Univerzálne cesto na bezlepkové cestoviny a záviny

Univerzálny recept na bezlepkové cesto na cestoviny a záviny.

Potrebné suroviny:

  • 200 g bezlepkovej múky (napríklad kukuričnej alebo ryžovej múky)
  • 50 g tapiokovej múky
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 2 vajcia
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1/2 šálky teplej vody

 

Univerzálne cesto na bezlepkové cestoviny a záviny

Postup:

  1. V miske zmiešajte bezlepkovú múku a tapiokovú múku.
  2. Pridajte soľ a dôkladne premiešajte, aby sa suroviny spojili.
  3. Vytvorte malý výklenok uprostred múky a doň rozbierte vajcia.
  4. Pridajte olivový olej a teplú vodu.
  5. Pomaličky premiešajte suroviny a postupne pridávajte múku z okrajov výklenku.
  6. Keď sa začnú suroviny spájať, presuňte cesto na pomúčený povrch a začnite ho miesiť rukami.
  7. Miesite cesto približne 5 minút, až kým sa stane elastickým a hladkým.
  8. Zakryte cesto plastovým obalom a nechajte ho odpočívať približne 30 minút, než budete pokračovať v spracovaní.

Toto univerzálne bezlepkové cesto môžete použiť na prípravu rôznych druhov cestovín, ako napríklad rezance či ravioly, ale aj na bezlepkové záviny. Ak máte doma stroj na cestoviny, môžete cesto pomocou neho vykúzliť do požadovanej formy. V opačnom prípade ho môžete rozvaľkať a ručne vystrihnúť na požadovaný tvar. Tento recept je skvelým spôsobom, ako si vychutnať lahodnú bezlepkovú alternatívu k tradičným cestovinám a závinom. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *