Tu je recept na zemiakové klobúčiky s mletým mäsom:assistant
Suroviny:
- 4 stredne veľké zemiaky
- 250 g mletej hovädzej alebo bravčovej polovice a polovice
- 1 cibuľa, jemne nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
- 1 lyžička mletej červenej papriky
- 1 lyžička sušeného rozmarínu
- Soľ a korenie podľa chuti
- 2 lyžice masla
- 2 lyžice oleja na smaženie
- Strúhanka (na obaľovanie)
Zemiakové klobúčiky s mletým mäsom
Postup:
- Zemiaky ošúpeme a uvaríme do mäkka. Potom ich sceďte a nechajte vychladnúť.
- Vo veľkej panvici rozohrejte maslo a olej. Pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich, kým nezmäknú.
- Pridajte mleté mäso a opražte ho, kým nie je úplne prepečené. Začnite ho trúbením vidličkou, aby ste zabránili tvorbe hrudiek mäsa.
- Do panvice pridajte mletú červenú papriku, rozmarín, soľ a korenie. Dobre premiešajte a odstavte z ohňa.
- Rozdrvte vychladnuté zemiaky do hladkej kaše. Prípadne ich môžete rozdrvovať vidličkou.
- Z kaše vytvarujte malé klobúčiky.
- Klobúčiky obaľte vo strúhanke.
- Panvicu znova zohrejte a pridajte olej na smaženie. Opražte klobúčiky z oboch strán do zlatista.
- Podávajte ešte teplé.
Dúfam, že si tento recept vyskúšate a bude chutiť. Dobrú chuť!