Tu je recept na zemiakové klobúčiky s mletým mäsom:assistant

Suroviny:

  • 4 stredne veľké zemiaky
  • 250 g mletej hovädzej alebo bravčovej polovice a polovice
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 1 lyžička mletej červenej papriky
  • 1 lyžička sušeného rozmarínu
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • 2 lyžice masla
  • 2 lyžice oleja na smaženie
  • Strúhanka (na obaľovanie)

 

Zemiakové klobúčiky s mletým mäsom

Postup:

  1. Zemiaky ošúpeme a uvaríme do mäkka. Potom ich sceďte a nechajte vychladnúť.
  2. Vo veľkej panvici rozohrejte maslo a olej. Pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich, kým nezmäknú.
  3. Pridajte mleté mäso a opražte ho, kým nie je úplne prepečené. Začnite ho trúbením vidličkou, aby ste zabránili tvorbe hrudiek mäsa.
  4. Do panvice pridajte mletú červenú papriku, rozmarín, soľ a korenie. Dobre premiešajte a odstavte z ohňa.
  5. Rozdrvte vychladnuté zemiaky do hladkej kaše. Prípadne ich môžete rozdrvovať vidličkou.
  6. Z kaše vytvarujte malé klobúčiky.
  7. Klobúčiky obaľte vo strúhanke.
  8. Panvicu znova zohrejte a pridajte olej na smaženie. Opražte klobúčiky z oboch strán do zlatista.
  9. Podávajte ešte teplé.

Dúfam, že si tento recept vyskúšate a bude chutiť. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *