Bravčová pečeň na prírodno s prílohou zo skaramelizovaného jablka a cibule

 

Bravčová pečeň na prírodno s prílohou zo karamelizovaných jabĺk a cibule.

Zloženie:

  • 500g bravčovej pečene
  • 2 veľké cibule
  • 2 jablká
  • 2 lyžice masla
  • soľ a korenie podľa chuti

 

Bravčová pečeň na prírodno s prílohou zo karamelizovaných jabĺk a cibule

Postup:

  1. Bravčovú pečeň dôkladne umyte, osušte a nakrájajte na tenké plátky.
  2. Na panvici rozohrejte maslo a restujte cibuľu a jablká dozlatista.
  3. Odložte cibuľu a jablká z panvice na tanier.
  4. Na panvici rozohrejte ďalšie maslo a opečte plátky bravčovej pečene z oboch strán.
  5. Ochutnajte soľou a korením podľa vlastnej preferencie.
  6. Servírujte bravčovú pečeň s cibuľou a jablkami ako prílohu.

Dobrú chuť!

 

Bravčová pečeň na prírodno s prílohou zo skaramelizovaného jablka a cibule - 2

Obrátený jablkový koláč s pudingom

Obrátený jablkový koláč s pudingom

Čítať viac »

2) Bravčová pečeň na prírodno s prílohou zo skaramelizovaného jablka a cibule

Zloženie:

Na bravčovú pečeň:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa vkusu
  • 1 lyžička sušenej majoránky (nepovinné)

Na prílohu s karamelizovaným jablkom a cibulou:

  • 2 jablká (ideálne kyslé)
  • 1 cibuľa
  • 2 lyžice masla
  • 1-2 lyžice hnedého cukru (dle chuti)
  • Soľ podľa vkusu
  • 1 lyžička škorice (nepovinné)

Postup:

  1. Príprava pečene:

    • Bravčovú pečeň starostlivo umyjeme a osušíme papierovou utierkou.
    • Odstránime všetky blany a žilky, ak sú prítomné.
    • Na panvici rozohrejeme olivový olej.
    • Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a krátko restujeme, kým nezačne zlatnúť.
    • Následne pridáme na plátky nakrájanú pečeň a posypeme soľou, korením a majoránkou.
    • Pečeň smažíme na strednej teplote z oboch strán asi 3-4 minúty, aby zostala šťavnatá. Pridáme nasekaný cesnak a restujeme ešte približne minútu.
    • Uložíme na tanier a prikryjeme, aby zostala teplá.
  2. Príprava prílohy:

    • Cibuľu nakrájame na tenké plátky a jablká na kocky alebo mesiačiky.
    • Na tej istej panvici, v ktorej sme pripravovali pečeň, roztopíme maslo a pridáme cibuľu.
    • Restujeme ju na miernom ohni, kým nezačne karamelizovať (asi 5-7 minút).
    • Pridáme jablká, hnedý cukor, štipku soli a škoricu (ak je používaná). Varíme na strednom ohni, kým jablká zmäknú a cukor sa rozpustí (ďalších 5-10 minút).
  3. Servírovanie:

    • Na tanier rozložíme plátky bravčovej pečene a vedľa servírujeme karamelizované jablká s cibuľou.
    • Môžete podávať s chlebom alebo zemiakmi, ak máte záujem.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *