Recept na bravčovú pečeň na šalotke:
Suroviny:
- 500 g bravčovej pečene
- 4 veľké šalotky
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice masla
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
- 1/2 šálky hovädzieho vývaru
Bravčová pečeň na šalotke
Postup:
- Bravčovú pečeň očistite a nakrájajte na tenké plátky.
- Šalotky a cesnak ošúpeme a jemne nakrájame.
- Na panvici rozohrejeme maslo a pridáme nakrájané šalotky a cesnak. Smažíme ich, kým nebudú šalotky mäkké a ľahko zlatisté.
- Pridáme plátky bravčovej pečene a opečieme ich z oboch strán, kým nebudú mäkké a voniať.
- Dochutíme soľou a čiernym korením podľa chuti.
- Postupne pridávame hovädzí vývar a dusíme na miernom ohni asi 5 minút, kým sa všetky chute spoja.
- Pečeň s šalotkou podávame s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s opečenou zemiakovou kaší alebo ryžou.
Dobrú chuť!