Bezlepkové jogurtové muffiny

 

Na prípravu bezlepkových jogurtových muffinov budete potrebovať nasledujúce zložky:

  • 2 hrnky bezlepkovej múky (napríklad ryžová, kukuričná, ovsená alebo tapioková múka)
  • 1/2 hrnku cukru
  • 1 lyžičku bezlepkového prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky jedlej sódy
  • 1/4 lyžičky soli
  • 1/2 hrnku bezlepkového jogurtu
  • 1/4 hrnku rozpusteného kokosového oleja
  • 2 vajcia
  • 1 lyžičku vanilkového extraktu

 

Bezlepkové jogurtové muffiny

Postup:

  1. Rúru predhrejte na 180 °C a pripravte formu na muffiny.
  2. V veľkej mise kombinujte bezlepkovú múku, cukor, prášok do pečiva, jedlú sódu a soľ.
  3. V menšej mise spojte jogurt, kokosový olej, vajcia a vanilkový extrakt.
  4. Pridajte mokré zložky k suchým a miešajte, kým nevytvoríte hladké cesto.
  5. Nalejte cesto do pripravených muffinových formičiek asi do 2/3 výšky.
  6. Pečte muffiny v predhriatej rúre približne 18-20 minút, alebo kým nezískajú zlatistú farbu a budú pružné na dotyk.
  7. Nechajte muffiny vychladnúť a potom si ich vychutnajte.

Tip: Môžete do cesta pridať aj ovocie, čokoládu alebo orechy podľa vašich preferencií. Prajeme dobrú chuť!

Bezlepkové jogurtové muffiny-2

2) Bezlepkové jogurtové muffiny

Bezlepkové jogurtové muffiny sú skvelým dezertom alebo snackom pre tých, ktorí sa vyhýbajú lepku. Tieto muffiny sú nielen veľmi chutné, ale aj ľahké na prípravu. V tomto recepte sa naučíte, ako vyrobiť mäkké a nadýchané muffiny, ktoré si obľúbi každý, bez ohľadu na diétne obmedzenia.

Ingrediencie na muffiny

Na prípravu bezlepkových jogurtových muffinov budete potrebovať:

Kuracie prsia na taliánsky spôsob

Kuracie prsia na taliánsky spôsob

Čítať viac »

  • 200 g bezlepkovej múky
  • 150 g jogurtu (prírodného alebo ochuteného)
  • 100 ml mlieka
  • 2 veľké vajcia
  • 50 g cukru
  • 50 ml rastlinného oleja
  • 1 balenie bezlepkového prášku do pečiva
  • Štipku soli

Postup na prípravu muffinov

1. Rúru predhrejte na 180 °C a pripravte muffinovú formu s papierovými košíčkmi.

2. V miske spojte jogurt, mlieko, olej a vajcia, aby sa všetky zložky dôkladne prepojili.

3. V druhej miske dobre premiešajte bezlepkovú múku, prášok do pečiva, cukor a soľ.

4. Pomaly pridávajte suché prísady do mokrých a miešajte, až kým nevznikne homogénna hmota.

5. Nalejte cesto do muffinových košíčkov a pečte priblížne 20-25 minút, alebo kým muffiny nie sú zlatohnedé. Po upečení nechajte vychladnúť a podávajte.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

4 Komentáre

  1. Miloslava18 píše:

    Super recept! Musím vyskúšať, znie to veľmi chutne.

  2. Tomecek Zoltan píše:

    Bezlepkové muffiny sú super alternatíva pre tých, ktorí sa vyhýbajú lepku. Skvelý recept!

  3. Ogodolova píše:

    Mňam, zbožňujem bezlepkové muffiny. Určite si ich upiekem podľa tohto receptu.

  4. Lubica36 píše:

    Neskutočná chuť, len takéto sladkosti mám rada.