Pre bezlepkové jogurtové muffiny budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 2 hrnky bezlepkovej múky (napríklad ryžová, kukuričná, ovsená alebo tapioková múka)
- 1/2 hrnku cukru
- 1 lyžičku bezlepkového prášku do pečiva
- 1/2 lyžičky jedlé sody
- 1/4 lyžičky soli
- 1/2 hrnku bezlepkového jogurtu
- 1/4 hrnku rozpusteného kokosového oleja
- 2 vajcia
- 1 lyžičku vanilkového extraktu
Bezlepkové jogurtové muffiny
Postup:
- Predhrejte rúru na 180 °C a pripravte si formičky na muffiny.
- Vo veľkej miske zmiešajte bezlepkovú múku, cukor, prášok do pečiva, jedlú sódu a soľ.
- V menšej miske zmiešajte jogurt, kokosový olej, vajcia a vanilkový extrakt.
- Pridajte mokré ingrediencie ku suchým ingredienciám a miešajte, kým nedostanete hladké cesto.
- Nalejte cesto do pripravených formičiek na muffiny, naplňte ich asi z 2/3.
- Pečte muffiny v predhriatej rúre asi 18-20 minút, alebo kým nie sú zlatisté a pružné na dotyk.
- Nechajte muffiny vychladnúť a potom si ich vychutnajte.
Tip: Môžete pridať do cesta aj ovocie, čokoládu alebo orechy podľa svojho gusta. Dobrú chuť!