Bravčová pečeň na prírodno s prílohou zo skaramelizovaného jablka a cibule.
Ingrediencie:
- 500g bravčovej pečene
- 2 veľké cibule
- 2 jablká
- 2 lyžice masla
- soľ a korenie podľa chuti
Bravčová pečeň na prírodno s prílohou zo skaramelizovaného jablka a cibule
Príprava:
- Bravčovú pečeň umyte, osušte a nakrájajte na tenké plátky.
- Na panvici rozohrejte maslo a orestujte cibuľu a jablká dozlatista.
- Odložte cibuľu a jablká z panvice na tanier.
- Na panvici rozohrejte ďalšie maslo a opečte na ňom plátky bravčovej pečene z oboch strán.
- Dochutite soľou a korením podľa chuti.
- Podávajte bravčovú pečeň s cibuľou a jablkami ako prílohou.
Dobrú chuť!
2)
Ingrediencie:
Na bravčovú pečeň:
- 500 g bravčovej pečene
- 2-3 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 2 lyžice olivového oleja
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 lyžička sušenej majoránky (voliteľné)
Na prílohu so skaramelizovaným jablkom a cibulou:
- 2 jablká (ideálne kyslasté)
- 1 cibuľa
- 2 lyžice masla
- 1-2 lyžice hnedého cukru (podľa chuti)
- Soľ podľa chuti
- 1 lyžička škorice (voliteľné)
Postup:
-
Príprava pečene:
- Bravčovú pečeň dôkladne umyjeme a osušíme papierovou utierkou.
- Odstránime všetky blany a žilky, ak sú prítomné.
- Na panvici rozohrejeme olivový olej.
- Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a krátko ju osmažíme, až začne zlatnúť.
- Potom pridáme na plátky nakrájanú pečeň a posypeme soľou, korením a majoránkou.
- Pečeň smažíme na strednej teplote z oboch strán približne 3-4 minúty, aby zostala šťavnatá. Pridáme nasekaný cesnak a osmažíme ešte približne minútu.
- Uložíme na tanier a prikryjeme, aby zostala teplá.
-
Príprava prílohy:
- Cibuľu nakrájame na tenké plátky a jablká na kocky alebo mesiačiky.
- Na tej istej panvici, v ktorej sme pripravovali pečeň, roztopíme maslo a pridáme cibuľu.
- Restujeme ju na miernom ohni, kým nezačne karamelizovať (asi 5-7 minút).
- Pridáme jablká, hnedý cukor, štipku soli a škoricu (ak používame). Varíme na strednom ohni, kým jablká zmäknú a cukor sa rozpustí (ďalších 5-10 minút).
-
Servírovanie:
- Na tanier rozložíme plátky bravčovej pečene a vedľa u nás položte skaramelizované jablká s cibuľou.
- Môžete podávať s chlebom alebo zemiakmi, ak máte chuť.
Dobrú chuť!