Bravčová krkovička v pikantnej marináde so salsou a cibuľkou

Recept: Bravčová krkovička v pikantnej marináde, so salsou a cibuľkou.

Suroviny:

  • 500 g bravčovej krkovičky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 2 lyžičky mletej papriky
  • 1 lyžička korenia chili
  • 1 lyžička soľ
  • 1/2 lyžičky mletej korenia
  • 1/2 lyžičky rascepuvaného čierneho korenia
  • 1 cibuľka, nakrájaná na tenké kolieska
  • 1 zväzok petržlenovej vňate, nasekaný
  • 1 limetka, na podávanie

 

Bravčová krkovička v pikantnej marináde so salsou a cibuľkou

Postup:

  1. Do misky zmiešajte olivový olej, cesnak, mletú papriku, korenie chili, soľ, mleté korenie a rascepuvané čierne korenie.
  2. Bravčovú krkovičku umyte a nakrájajte na tenké plátky. Potom ich vložte do misky s marinádou a dôkladne premiešajte, aby sa marináda dostala na všetky kúsky mäsa. Nechajte marinovať aspoň 30 minút, alebo radšej celú noc v chladničke.
  3. Na grilovacej panvici si rozohrejte trochu olivového oleja. Orestujte marinovanú krkovičku na oboch stranách do zlatista. Potom znížte teplotu a pokračujte v grilovaní, kým mäso nie je úplne prepečené.
  4. Okorenenej krkovičke pridajte nakrájanú cibuľku a dusenú zeleninu, ak chcete. Podávajte s čerstvou salsou a posypte nasekanou petržlenovou vňatou. Podávajte so šťavnatou limetkou na dochutenie.

Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

Na marinádu:

  • 500 g bravčovej krkovičky
  • 3 polievkové lyžice olivového oleja
  • 2 polievkové lyžice sójovej omáčky
  • 1 polievková lyžica medu
  • 2 strúčiky cesnaku (pretlačené)
  • 1 čajová lyžička mletého čierneho korenia
  • 1 čajová lyžička papriky (sladkej alebo pikantnej)
  • 1 čajová lyžička chilli prášku (podľa chuti)
  • Šťava z 1 limetky
  • Soľ podľa chuti

Na salsu:

  • 2 zrelé paradajky (nasekané)
  • 1/2 červenej cibule (jemne nasekaná)
  • 1/2 avokáda (nasekaného)
  • 1 čili paprička (jemne nasekaná, podľa chuti)
  • Šťava z 1 limetky
  • Čerstvý koriander (nasekaný, podľa chuti)
  • Soľ a korenie podľa chuti

Na podávanie:

  • Čerstvé bylinky (napr. koriander alebo petržlen)
  • Grilované tortilla chipsy alebo chlieb

Postup:

  1. Príprava marinády:

    • V strednej miske zmiešajte olivový olej, sójovú omáčku, med, pretlačený cesnak, mleté čierne korenie, papriku, chilli prášok, šťavu z limetky a soľ. Všetko dobre premiešajte.
  2. Marinovanie krkovičky:

    • Bravčovú krkovičku umyte a osušte papierovou utierkou. Následne ju vložte do misky s marinádou a dôkladne potrite z oboch strán. Zakryte fóliou a nechajte marinovať v chladničke minimálne 1 hodinu, najlepšie však cez noc.
  3. Príprava salsy:

    • V miske zmiešajte nasekané paradajky, červenú cibuľu, avokádo, čili papričku, šťavu z limetky a nasekaný koriander. Dochutíme soľou a korením podľa chuti. Salsa bude najlepšia, ak ju necháte aspoň 15 minút odležať.
  4. Grilovanie krkovičky:

    • Rozohrievame gril alebo panvicu na vysokú teplotu. Krkovičku vyberte z marinády a grilujte z každej strany 5-7 minút, kým nie je pekne prepečená a má zlatohnedú farbu. Po ugrilovaní ju nechajte niekoľko minút odpočívať.
  5. Servírovanie:

    • Krkovičku nakrájajte na plátky a servírujte s pripravenou salsou. Môžete podávať aj s tortilla chipsami alebo chlebom a ozdobiť čerstvými bylinkami.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *