Biskvitový jablčník je lahodný dezert, ktorý spojuje krémečkovitú vrstvu jabĺk s nadýchaným biskvitovým cestom. Existuje mnoho rôznych receptov na biskvitový jablčník, no základný postup zvyčajne ostáva rovnaký.
Na prípravu biskvitového cesta budete potrebovať:
- 250 gramov hladkej múky
- 1 lyžičku prášku do pečiva
- 125 gramov masla
- 125 gramov cukru
- 2 vajcia
- 1 vanilkový cukor
- štipku soli
Biskvitový jablčník
Najskôr si predhrejte rúru na 180 °C. Potom zmiešajte múku s práškom do pečiva a pridajte ich do misy. V inej miske vymiešate maslo, cukor, vanilkový cukor, vajcia a štipku soli, kým nedosiahnete hladkú konzistenciu. Postupne pridávajte suché ingrediencie a miešajte, až kým nevznikne hladké cesto.
Ďalej pripravte jablká:
- 4 stredne veľké jablká
- 2 lyžice cukru
- 1 lyžičku škorice
Ošúpeme a nakrájame jablká na tenké plátky. Premiešame ich s cukrom a škoricou.
Na plech vyložený pečiacim papierom nalejte polovicu biskvitového cesta a rovnomerne rozotrite. Na to položte vrstvu jabĺk a potom ich zakryte zvyšným cestom. Pečte v predhriatej rúre asi 30-35 minút, kým biskvitový jablčník nezíska zlatohnedú farbu a nestane sa pevný na dotyk.
Biskvitový jablčník je najlepšie podávať teplý s lyžičkou vanilkového ľadu alebo šľahačkou. Dobrú chuť!