Bravčová pečeň na cesnaku 

Tu je návod na prípravu bravčovej pečene s cesnakom:

Suroviny:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 2 polievkové lyžice oleja
  • soľ a čierne korenie podľa preferencie

 

Bravčová pečeň s cesnakom

Návod:

  1. Na začiatku dôkladne umyjeme bravčovú pečeň pod tečúcou vodou a následne ju nakrájame na tenké plátky.
  2. Cesnak a cibuľu nakrájame na malé kúsky.
  3. Na panvici necháme rozpáliť olej a pridáme nakrájané cibuľu s cesnakom. Orestujeme ich, až kým nezačnú jemne zhnedať.
  4. Potom pridávame plátky bravčovej pečene a opiekame ich z oboch strán, kým sa nezafarbia do zlata.
  5. Na záver dochutíme soľou a čiernym korením podľa vlastnej preferencie.
  6. Servírujeme s prílohou podľa voľby, napríklad s opekanými zemiakmi alebo ryžou.

Dobrú chuť!

 

Bravčová pečeň na cesnaku -2

2) Bravčová pečeň na cesnaku 

Suroviny:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 3 polievkové lyžice rastlinného oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa preferencie
  • 1 lyžička mletej papriky (sladká alebo údená)
  • 100 ml vody alebo vývaru
  • Petržlenová vňať na ozdobu (nepovinné)

Návod:

  1. Príprava pečene:

    Koláč z hladkej múky bez vajec

    Koláč z hladkej múky bez vajec

    Čítať viac »

    • Očistite bravčovú pečeň od blán a žíl. Následne ju nakrájajte na plátky hrubé asi 1-2 cm.
  2. Cibuľa a cesnak:

    • Cibuľu nakrájajte na jemno a cesnak nasekajte alebo prelisujte.
  3. Smaženie:

    • Na panvici rozohrejte rastlinný olej na strednej teplote. Pridajte nakrájanú cibuľu a orestujte ju do zlata.
    • Akonáhle je cibuľa hotová, pridajte cesnak a smažte ďalšiu minútu, kým nezačne voňať.
  4. Pečenie pečene:

    • Do panvice pridajte plátky pečene. Opiekajte ich z oboch strán, kým sa nezafarbia do zlatohneda (asi 3-4 minúty na každú stranu).
    • Posypte mletou paprikou, soľou a čiernym korením.
  5. Dusenie:

    • Nalejte do panvice vodu alebo vývar a zakryte pokrievkou. Nechajte dusiť približne 10-15 minút, kým pečeň nie je dostatočne jemná a prepečená.
  6. Podávanie:

    • Podávajte horúce, ozdobené nasekanou petržlenovou vňaťou. Môžete servírovať s prílohami, ako sú zemiaky, ryža alebo čerstvý chlieb.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *