Bezlepkové jogurtové muffiny

Pre bezlepkové jogurtové muffiny budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 2 hrnky bezlepkovej múky (napríklad ryžová, kukuričná, ovsená alebo tapioková múka)
  • 1/2 hrnku cukru
  • 1 lyžičku bezlepkového prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky jedlé sody
  • 1/4 lyžičky soli
  • 1/2 hrnku bezlepkového jogurtu
  • 1/4 hrnku rozpusteného kokosového oleja
  • 2 vajcia
  • 1 lyžičku vanilkového extraktu

 

Bezlepkové jogurtové muffiny

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 180 °C a pripravte si formičky na muffiny.
  2. Vo veľkej miske zmiešajte bezlepkovú múku, cukor, prášok do pečiva, jedlú sódu a soľ.
  3. V menšej miske zmiešajte jogurt, kokosový olej, vajcia a vanilkový extrakt.
  4. Pridajte mokré ingrediencie ku suchým ingredienciám a miešajte, kým nedostanete hladké cesto.
  5. Nalejte cesto do pripravených formičiek na muffiny, naplňte ich asi z 2/3.
  6. Pečte muffiny v predhriatej rúre asi 18-20 minút, alebo kým nie sú zlatisté a pružné na dotyk.
  7. Nechajte muffiny vychladnúť a potom si ich vychutnajte.

Tip: Môžete pridať do cesta aj ovocie, čokoládu alebo orechy podľa svojho gusta. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *