Tu je postup na prípravu bravčovej pečene so paradajkami:
Potrebné ingrediencie:
- 500 g bravčovej pečene (najlepší je chlieb alebo pestrá), nakrájaná na tenké krúžky
- 2 paradajky, nakrájané na plátky
- 1 cibuľa, nasekaná na tenké prúžky
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekanie
- 2 lyžice olivového oleja
- Soľ a čierne korenie podľa vkusu
- Čerstvá petržlenová vňať na dekoráciu
Bravčová pečeň so paradajkami
Návod na prípravu:
- Na panvici na strednom ohni zohrejte olivový olej.
- Pridajte cibuľu a cesnak a opražte ich dozlatista.
- Vložte nakrájanú pečeň a pečte z oboch strán, až kým nezhnedne.
- Pridajte paradajky a restujte spolu s pečeňou približne 2 minúty, kým nezmäknú.
- Osolte a okoreňte podľa vlastnej chuti.
- Servírujte ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou nahor.
Príjemné vychutnávanie!
2) Bravčová pečeň na paradajkách
Potrebné suroviny:
- 500 g bravčovej pečene
- 2-3 stredné paradajky (alebo 400 g konzervovaných paradajok)
- 1 stredná cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2-3 polievkové lyžice olivového oleja
- Soľ a čierne korenie (podľa preferencií)
- 1 lyžička sušenej bazalky (prípadne čerstvej, ak je po ruke)
- 1 lyžička sušenej oregana (možnosť pridať podľa chuti)
- 150 ml vody alebo zeleninového vývaru
- Čerstvá petržlenová vňať (na ozdobu, voliteľné)
Postup prípravy:
-
Príprava pečene: Bravčovú pečeň dôkladne umyte, odstráňte všetky blany a žilky. Následne ju nakrájajte na plátky hrubé približne 1 cm. Osoľte a okoreňte.
-
Príprava zeleniny: Cibuľu nakrájajte nadrobno a cesnak na plátky. Čerstvé paradajky nakrájajte na menšie kocky. Konzervované paradajky môžete použiť priamo.
-
Restovanie zeleniny: Na panvici rozohrejte olivový olej. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a opražte ich dozlatista.
-
Pridanie paradajok: Potom vložte nakrájané paradajky (alebo konzervované) a restujte približne 5 minút, dokým sa paradajky nezačnú rozpadávať.
-
Príprava pečene: Do panvice pridajte plátky bravčovej pečene. Opražte ich z oboch strán asi 3-4 minúty, kým nezhnednú.
-
Dusenie: Pridajte vodu alebo zeleninový vývar, bazalku a oregano. Zakryte panvicu pokrievkou a varte na strednom ohni približne 10-15 minút, kým nie je pečeň dobre prepečená a mäkká.
-
Dokončenie: Keď je pečeň hotová, dochuťte ju so soľou a korením podľa vlastných preferencií.
-
Podávanie: Servírujte teplé, posypané čerstvou petržlenovou vňaťou, spolu s prílohou, ako sú zemiaky, ryža alebo čerstvý chlieb.
Prajem vám dobrú chuť!