Tu je jednoduchý recept na bezlepkové kokosovo-orechové rezy po slovensky:
Ingrediencie:
- 1 1/2 šálky kokosovej múky
- 1/2 šálky mletých hrozienok alebo datlí
- 1/2 šálky mletých vlašských orechov
- 1/4 šálky medu alebo javorového sirupu
- 1/4 šálky kokosového oleja, rozpusteného
- 1/4 šálky vody
- 1/2 čajovej lyžičky vanilkového extraktu
- štipka soli
- kokosové lupienky (na posypanie)
Bezlepkové kokosovo-orechové rezy
Postup:
- V miske zmiešajte kokosovú múku, mleté hrozienka (alebo datle), mleté orechy a štipku soli.
- Pridajte med (alebo javorový sirup), rozpustený kokosový olej, vodu a vanilkový extrakt. Zmes dôkladne premiešajte, kým sa nevytvoria hrudky.
- Zmes vylejte na plech (vyložený papierom na pečenie) a rovnomerne rozotrite.
- Posypte kokosovými lupienkami a ľahko ich stlačte do hustej vrstvy.
- Dajte plech do chladničky na približne 1 hodinu, aby zmes stuhla.
- Po vychladnutí nakrájajte na malé rezy.
Vychutnajte si tieto bezlepkové kokosovo-orechové rezy ako zdravú a chutnú dezertnú alebo svačinovú voľbu kedykoľvek počas dňa!