Bezlepkové krupicové guľky s ovocím

Tu máte preložený recept na guľky z bezlepkovej krupice s ovocím v slovenčine:

Ingrediencie:

  • 1 šálka bezlepkovej krupice (napríklad kukuričnej alebo ryžovej)
  • 1/2 šálky mletých orechov
  • 1/4 šálky medu alebo agáveho sirupu
  • 1/4 šálky roztopeného kokosového oleja
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 1/2 šálky jemne nasekaného ovocia (napríklad jahody, maliny, hrušky, marhule)

 

Bezlepkové guľky z krupice s ovocím

Príprava:

  1. V rozšírenej miske spojte bezlepkovú krupicu a mleté orechy.
  2. Pridajte med (alebo agáve sirup), roztopený kokosový olej a vanilkový extrakt. Dobre premiešajte, aby sa všetky zložky prepojili.
  3. Vložte jemne nasekané ovocie a opäť premiešajte, aby sa ovocie rovnomerne rozložilo v zmesi.
  4. Z pripravenej hmoty formujte malé guličky a uložte ich na plech vyložený papierom na pečenie.
  5. Nechajte guličky odpočívať minimálne 1 hodinu v chladničke, aby stuhli.
  6. Po odležaní môžete guľky servírovať a vychutnať si ich ako osviežujúci dezert bez lepku.

Dúfam, že si užijete tento recept!

 

Bezlepkové krupicové guľky s ovocím - 2

2) Bezlepkové krupicové guľky s ovocím

Ingrediencie:

Kuracie prsia so špenátovými haluškami

Kuracie prsia so špenátovými haluškami

Čítať viac »

Na guličky:

  • 200 g bezlepkovej krupice
  • 500 ml mlieka (je možné použiť aj rastlinné mlieko)
  • 2 vajcia
  • 2 lyžice cukru (podľa chuti)
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • Štipka soli
  • Maslo na opraženie

Na ovocnú omáčku:

  • 300 g čerstvého alebo mrazeného ovocia (napríklad jahody, maliny, čučoriedky)
  • 2 lyžice cukru (podľa chuti)
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • Štipka škrobu (nepovinné, na zahustenie)

Príprava:

  1. Príprava guličiek:

    • V hrnci priveďte mlieko k varu, pridajte štipku soli a postupne vsypte bezlepkovú krupicu. Neustále miešajte, aby sa nevytvorili hrudky. Varíme na miernom ohni približne 5-7 minút, kým sa krupica nezahustí.
    • Odstráňte z tepla a nechajte vychladnúť.
    • Po vychladnutí vmiešajte vajcia, cukor a vanilkový extrakt. Dôkladne premiešajte, aby sa ingrediencie dôkladne spojili.
  2. Tvarovanie guličiek:

    • Z pripravenej zmesi formujte malé guličky (veľkosť vlašského orecha).
    • Na rozpálenej panvici na masle opražte guličky z každej strany do zlatista.
  3. Príprava ovocnej omáčky:

    • V hrnci zmiešajte ovocie, cukor a citrónovú šťavu.
    • Ako používate mrazené ovocie, možno bude potrebné ho najprv rozmraziť.
    • Varíme na miernom ohni, až kým ovocie nezmäkne a nezačne pustiť šťavu.
    • Ak chcete, aby omáčka bola trochu hustejšia, pridajte škrob rozmiešaný v troche vody a varte ešte niekoľko minút, kým omáčka nezačne hustnúť.
  4. Servírovanie:

    • Na tanieri naaranžujte hromadu guličiek a polejte ich ovocnou omáčkou.
    • Môžete ozdobiť čerstvým ovocím alebo mätou.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

5 Komentárov

  1. Ilangos píše:

    Tento recept určite vyskúšam, znie to lahodne!

  2. Imrich59 píše:

    Neviem sa dočkať, kým si vyskúšam tento recept