Jednoduchý recept na klasické cesto na pirohy:

Suroviny:

  • 500 g hladké múky
  • 2 vajcia
  • 200 ml vody
  • 1 lyžička soli

 

Klasicke cesto na pirohy

Postup:

  1. V malom hrnci zohrejte vodu a rozpustite v nej soľ.
  2. Do veľkej misky nalejte múku a vytvorte malú jamku v strede.
  3. Do jamky pridajte vajcia a postupne pridávajte vodu so soľou, pričom miešajte rukou alebo pomocou šľahača na nízkej rýchlosti.
  4. Miešajte až kým sa zložky nespájajú a nevytvárajú pevný cesto.
  5. Dajte si cesto na pomúčený povrch a rukou ho hněťte asi 5-10 minut, až kým nezískate hladké a elastické cesto.
  6. Potom nechajte cesto odpočívať prikryté utierkou asi 30 minút na izbovej teplote.
  7. Po odpočinku je cesto pripravené na prípravu pirohov.

Toto jednoduché cesto na pirohy je skvelou základňou pre ľubovoľné plnky, ako napríklad zemiakový plní alebo kyslú kapustu. Po výplni môžete pirohy variť alebo ich upiecť. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *