Bravčová pečeň na prírodno s prílohou zo skaramelizovaného jablka a cibule

Bravčová pečeň na prírodno s prílohou zo skaramelizovaného jablka a cibule.

Ingrediencie:

  • 500g bravčovej pečene
  • 2 veľké cibule
  • 2 jablká
  • 2 lyžice masla
  • soľ a korenie podľa chuti

 

Bravčová pečeň na prírodno s prílohou zo skaramelizovaného jablka a cibule

Príprava:

  1. Bravčovú pečeň umyte, osušte a nakrájajte na tenké plátky.
  2. Na panvici rozohrejte maslo a orestujte cibuľu a jablká dozlatista.
  3. Odložte cibuľu a jablká z panvice na tanier.
  4. Na panvici rozohrejte ďalšie maslo a opečte na ňom plátky bravčovej pečene z oboch strán.
  5. Dochutite soľou a korením podľa chuti.
  6. Podávajte bravčovú pečeň s cibuľou a jablkami ako prílohou.

Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

Na bravčovú pečeň:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžička sušenej majoránky (voliteľné)

Na prílohu so skaramelizovaným jablkom a cibulou:

  • 2 jablká (ideálne kyslasté)
  • 1 cibuľa
  • 2 lyžice masla
  • 1-2 lyžice hnedého cukru (podľa chuti)
  • Soľ podľa chuti
  • 1 lyžička škorice (voliteľné)

Postup:

  1. Príprava pečene:

    • Bravčovú pečeň dôkladne umyjeme a osušíme papierovou utierkou.
    • Odstránime všetky blany a žilky, ak sú prítomné.
    • Na panvici rozohrejeme olivový olej.
    • Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a krátko ju osmažíme, až začne zlatnúť.
    • Potom pridáme na plátky nakrájanú pečeň a posypeme soľou, korením a majoránkou.
    • Pečeň smažíme na strednej teplote z oboch strán približne 3-4 minúty, aby zostala šťavnatá. Pridáme nasekaný cesnak a osmažíme ešte približne minútu.
    • Uložíme na tanier a prikryjeme, aby zostala teplá.
  2. Príprava prílohy:

    • Cibuľu nakrájame na tenké plátky a jablká na kocky alebo mesiačiky.
    • Na tej istej panvici, v ktorej sme pripravovali pečeň, roztopíme maslo a pridáme cibuľu.
    • Restujeme ju na miernom ohni, kým nezačne karamelizovať (asi 5-7 minút).
    • Pridáme jablká, hnedý cukor, štipku soli a škoricu (ak používame). Varíme na strednom ohni, kým jablká zmäknú a cukor sa rozpustí (ďalších 5-10 minút).
  3. Servírovanie:

    • Na tanier rozložíme plátky bravčovej pečene a vedľa u nás položte skaramelizované jablká s cibuľou.
    • Môžete podávať s chlebom alebo zemiakmi, ak máte chuť.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *