Zapekané bolonské špagety

Ak máte radi kombináciu špagiet s boloňskou omáčkou a opekavinou, zapekané boloňské špagety sú skvelou voľbou. Tu je jednoduchý recept, ktorý vám poskytne výborné a sýte jedlo.

Ingrediencie:

  • 250 g špagiet
  • 500 g mletej hovädzej múčky
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 400 g nakrájaných paradajok (z konzervy)
  • 2 lyžičky paradajkového pretlaku
  • 1 lyžička sušenej bazalky
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 100 g tvrdého syra, nastrúhaného
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • olej na smaženie

 

Zapekané bolonské špagety

Postup:

  1. Špagety uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale, ale neuvarte ich úplne mäkké, pretože sa ešte budú pekať v rúre.
  2. Na panvici rozohrejeme trochu oleja a orestujeme na ňom cibuľu do zlata. Pridáme mleté mäso a cesnak a opražíme, kým mäso nezmäkne a nezhnedne.
  3. Pridáme nakrájané paradajky, paradajkový pretlak, oregano, bazalku, soľ a korenie. Variť omáčku asi 15-20 minút, až sa všetky chute spoja.
  4. Troubu predhrejeme na 180°C.
  5. Vo vymastenom alebo vystlanom pekáči rovnomerne rozložíme uvarené špagety. Prelejeme ich boloňskou omáčkou a posypeme nastrúhaným syrom.
  6. Pekáč dáme do vyhriatej rúry a pečieme približne 20 minút, kým sa syr neztuhne a nezhnedne.
  7. Hotové zapekané boloňské špagety môžeme podávať ihneď. Odporúčam pokvapkať olivovým olejom a servírovať s čerstvým lístkom bazalky.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *