Biskvitový jablčník

Biskvitový jablčník je lahodný dezert, ktorý spojuje krémečkovitú vrstvu jabĺk s nadýchaným biskvitovým cestom. Existuje mnoho rôznych receptov na biskvitový jablčník, no základný postup zvyčajne ostáva rovnaký.

Na prípravu biskvitového cesta budete potrebovať:

  • 250 gramov hladkej múky
  • 1 lyžičku prášku do pečiva
  • 125 gramov masla
  • 125 gramov cukru
  • 2 vajcia
  • 1 vanilkový cukor
  • štipku soli

 

Biskvitový jablčník

Najskôr si predhrejte rúru na 180 °C. Potom zmiešajte múku s práškom do pečiva a pridajte ich do misy. V inej miske vymiešate maslo, cukor, vanilkový cukor, vajcia a štipku soli, kým nedosiahnete hladkú konzistenciu. Postupne pridávajte suché ingrediencie a miešajte, až kým nevznikne hladké cesto.

 

Ďalej pripravte jablká:

  • 4 stredne veľké jablká
  • 2 lyžice cukru
  • 1 lyžičku škorice

Ošúpeme a nakrájame jablká na tenké plátky. Premiešame ich s cukrom a škoricou.

Na plech vyložený pečiacim papierom nalejte polovicu biskvitového cesta a rovnomerne rozotrite. Na to položte vrstvu jabĺk a potom ich zakryte zvyšným cestom. Pečte v predhriatej rúre asi 30-35 minút, kým biskvitový jablčník nezíska zlatohnedú farbu a nestane sa pevný na dotyk.

Biskvitový jablčník je najlepšie podávať teplý s lyžičkou vanilkového ľadu alebo šľahačkou. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *