Bravčová krkovička na kapii s kapustou a kuracími kúskami

Ahoj! Tu je váš recept na bravčovú krkovičku s kapustou a kuracími kúskami na kapii:

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej krkovičky
  • 1 hlávka kapusty
  • 300 g kuracích kociek
  • 2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice oleja
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa preferencie

 

Bravčová krkovička na kapii s kapustou a kuracími kociek

Príprava:

  1. Najskôr sa pustite do prípravy bravčovej krkovičky. Odrežte z nej nežiadúce tuky a nakrájajte ju na tenké plátky.
  2. Do hrnca nalejte olej a zohrejte ho. Pridajte cibuľu a cesnak, a zvoľna orestujte, až kým nezískajú zlatistú farbu.
  3. Pridajte nakrájanú kapustu a dusťte ju, až kým nezmäkne. Ak sa kapusta pečie priveľa, môžete pridať trochu vody.
  4. V samostatnej panvici opražte kuracie kocky dozlatista.
  5. Až bude kapusta dostatočne mäkká, vložte do nej opečené kuracie kocky. Dobre premiešajte a nechajte všetko variť spolu ešte pár minút.
  6. Na panvici orestujte plátky bravčovej krkovičky, kým sa neobjaví zlatistá chrupavka a nezískajú pevnú konzistenciu.
  7. Na záver položte opečené plátky bravčového mäsa na vrch zamiešanej kapusty a kuracieho mäsa. Zakryte hrniec a nechajte, aby sa všetko spojilo teplom.
  8. Podávajte horúce, a podľa chuti doplňte soľou a čerstvo mletým čiernym korením.

Dobrú chuť! Ak máte akékoľvek otázky, neváhajte sa opýtať.

 

2)

Zapečené kuracie prsia so zemiakmi

Zapečené kuracie prsia so zemiakmi

Čítať viac »

Ingrediencie:

  • 1 kg bravčovej krkovičky (napríklad z vaječného prahu)
  • 2 stonky kapusty (napríklad červenej kapusty)
  • 1/2 kg kuracích kociek (napríklad z kuracieho mäsa)
  • 1/4 čajovej lyžičky soli
  • 1/4 čajovej lyžičky cukru
  • 2 stonky cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 dl vína (napríklad šampanského)
  • 2 dl vody
  • 2 lyžice oleja (napríklad slnečnicového)
  • Chlebíčky na servírovanie

Postup:

  1. Ochlaďte vodu a nalite ju do hrnčeka. Pridajte soľ, cukor, cibuľu a cesnak a varte na miernom ohni, kým cibuľa a cesnak nezmäknú.
  2. Vložte kuracie kocky do tejto zmesi a varte ešte 10-15 minút, kým sa nezačnú goreť.
  3. Bravčové krkovičky rozrežte a vložte ich do hrnčeka so zmesou.
  4. Pridajte víno, olej a kapustu, a varte ešte 20-25 minút, kým krkovičky nie sú uvarené a kapusta zmäkne.
  5. Servírujte bravčovú krkovičku s chlebíčkami a podávajte horúco.

Poznámka:

Je dôležité vybrať kvalitné suroviny, aby bol váš pokrm nielen chutný, ale aj dobre podaný. Odporúčam získať bravčovú krkovičku z čerstvého vaječného prahu a kuracie kocky z kvalitného kuracieho mäsa.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

12 Komentárov

  1. Petronela Bielik píše:

    Vďaka za super recept, určite vyskúšam!

  2. Dolezal Jarmila píše:

    Recept sa zdá byť veľmi jednoduchý a chutný. Teším sa, že ho vyskúšam.

  3. Ukralikova píše:

    Tento recept vyzerá skvelo! Mám rada jednoduché a chutné jedlá.

  4. Natasa Lukac píše:

    Nemôžem si dočkať, kým vyskúšam tento recept. Znie to veľmi chutne.

  5. Kolarova Igor píše:

    Skvelý recept, ľahko pochopiteľný aj pre začiatočníkov v kuchyni. Určite sa pustím do varenia!

  6. Jan Paska píše:

    Vyzera to chutne. Určite vyskúšam tento recept.

  7. Stastny Stefan píše:

    Dakujem za skvely recept. Uz sa neviem dockat, kedy si ho vyskusam.

  8. Etela Dusik píše:

    Naozaj chutne, ale to je uplne jasne! Dakujem!

  9. Kbondra píše:

    Recept znie výborne, jedlo som hneď vyskúšal a bolo vynikajúce!

  10. Hrasko Luboslava píše:

    Dobrý recept, ľahko sa pripravuje a chutí perfektne.

  11. Otapkova Edita píše:

    Bola som skúsiť tento recept pre rodinu, a každý bol veľmi spokojný!

  12. Ekolrusova píše:

    Naozaj chutné jedlo, ľahko sa pripravuje.