Bravčová alebo hovädzia pečeň na cibuli na môj spôsob

Ak máš chuť na dobrú a šťavnatú pečeň na cibuli, tu je môj recept:

Potrebné suroviny:

  • 500 g bravčovej alebo hovädzej pečene
  • 2 stredne veľké cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olivový olej na smaženie

 

Bravčová alebo hovädzia pečeň na cibuli na môj spôsob

Postup:

  1. Pečeň si opláchni pod tečúcou vodou a nakrájaj na tenké, približne 1 cm hrubé plátky.
  2. Cibuľu očisti a nakrájaj na tenké krúžky. Cesnak nasekaj.
  3. V hrnci na stredne silnom ohni si rozohrej olej. Pridaj cibuľu a cesnak a orestuj ich do mäkka až do zlatista.
  4. Cibuľu odlož na stranu hrnca a na oreste si opeč pečeňové plátky z oboch strán asi 2-3 minúty, aby zostali stredne ružové v strede. Nechaj pečeň bokom.
  5. Vráť cibuľu späť na ohnisko a premiešaj s pečenou pečeňou. Osol a okoreň podľa svojej chuti.
  6. Hovädziu alebo bravčovú pečeň na cibuli môžeš podávať s dusenou ryžou, zemiakmi alebo obľúbenou prílohou.

Dúfam, že ti tento recept chutí. Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 2 veľké cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice múky
  • 4 lyžice oleja alebo masla
  • 100 ml vývaru (môže byť aj zeleninový alebo kurací)
  • 1 lyžička sušenej majoránky
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1-2 bobkové listy
  • Petržlenová vňať na ozdobenie

Postup:

  1. Príprava pečene: Bravčovú pečeň dôkladne umyjeme, zbavíme blán a nakrájame na plátky hrubé približne 1 cm. Osolíme a okoreníme z oboch strán.

  2. Obalovanie: Múku nasypeme na tanier a plátky pečene z oboch strán obalíme.

  3. Opraženie cibule: Na panvici zohrejeme olej alebo maslo. Pridáme na tenké plátky nakrájanú cibuľu a opražíme ju do sklovita. Potom pridáme na jemno nasekaný cesnak a ešte krátko opražíme, aby sa vôňa cesnaku uvoľnila.

  4. Smaženie pečene: Pridáme plátky pečene na panvicu s cibuľou a orestujeme ich z oboch strán. Pečeň by mala byť rovnomerne prepečená.

  5. Pridanie vývaru: Keď sú plátky pečene zatiahnuté, pridáme vývar a bobkové listy. Prikryjeme panvicu a necháme dusiť na miernom ohni približne 10-15 minút, až kým nie je pečeň mäkká.

  6. Dochutenie: Na záver pridáme majoránku, prípadne dochutíme soľou a korením podľa chuti. Necháme variť ešte niekoľko minút bez pokrievky, aby omáčka mierne zhustla.

  7. Podávanie: Hotovú pečeň s cibuľou servírujeme na tanier a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou. Vhodnou prílohou sú zemiaky (varené alebo pečené) alebo čerstvý chlieb.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *