Recept: Bravčová krkovička v pikantnej marináde so salsou a cibuľou.

Suroviny:

  • 500 g bravčovej krkovičky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku, rozpučené
  • 2 lyžičky mletej papriky
  • 1 lyžička chili korenia
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 lyžičky mletého korenia
  • 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 1 cibuľa, nakrájaná na tenké plátky
  • 1 zväzok petržlenovej vňate, nasekaný
  • 1 limetka, na dekoráciu

 

Bravčová krkovička v pikantnej marináde so salsou a cibuľou

Postup:

  1. V miske skombinujte olivový olej, cesnak, mletú papriku, chili korenie, soľ, mleté korenie a rascepuvané čierne korenie.
  2. Bravčovú krkovičku dôkladne umyte a nakrájajte na tenké plátky. Následne ju vložte do pripravenej marinády a dôkladne premiešajte, aby sa marinádou obalili všetky kusy mäsa. Nechajte marinovať aspoň 30 minút, alebo ideálne celú noc v chladničke.
  3. Na grilovacej panvici rozohrejte trochu olivového oleja. Opečte marinovanú krkovičku z oboch strán do zlatoružova. Potom znížte teplotu a pokračujte v grilovaní, až kým mäso nie je úplne prepečené.
  4. Ku krkovičke pridajte nakrájanú cibuľu a podľa chuti aj dusenú zeleninu. Servírujte s čerstvou salsou a posypte nasekanou petržlenovou vňaťou. Na dochutenie podávajte so šťavnatou limetkou.

Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

Na marinádu:

  • 500 g bravčovej krkovičky
  • 3 polievkové lyžice olivového oleja
  • 2 polievkové lyžice sójovej omáčky
  • 1 polievková lyžica medu
  • 2 strúčiky cesnaku (rozpučené)
  • 1 čajová lyžička mletého čierneho korenia
  • 1 čajová lyžička mletého korenia (sladká alebo pikantná)
  • 1 čajová lyžička chilli prášku (podľa chuti)
  • Šťava z 1 limetky
  • Soľ podľa chuti

Na salsu:

Langoše so syrom a bylinkami

Langoše so syrom a bylinkami

Čítať viac »

  • 2 zrelé paradajky (nasekané)
  • 1/2 červenej cibule (jemne nasekaná)
  • 1/2 avokáda (nasekaného)
  • 1 čili paprička (jemne nasekaná, podľa chuti)
  • Šťava z 1 limetky
  • Čerstvý koriander (nasekaný, podľa chuti)
  • Soľ a korenie podľa chuti

Na servírovanie:

  • Čerstvé bylinky (napr. koriander alebo petržlen)
  • Grilované tortilla chipsy alebo chlieb

Postup:

  1. Príprava marinády:

    • V strednej miske zmiešajte olivový olej, sójovú omáčku, med, rozpučený cesnak, mleté čierne korenie, papriku, chilli prášok, šťavu z limetky a soľ. Všetko dôkladne premiešajte.
  2. Marinovanie krkovičky:

    • Bravčovú krkovičku umyte a jemne osušte navlhčenou utierkou. Potom ju vložte do pripravenej marinády a dôkladne potrite z oboch strán. Zakryte fóliou a nechajte marinovať v chlade minimálne 1 hodinu, najlepšie však cez noc.
  3. Príprava salsy:

    • V miske spojte nasekané paradajky, červenú cibuľu, avokádo, čili papričku, limetkovú šťavu a nasekaný koriander. Ochuťte soľou a korením podľa chuti. Salsa získa najlepší chuťový zážitok, ak ju necháte aspoň 15 minút odležať.
  4. Grilovanie krkovičky:

    • Rozohrejte gril alebo panvicu na vysokú teplotu. Krkovičku vyberte z marinády a grilujte z každej strany 5-7 minút, až kým nie je krásne prepečená a dosiahne zlatohnedú farbu. Po upečení nechajte chvíľu odpočívať.
  5. Servírovanie:

    • Krkovičku nakrájajte na plátky a podávajte s pripravenou salsou. Môžete pridať aj tortilla chipsy alebo chlieb a ozdobiť čerstvými bylinkami.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *