Tu je recept na bezlepkové perníčky s čokoládovou polevou:
Suroviny:
- 200g bezlepkovej múky
- 100g masla
- 100g hnedého cukru
- 2 lyžičky medu
- 1 vaječný žĺtok
- 1 lyžička mletého škorice
- 1/2 lyžičky mletého korenia
- 1/4 lyžičky sódy bikarbóny
- štipka soli
- 100g horkej čokolády
Bezlepkové perníčky s náplňou v čokoládovej poleve
Postup:
- Rozmiešajte maslo, cukor a med v mise, až kým nebudú hladké.
- Pridajte vaječný žĺtok a premiešajte.
- Postupne pridávajte múku, škoricu, korenie, sódu bikarbónu a soľ. Všetko dobre premiešajte, kým vytvoríte hladké cesto.
- Cesto dajte do plastovej fólie a nechajte ho odpočinúť v chladničke minimálne jednu hodinu.
- Po hodine si vyklepnite cesto na pomúčenú dosku a vykrajujte z neho perníčky podľa svojho výberu. Môžete použiť vianočné formičky alebo vytvoriť vlastné tvary.
- Perníčky uhoďte na plech s pečiacim papierom a pečte vo vyhriatej rúre na 180 stupňov Celzia približne 10-12 minút, alebo kým nezačnú lepšie hnedať.
- Po upečení nechajte perníčky vychladnúť.
- Výtorová čokoláda polohrejte na miernom ohni alebo vo vodnom kúpeli, kým nebude hladká a roztopená.
- Ponorte vrch perníčkov do čokolády a nechajte ju zaschnúť.
Tešíme sa na to, ako Vám budú tieto bezlepkové perníčky chutiť!