Bravčová krkovička na červenom víne s tymianom

Nasledujúci recept sa zaoberá bravčovou krkovičkou na červenom víne s tymianom:

  • Suroviny:
    • 600 g bravčovej krkovičky (narezanej na plátky)
    • 500 ml červeného vína
    • 2 strúčiky cesnaku (nasekaného)
    • 2 lyžice olivového oleja
    • 2 vetvičky tymianu
    • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

 

Bravčová krkovička na červenom víne s tymianom

  • Postup:
    1. V hrnci zahrejte olivový olej a orestujte nasekaný cesnak spolu s tymianom.
    2. Pridajte plátky krkovičky a pražte ich z oboch strán, kým nezískajú svetložltú farbu.
    3. Nalejte červené víno do hrnca a nechajte zmes variť na strednom ohni, až sa alkoholodparí a zostane len aromatická omáčka.
    4. Dochutite podľa chuti soľou a čerstvo mletým čiernym korením.
    5. Zakryte hrniec a nechajte krkovičku pomaly dusiť približne 1,5 hodiny, alebo kým nebude jemná.
    6. Po varení mäso odstráňte z hrnca a nechajte chvíľu oddýchnuť.
    7. Podávajte s omáčkou a prílohami podľa vlastného výberu, ako sú zemiaková kaša či pečená zelenina.

Dúfam, že tento recept Vás osloví. Prajem dobrú chuť!

 

Bravčová krkovička na červenom víne s tymianom - 2

2) Bravčová krkovička na červenom víne s tymianom

Ingrediencie:

  • 4 plátky bravčovej krkovičky (každý asi 200 g)
  • soľ a čierne korenie na dochutenie
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 stredná cibuľa, nakrájaná na plátky
  • 3 strúčiky cesnaku, prelisované
  • 250 ml červeného vína (napríklad Merlot alebo Cabernet Sauvignon)
  • 200 ml vývaru (kuracieho alebo zeleninového)
  • 2 lyžice paradajkovej pasty
  • 3-4 vetvičky čerstvého tymianu (alebo 1 lyžička sušeného tymianu)
  • 1 bobkový list
  • 1 lyžica masla (na ochutenie)
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Postup:

  1. Príprava mäsa: Opláchnite bravčovú krkovičku a osušte ju. Osoľte a okorenite z oboch strán.

  2. Smaženie: Na veľkej panvici rozpáľte olivový olej na strednej teplote. Pridajte krkovicu a opiekajte z oboch strán, kým nezhnedne (cca 4-5 minút z každej strany). Potom ju vyberte a nechajte na tanieri.

    Plnený králik po domácky

    Plnený králik po domácky

    Čítať viac »

  3. Cibuľa a cesnak: Do tej istej panvice vložte nakrájanú cibuľu a smažte, kým nezmäkne a nezačne sa karamelizovať (asi 5 minút). Následne pridajte prelisovaný cesnak a smažte ešte minútu.

  4. Pridanie tekutín: Nalejte do panvice červené víno a varte asi 2-3 minúty, aby sa zredukovala alkoholová chuť. Potom pridajte vývar, paradajkovú pastu, tymian a bobkový list. Dobre premiešajte.

  5. Dusené mäso: Vložte plátky krkovičky späť do panvice, aby sa ponorili do omáčky. Znížte teplotu na minimum, zakryte a duste približne 1,5 hodiny, alebo do kým nebude mäso veľmi jemné.

  6. Dochutenie: Po dovarení vyberte mäso z omáčky a nechajte ho chvíľu oddýchnuť. Omáčku ochutnajte; ak je to potrebné, pridajte soľ, korenie alebo maslo pre bohatšiu chuť.

  7. Podávanie: Plátky krkovičky servírujte s omáčkou, posypané čerstvou petržlenovou vňaťou. Ako prílohu môžete zvoliť zemiaky, ryžu alebo čerstvú zeleninu.

Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

3 Komentáre

  1. Sobotkova Ruzena píše:

    Vyskúšala som tento recept a bol vynikajúci. Ďakujem!

  2. Bartolomej82 píše:

    Už sa neviem dočkať, kedy si to pripravím. Recept sa mi veľmi páči.