Recept na bravčovú krkovičku ochutenú provensálskym korením, podávanú na kapuste so šampiňónmi.

Zloženie:

  • 500 g bravčovej krkovičky
  • 1 červená cibuľa, nakrájaná na tenké kolečka
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 200 g šampiňónov, nakrájaných na plátky
  • 1 malá hlávka kapusty, nakrájaná na prúžky
  • 2 lyžice provensálskeho korenia
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa preferencií
  • olivový olej na pečenie

 

Bravčová krkovička s provensálskym korením podávaná s kapustou a šampiňónmi

Návod na prípravu:

  1. Rozohrejte panvicu na strednej teplote a nalejte do nej olivový olej.
  2. Plátky bravčovej krkovičky osolte a nakrájajte na tenké kusy.
  3. Orestujte krkovičku na panvici z oboch strán, kým sa nezafarbí do zlatohneda, a potom ju preložte na tanier.
  4. Na tej istej panvici dajte cibuľu a cesnak. Orestujte ich do zlatista.
  5. Pridajte šampiňóny a pokračujte v restovaní, kým nebudú jemné a hnedé.
  6. Nasledovne vložte kapustu a varte, kým nezmäkne.
  7. Do panvice nasypte provensálske korenie a dôkladne premiešajte, aby sa prísady spojili.
  8. Vložte späť opečené plátky krkovičky a zamiešajte s kapustou a šampiňónmi.
  9. Dochutťe soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa potreby.
  10. Podávajte teplú bravčovú krkovičku s provensálskym korením na miske so čerstvým chlebom alebo zemiakmi.

Prajeme dobrú chuť!

 

2)

Zloženie:

  • 500 g bravčovej krkovičky
  • 400 g kyslej kapusty
  • 250 g šampiňónov
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 2 polievkové lyžice oleja
  • 1 čajová lyžička provensálskeho korenia
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 100 ml bieleho vína (voliteľné)
  • 2-3 bobkové listy
  • 1 polievková lyžica mletej papriky (sladkej)

Návod na prípravu:

  1. Príprava krkovičky: Bravčovú krkovičku dôkladne umyte a nakrájajte na menšie plátky. Jemne ju osolte a okoreňte čiernym korením.

    Ako konzervovať cviklu?

    Ako konzervovať cviklu?

    Čítať viac »

  2. Praženie mäsa: Rozohrejte olej na panvici. Přidejte nakrájanú krkovičku a opražte ju z oboch strán do zlatista. Potom mäso odstráňte a odložte.

  3. Príprava zeleniny: V tej istej panvici, kde ste smažili mäso, dajte na plátky nakrájanú cibuľu a opečte ju do sklovita. Pridajte šampiňóny nakrájané na plátky a cesnak, smažte, kým šampiňóny nebudú zlatisté.

  4. Pridanie kapusty: Pridajte kyslú kapustu k zeleninovej zmesi a varte ešte niekoľko minút. Potom nasypte provensálske korenie, bobkové listy a mletú papriku. Dôkladne premiešajte a nechajte na miernom ohni podusiť.

  5. Spojenie s mäsom: K zmesi pridajte opražené plátky krkovičky a, ak sa rozhodnete, aj biele víno. Dobre premiešajte a nechajte všetko variť na miernom ohni približne 20-30 minút. V prípade potreby prilejte trochu vody, aby sa zmes nepripálila.

  6. Podávanie: Po uplynutí doby podávania navrch ozdobte čerstvými bylinkami, ak sú k dispozícii (napr. petržlenom) a servírujte spolu s čerstvým chlebom alebo zemiakovou kašou.

Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

20 Komentárov

  1. JankoM píše:

    Toto jedlo vyzerá naozaj skvele! Bravčová krkovička s provensálskym korením znie ako lahôdka, ktorú musím vyskúšať. Kapusta a šampiňóny určite dodajú chuti. Dúfam, že sa mi podarí pripraviť to rovnako dobre ako na obrázku!

  2. Cukrik29 píše:

    Wow, toto je recept, ktorý ma nadchol! Milujem kombináciu mäsa a zeleniny. Provensálske korenie určite dodá jedlu úžasnú chuť. Už sa neviem dočkať, kedy si to pripravím doma pre rodinu!

  3. PeťoHráč píše:

    Fakt super recept! Bravčová krkovička na kapuste znie veľmi chutne a šampiňóny sú mojou obľúbenou prílohou. Odporúčam všetkým, ktorí majú radi dobré jedlo! Určite to vyskúšam cez víkend.

  4. Zeleninka22 píše:

    Tento recept ma úplne očaril! Kombinácia mäsa s provensálskym korením a kapustou je skvelá voľba pre rodinný obed. Rada varím a tento recept si rozhodne zapíšem do svojho zoznamu obľúbených pokrmov!

  5. Svetlanka88 píše:

    Konečne niečo, čo môžem pripraviť rýchlo a chutne! Bravčová krkovička s provensálskym korením znie úžasne. Verím, že aj moje deti si to zamilujú. Ďakujem za skvelý nápad na večeru!

  6. KocurMiau píše:

    Tento recept vyzerá fantasticky! Určite ho vyskúšam hneď zajtra. Bravčová krkovička je moja obľúbená a s kapustou to musí byť skvelé jedlo. Teším sa na tú vôňu v kuchyni!

  7. Bublifuk3 píše:

    Tak toto je presne to, čo potrebujem! Recepty s bravčovým mäsom sú vždy vítané v mojej kuchyni. Kapusta so šampiňónmi robí túto kombináciu ešte lepšou. Ďakujem za inšpiráciu!

  8. _Rybka_42 píše:

    „Dobrú chuť“ mi vždy pripomína tie najlepšie chvíle pri stole. Tento recept ma oslovil svojou jednoduchosťou a chutnosťou. Teším sa na reakcie mojej rodiny po tom, čo im toto podám!

  9. @MiskaKreativna píše:

    „Dobrú chuť“ je presne to, čo si myslím o tomto recepte! Skvelé spojenie chutí a jednoduchý postup robia tento pokrm ideálnym pre každého domáceho kuchára. Určite ho zaradím do svojho menu!

  10. JasnéHlava píše:

    Tento recept na bravčovú krkovičku je fantastický! Provensálske korenie dodáva jedlu úžasnú chuť. Nikdy by ma nenapadlo kombinovať kapustu so šampiňónmi, ale teraz to určite vyskúšam! Dobrú chuť všetkým!

  11. #Chutovka99 píše:

    „Dobrú chuť“ mi príde na jazyk len pri pohľade na tento recept! Opečená bravčová krkovička so zeleninou je niečo, čo mám rada. Určite sa do toho pustím už dnes večer!

  12. KreatívnyKuchár píše:

    Veľmi sa teším na tento recept! Bravčová krkovička s kapustou a šampiňónmi znie ako dokonalé jedlo na rodinný obed. Provensálske korenie je skvelý nápad. Určite ho vyskúšam a prajem aj ostatným dobrú chuť!

  13. ZvedaváDúha píše:

    Wow, tento recept ma veľmi nadchol! Kombinácia surovín je výborná a vyzerá to chutne. Veľmi sa mi páči, že je jednoduchý na prípravu. Určite ho zaradím do svojho jedálnička. Dobrú chuť!

  14. Srdiečko123 píše:

    Tento recept vyzerá skvele! Bravčová krkovička s provensálskym korením? To musí byť lahodné! Rada varím pre rodinu a tento recept určite vyskúšam. Ďakujem za zdieľanie, prajem veľa úspechov pri varení!

  15. MlsnýZajko píše:

    Recept na bravčovú krkovičku s kapustou a šampiňónmi sa mi veľmi páči! Je to skvelý spôsob, ako oživiť naše rodinné večere. Určite si ho zapíšem a urobím čoskoro. Dobrú chuť všetkým, čo to skúsite!

  16. PohodovýKamarát píše:

    ‚To znie fantasticky! Provensálske korenie dodáva jedlu nádych francúzskej kuchyne, čo milujem. Kapusta a šampiňóny sú skvelým doplnkom k mäsu. Už sa teším, až to pripravím pre svoju rodinu!‘

  17. SladkýSen píše:

    ‚Úžasný recept na bravčovú krkovičku! Kapusta so šampiňónmi sú super kombinácia. Myslím si, že provensálske korenie tomu dodá dokonalý šmrnc. Určite sa do toho pustím tento víkend!‘

  18. _VeselýBubák_ píše:

    ‚Skvelý nápad s touto kombináciou surovín! Vždy hľadám nové recepty pre rodinné večere a tento vyzerá jednoducho báječne. Teším sa na túto dobrotu!‘

  19. _Radosť_ píše:

    ‚Tento recept je presne to, čo potrebujem! Kombinácia bravčovej krkovičky so zeleninou vyzerá veľmi lákavo a zdravšie ako klasické jedlá.‘

  20. _Slniečko45_ píše:

    ‚Myslím si, že toto bude jedno z mojich obľúbených jedál po jeho vyskúšaní! Ďakujem za super recept!‘