre umyte, olúpte a zbavte jadrovníkov. Potom ich nastrúhajte na jemnom strúhadle do veľkej misy.

  2. Spojenie s orechami: K nastrúhaným jablkám pridajte mleté orechy. Dobre premiešajte, aby sa suroviny spojili.

  3. Tvorenie guľôčok: Z pripravenej zmesi tvarujte malé guľky. Môžete ich robiť o veľkosti golfovej loptičky alebo podľa svojho vkusu.

  4. Zchladiť: Uložte guľky na tanier a dajte ich do chladničky na aspoň 30 minút, aby stuhli a spevnili sa.

  5. Podávanie: Po ztuhnutí môžete guľky podávať ako zdravý dezert alebo snack. Môžete ich tiež obaliť v mletých orechoch alebo kokosovom strúhaní na ozdobu.

Tip:

  • Pre vylepšenie chuti môžete pridať štipku škorice alebo trochu medu podľa chuti, avšak to už nie sú len dve suroviny.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *