Bravčová krkovička s údeným rebrom a zapečeným syrom

Toto je recept na kuraciu krkovičku s údeným rebrom a zapečeným syrom:

Suroviny:

  • 1 kg kuracej krkovičky
  • 500 g údeného rebra
  • 200 g syra (najvhodnejší je tvrdý, ako napríklad eidam alebo gouda)
  • 2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 polievkové lyžice oleja
  • soľ a čierne korenie podľa preferencií
  • tymián a majorán podľa preferencií

 

Kuracia krkovička s údeným rebrom a zapečeným syrom

Postup:

  1. Najskôr si pripravte marinádu. V miske spojte olej, soľ, čierne korenie a nasekané bylinky tymián a majorán.
  2. Krkovičku umyte, osušte a dôkladne ju natrite marinádou z oboch strán. Nechajte ju marinovať aspoň 2 hodiny, najlepšie v chladničke.
  3. Na panvici si opečte na oleji nakrájané údené rebro do zlatista. Potom ho odložte bokom.
  4. Na tej istej panvici opražte nakrájanú cibuľu a cesnak, až kým nebudú zlatisté a mäkké.
  5. Pridajte opečené údené rebro k cibuli a cesnaku a všetko dobre premiešajte.
  6. Vmiešajte zaprašený syr do zmesi údeného rebra, cibule a cesnaku.
  7. Rozkrojte kuraciu krkovičku a zvnútra ju naplňte zmesou zapraženého syra, údeného rebra, cibule a cesnaku.
  8. Krkovičku zviažte alebo upevnite špárkami, aby sa nespadla.
  9. Položte ju do pekáča a pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov Celzia približne 1,5 hodiny, alebo kým nebude mäso nežné a dobre prepečené.
  10. Po ugrilovaní nechajte kuraciu krkovičku chvíľku odpočívať, aby sa mäso uvoľnilo a stuhlo.
  11. Po chvíli ju môžete rozkrájať na jednotlivé kusy a podávať s prílohou podľa vlastného výberu, ako napríklad so zeleninovým šalátom a opečenými zemiakmi.

Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 600 g kuracej krkovičky
  • 200 g údeného rebra (môže byť aj iné údené mäso podľa preferencií)
  • 150 g nastrúhaného syra (napríklad eidam alebo gouda)
  • 2 stredné cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 200 ml smotany na varenie
  • 1 čajová lyžička údenej papriky
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 polievkové lyžice oleja
  • Čerstvé bylinky (napr. petržlenová vňať alebo majoránka) na dekoráciu

Postup:

  1. Príprava mäsa:

    • Kuraciu krkovičku umyjeme a nakrájame na plátky hrubé približne 1,5 cm. Osolíme, okoreníme a posypeme údenou paprikou.
  2. Opekanie:

    Penne cestoviny s krevetami

    Penne cestoviny s krevetami

    Čítať viac »

    • Na panvici zahrejeme olej a plátky krkovičky opečieme z oboch strán dozlatista. Potom ich prenesieme do zapekacej misy.
  3. Príprava cibule a cesnaku:

    • Na tej istej panvici, na ktorej sa opiekli plátky mäsa, pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu a pokračujeme v priebehu zlatistého zhnednutia.
  4. a prelisovaný cesnak. Smažíme, až kým cibuľa nezmäkne a nestane sa priesvitnou, približne 5 minút.
  5. Údené rebierko:

    • Údené rebro nakrájame na menšie kusy a pridáme k cibuli a cesnaku. Chvíľu ich spolu opekáme, aby sa uvoľnila aróma údeného mäsa.
  6. Zmes smotany:

    • Do panvice vlejeme smotanu na varenie a dôkladne premiešame. Znížime teplotu a varíme na miernom ohni približne 5 minút, kým sa zmes nezhustí. Potom dochutíme soľou a korením.
  7. Zapečenie:

    • Zmes s cibuľou a údeným rebrom rovnomerne rozotrieme na plátky bravčovej krkovičky v zapekacej mise. Na vrch posypeme nastrúhaným syrom.
  8. Pečenie:

    • Zapekaciu misu vložíme do predhriatej rúry na 180 °C a pečieme približne 20-25 minút, kým sa syr neroztopí a nezíska zlatistú farbu.
  9. Servírovanie:

    • Hotové jedlo ozdobíme čerstvými bylinkami a podávame so zemiakmi, ryžou alebo čerstvým chlebom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *