Recept na bravčovú krkovičku po bulharsky je skvelou voľbou pre gurmánov, ktorí sa radi pustia do nových chutí. Tu je jednoduchý postup:
Suroviny:
- 500 g bravčovej krkovičky
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 1 paprika (červená alebo žltá)
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička sladkej papriky
- soľ a korenie podľa chuti
Bravčová krkovička po Bulharsky
Postup:
- Najprv krkovičku nakrájajte na tenké plátky.
- Cibuľu a cesnak jemne nakrájajte. Papriku očistite a nakrájajte na tenké pásiky.
- V hrnci zohrejte olivový olej a pridajte cibuľu a cesnak. Orestujte ich dozlatista.
- Pridajte bravčovú krkovičku a orestujte ju zo všetkých strán.
- Potom pridajte papriku a nechajte všetko spolu dusiť asi 10 minút.
- Do hrnca pridajte sladkú papriku, soľ a korenie podľa chuti. Pridajte aj trochu vody alebo vývaru. Duste pokryté na strednom ohni asi 30-40 minút, kým sa krkovička dostatočne zmäkne.
- Servírujte s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s ryžou alebo pecivom.
Dúfam, že vám tento recept vyhovuje! Čo ešte pre vás môžem spraviť?