Bezlepkové jogurtové muffiny

Pre bezlepkové jogurtové muffiny budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 2 hrnky bezlepkovej múky (napríklad ryžová, kukuričná, ovsená alebo tapioková múka)
  • 1/2 hrnku cukru
  • 1 lyžičku bezlepkového prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky jedlé sody
  • 1/4 lyžičky soli
  • 1/2 hrnku bezlepkového jogurtu
  • 1/4 hrnku rozpusteného kokosového oleja
  • 2 vajcia
  • 1 lyžičku vanilkového extraktu

 

Bezlepkové jogurtové muffiny

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 180 °C a pripravte si formičky na muffiny.
  2. Vo veľkej miske zmiešajte bezlepkovú múku, cukor, prášok do pečiva, jedlú sódu a soľ.
  3. V menšej miske zmiešajte jogurt, kokosový olej, vajcia a vanilkový extrakt.
  4. Pridajte mokré ingrediencie ku suchým ingredienciám a miešajte, kým nedostanete hladké cesto.
  5. Nalejte cesto do pripravených formičiek na muffiny, naplňte ich asi z 2/3.
  6. Pečte muffiny v predhriatej rúre asi 18-20 minút, alebo kým nie sú zlatisté a pružné na dotyk.
  7. Nechajte muffiny vychladnúť a potom si ich vychutnajte.

Tip: Môžete pridať do cesta aj ovocie, čokoládu alebo orechy podľa svojho gusta. Dobrú chuť!

 

 

2)

Bezlepkové jogurtové muffiny sú vynikajúcim dezertom alebo snackom pre tých, ktorí sa vyhýbajú lepku. Tieto muffiny sú nielen chutné, ale aj jednoduché na prípravu. V tomto recepte sa dozviete, ako pripraviť mäkké a nadýchané muffiny, ktoré si zamiluje každý, bez ohľadu na diétne obmedzenia.

Ingrediencie potrebné na muffiny

Na prípravu bezlepkových jogurtových muffinov budete potrebovať:

  • 200 g bezlepkovej múky
  • 150 g jogurtu (prírodného alebo ochuteného)
  • 100 ml mlieka
  • 2 veľké vajcia
  • 50 g cukru
  • 50 ml rastlinného oleja
  • 1 balenie prášku do pečiva (bezlepkového)
  • Štipku soli

Postup na prípravu muffinov

1. Predhrejte rúru na 180 °C a pripravte muffinovú formu s papierovými košíčkami.

2. V miske zmiešajte jogurt, mlieko, olej a vajcia, zabezpečte, aby sa všetky zložky spojili.

3. V druhej miske premiešajte bezlepkovú múku, prášok do pečiva, cukor a soľ.

4. Pomaly pridávajte suché ingrediencie do mokrých a miešajte, kým nevznikne homogénna hmota.

5. Cesto nalievajte do muffinových košíčkov a pečte približne 20-25 minút, alebo kým nie sú muffiny zlatohnedé. Po upečení nechajte vychladnúť a podávajte.

Podobné príspevky

4 Komentáre

  1. Miloslava18 píše:

    Super recept! Musím vyskúšať, znie to veľmi chutne.

  2. Tomecek Zoltan píše:

    Bezlepkové muffiny sú super alternatíva pre tých, ktorí sa vyhýbajú lepku. Skvelý recept!

  3. Ogodolova píše:

    Mňam, zbožňujem bezlepkové muffiny. Určite si ich upiekem podľa tohto receptu.

  4. Lubica36 píše:

    Neskutočná chuť, len takéto sladkosti mám rada.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *