Bezlepkové tiramisu s pohánkou a malinami 

Tu je recept na bezlepkové tiramisu s pohánkou a malinami:

Suroviny:

  • 200 g bezlepkových savoiardí (lžičkových sušienok)
  • 250 g malín
  • 3 lyžice cukru
  • 250 g mascarpone syra
  • 2 vajcia
  • 2 lyžice rumu
  • 2 lyžice kakaa
  • 1 hrst hladkej pohánky
  • 1 lyžica vanilkového extraktu
  • štipka soli

 

Bezlepkové tiramisu s pohánkou a malinami 

Postup:

  1. Najskôr pripravte pohánku. Pohánkovú kašu privediete variť vo vode so štipkou soli a varíte podľa pokynov na obale. Keď je pohánka mäkká, necháte ju okvapkávať a vychladnúť.
  2. Vajcia rozdeľte na žĺtky a bielka. Bielka vyšľahajte na sneh s dvomi lyžicami cukru. V inej miske zmiešajte mascarpone, žĺtky, lyžicu cukru, vanilkový extrakt a rum. Pridajte do zmesi vyšľahané bielka a opatrne ich vmiešajte lyžicou.
  3. Do malých pohárov alebo pekáča rozprestrite polovicu savoiardí. Ak chcete, môžete ich namočiť do malinového džúsu alebo malinového sirupu. Na savoiardy rozprestrite polovicu mascarpone zmesi.
  4. Pridajte vrstvu pohánky a malín. Potom pridajte druhú vrstvu savoiardí a zvyšok mascarpone zmesi.
  5. Na vrch posypte vrstvou kaka a ozdobte čerstvými malinami.
  6. Nechajte tiramisu v chladničke odpočívať minimálne 4 hodiny alebo najlepšie cez noc, aby sa chute prepojili.

Toto je skvelý recept pre všetkých, ktorí preferujú bezlepkovú stravu. Užite si svoje bezlepkové tiramisu s pohánkou a malinami!

 

2)

Bezlepkové tiramisu je skvelou voľbou pre tých, ktorí sa vyhýbajú lepku, ale aj pre milovníkov dezertov, ktorí chcú vyskúšať niečo nové. Tento dezert je lahodnou kombináciou bohatej chuti a zdravých ingrediencií. Dnes vám predstavíme recept na bezlepkové tiramisu s pohánkou a malinami, ktorý určite osloví vaše chuťové poháriky.

Ingrediencie pre tiramisu

Na prípravu tohto nezvyčajného dezertu si pripravte nasledujúce ingrediencie:

  • 200 g pohánkových vločiek
  • 500 g čerstvých malín
  • 250 g ricotty
  • 250 g mascarpone
  • 3 vajcia
  • 100 g medu alebo iného sladidla
  • 1 tsp vanilkového extraktu
  • Kakao na posypanie

Postup na prípravu dezertu

Začnite tým, že pohánkové vločky rozmixujete na jemnú múku. V miske zmiešajte ricottu, mascarpone, vajcia a med. Doplňte vanilku a premiešajte dohladka. Následne pridajte pohánkovú múku a dobre premiešajte.

Na dno požívajte vrstvu malín a potom pridajte polovičku krému. Opakujte vrstvenie malín a krému, kým nezaplníte nádoby. Na záver posypte kakaom a vložte dezert do chladničky na minimálne 4 hodiny, ideálne cez noc.

Bezlepkové tiramisu s pohánkou a malinami je osviežujúcim a zdravým dezertom, ktorý si zamilujete. Prajeme vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

10 Komentárov

  1. Mačka123 píše:

    Tento recept na bezlepkové tiramisu vyzerá fantasticky! Milujem maliny a pohánku, takže kombinácia oboch je pre mňa ideálna. Už sa teším, kedy ho vyskúšam a poteším s ním rodinu. Určite to bude úspech!

  2. Srdiečko píše:

    Bezlepkové tiramisu je skvelý nápad! Znie to veľmi chutne a zdravé. Pohánka je výborná surovina a s malinami sa určite skvele dopĺňa. Vďaka za tento recept, určite ho vyskúšam čoskoro!

  3. JozkoKuchár píše:

    Recept na bezlepkové tiramisu ma veľmi zaujal! Mám rád experimentovanie v kuchyni a toto vyzerá ako perfektný dezert na oslavu. Maliny dodajú osviežujúcu chuť, čo je presne to, čo hľadám. Teším sa na prípravu!

  4. Kocúrko píše:

    Tiramisu s pohánkou a malinami? To znie úžasne! Veľmi sa mi páči, že je to bezlepkový dezert, pretože mám priateľa, ktorý nemôže lepok. Určite ho pre neho pripravím a verím, že mu bude chutiť!

  5. ZelenýPohárik píše:

    Tento recept ma úplne očaril! Bezlepkové tiramisu znie ako dokonalý dezert pre každého milovníka sladkostí. Maliny sú moje obľúbené ovocie, takže sa už neviem dočkať ich spojenia s mascarpone. Ďakujem za inšpiráciu!

  6. AnčaVari píše:

    Toto bezlepkové tiramisu vyzerá ako splnený sen! Pohánka nie je len zdravá, ale aj chutná. Mám doma veľa malín z leta a určite ich použijem na tento dezert. Už teraz cítim tú úžasnú chuť vo svojej hlave!

  7. MalinováPani píše:

    Recept na bezlepkové tiramisu je presne to, čo som hľadala! Obdivujem jednoduchý postup a zdravé ingrediencie. Maliny dodajú krásnu farbu a osviežujúci nádych tomuto dezertu. Určite ho pridám do svojho zoznamu obľúbených receptov.

  8. "SladkýSen" píše:

    “Tiramisu s pohánkou? To znie neuveriteľne dobre! Veľmi ma baví skúšať nové recepty a tento určite patrí medzi tie najzaujímavejšie. Teším sa na tú lahodnú kombináciu chutí – musím ho rýchlo pripraviť pre moju rodinu!

  9. "NinaCukor" píše:

    “Tento recept ma nadchol už pri prvom pohľade! Bezlepkové tiramisu je presne to, čo potrebujem pre svoju diétu. Chcem vyskúšať pridať aj trochu iného ovocia k malinám – verím, že výsledok bude fantastický!

  10. "RadoslavMňamka" píše:

    “Čítal som tento recept dvakrát a nemôžem sa dočkať jeho vyskúšania! Bezlepková verzia tiramisu mi dáva novú šancu užiť si môj obľúbený dezert bez výčitiek. Verím, že si každý pochutnáme na tejto delikatesnej chuti spolu!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *