Tu je návod na prípravu bravčovej pečene s cesnakom:
Suroviny:
- 500 g bravčovej pečene
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 2 polievkové lyžice oleja
- soľ a čierne korenie podľa preferencie
Bravčová pečeň s cesnakom
Návod:
- Na začiatku dôkladne umyjeme bravčovú pečeň pod tečúcou vodou a následne ju nakrájame na tenké plátky.
- Cesnak a cibuľu nakrájame na malé kúsky.
- Na panvici necháme rozpáliť olej a pridáme nakrájané cibuľu s cesnakom. Orestujeme ich, až kým nezačnú jemne zhnedať.
- Potom pridávame plátky bravčovej pečene a opiekame ich z oboch strán, kým sa nezafarbia do zlata.
- Na záver dochutíme soľou a čiernym korením podľa vlastnej preferencie.
- Servírujeme s prílohou podľa voľby, napríklad s opekanými zemiakmi alebo ryžou.
Dobrú chuť!
2) Bravčová pečeň na cesnaku
Suroviny:
- 500 g bravčovej pečene
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 3 polievkové lyžice rastlinného oleja
- Soľ a čierne korenie podľa preferencie
- 1 lyžička mletej papriky (sladká alebo údená)
- 100 ml vody alebo vývaru
- Petržlenová vňať na ozdobu (nepovinné)
Návod:
-
Príprava pečene:
- Očistite bravčovú pečeň od blán a žíl. Následne ju nakrájajte na plátky hrubé asi 1-2 cm.
-
Cibuľa a cesnak:
- Cibuľu nakrájajte na jemno a cesnak nasekajte alebo prelisujte.
-
Smaženie:
- Na panvici rozohrejte rastlinný olej na strednej teplote. Pridajte nakrájanú cibuľu a orestujte ju do zlata.
- Akonáhle je cibuľa hotová, pridajte cesnak a smažte ďalšiu minútu, kým nezačne voňať.
-
Pečenie pečene:
- Do panvice pridajte plátky pečene. Opiekajte ich z oboch strán, kým sa nezafarbia do zlatohneda (asi 3-4 minúty na každú stranu).
- Posypte mletou paprikou, soľou a čiernym korením.
-
Dusenie:
- Nalejte do panvice vodu alebo vývar a zakryte pokrievkou. Nechajte dusiť približne 10-15 minút, kým pečeň nie je dostatočne jemná a prepečená.
-
Podávanie:
- Podávajte horúce, ozdobené nasekanou petržlenovou vňaťou. Môžete servírovať s prílohami, ako sú zemiaky, ryža alebo čerstvý chlieb.
Dobrú chuť!