Višňová poleva

Klasická višňová poleva je jednoduchá na prípravu. Tu je základný recept:

  • 200 g horkej čokolády
  • 100 g masla
  • 4 lyžice vody
  • 200 g práškového cukru
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu

 

Višňová poleva

Postup:

  1. Na vodnom kúpeli rozohrejte čokoládu, maslo a vodu, kým nedosiahnete hladkú konzistenciu.
  2. Pridajte práškový cukor a vanilkový extrakt do zmesi. Dôkladne premiešajte, kým nevznikne homogénna poleva.
  3. Hotovú višňovú polevu použite podľa svojho výberu. Môžete ju použiť na torty, piškóty, koláče alebo iné dezerty.

Tento recept je základ, ktorý môžete upravovať podľa svojej chuti. Napríklad môžete pridať rumovú arómu alebo višňový sirup pre väčší chuťový zážitok. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *