Bravčová pečeň na paradajkách

 

Tu je postup na prípravu bravčovej pečene so paradajkami:

Potrebné ingrediencie:

  • 500 g bravčovej pečene (najlepší je chlieb alebo pestrá), nakrájaná na tenké krúžky
  • 2 paradajky, nakrájané na plátky
  • 1 cibuľa, nasekaná na tenké prúžky
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekanie
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa vkusu
  • Čerstvá petržlenová vňať na dekoráciu

 

Bravčová pečeň so paradajkami

Návod na prípravu:

  1. Na panvici na strednom ohni zohrejte olivový olej.
  2. Pridajte cibuľu a cesnak a opražte ich dozlatista.
  3. Vložte nakrájanú pečeň a pečte z oboch strán, až kým nezhnedne.
  4. Pridajte paradajky a restujte spolu s pečeňou približne 2 minúty, kým nezmäknú.
  5. Osolte a okoreňte podľa vlastnej chuti.
  6. Servírujte ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou nahor.

Príjemné vychutnávanie!

 

Bravčová pečeň na paradajkách - 2

2) Bravčová pečeň na paradajkách

Potrebné suroviny:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 2-3 stredné paradajky (alebo 400 g konzervovaných paradajok)
  • 1 stredná cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2-3 polievkové lyžice olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie (podľa preferencií)
  • 1 lyžička sušenej bazalky (prípadne čerstvej, ak je po ruke)
  • 1 lyžička sušenej oregana (možnosť pridať podľa chuti)
  • 150 ml vody alebo zeleninového vývaru
  • Čerstvá petržlenová vňať (na ozdobu, voliteľné)

Postup prípravy:

  1. Príprava pečene: Bravčovú pečeň dôkladne umyte, odstráňte všetky blany a žilky. Následne ju nakrájajte na plátky hrubé približne 1 cm. Osoľte a okoreňte.

  2. Príprava zeleniny: Cibuľu nakrájajte nadrobno a cesnak na plátky. Čerstvé paradajky nakrájajte na menšie kocky. Konzervované paradajky môžete použiť priamo.

    Vyprážané kuracie rezne v cesnakovom cestíčku

    Vyprážané kuracie rezne v cesnakovom cestíčku

    Čítať viac »

  3. Restovanie zeleniny: Na panvici rozohrejte olivový olej. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a opražte ich dozlatista.

  4. Pridanie paradajok: Potom vložte nakrájané paradajky (alebo konzervované) a restujte približne 5 minút, dokým sa paradajky nezačnú rozpadávať.

  5. Príprava pečene: Do panvice pridajte plátky bravčovej pečene. Opražte ich z oboch strán asi 3-4 minúty, kým nezhnednú.

  6. Dusenie: Pridajte vodu alebo zeleninový vývar, bazalku a oregano. Zakryte panvicu pokrievkou a varte na strednom ohni približne 10-15 minút, kým nie je pečeň dobre prepečená a mäkká.

  7. Dokončenie: Keď je pečeň hotová, dochuťte ju so soľou a korením podľa vlastných preferencií.

  8. Podávanie: Servírujte teplé, posypané čerstvou petržlenovou vňaťou, spolu s prílohou, ako sú zemiaky, ryža alebo čerstvý chlieb.

Prajem vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *