Bravčová krkovička po Bulharsky

Recept na bravčovú krkovičku po bulharsky je skvelou voľbou pre gurmánov, ktorí sa radi pustia do nových chutí. Tu je jednoduchý postup:

Suroviny:

  • 500 g bravčovej krkovičky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 1 paprika (červená alebo žltá)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička sladkej papriky
  • soľ a korenie podľa chuti

 

Bravčová krkovička po Bulharsky

Postup:

  1. Najprv krkovičku nakrájajte na tenké plátky.
  2. Cibuľu a cesnak jemne nakrájajte. Papriku očistite a nakrájajte na tenké pásiky.
  3. V hrnci zohrejte olivový olej a pridajte cibuľu a cesnak. Orestujte ich dozlatista.
  4. Pridajte bravčovú krkovičku a orestujte ju zo všetkých strán.
  5. Potom pridajte papriku a nechajte všetko spolu dusiť asi 10 minút.
  6. Do hrnca pridajte sladkú papriku, soľ a korenie podľa chuti. Pridajte aj trochu vody alebo vývaru. Duste pokryté na strednom ohni asi 30-40 minút, kým sa krkovička dostatočne zmäkne.
  7. Servírujte s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s ryžou alebo pecivom.

Dúfam, že vám tento recept vyhovuje! Čo ešte pre vás môžem spraviť?

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *