Bravčová pečeň na šalotke

Recept na bravčovú pečeň na šalotke:

Suroviny:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 4 veľké šalotky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice masla
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1/2 šálky hovädzieho vývaru

 

Bravčová pečeň na šalotke

Postup:

  1. Bravčovú pečeň očistite a nakrájajte na tenké plátky.
  2. Šalotky a cesnak ošúpeme a jemne nakrájame.
  3. Na panvici rozohrejeme maslo a pridáme nakrájané šalotky a cesnak. Smažíme ich, kým nebudú šalotky mäkké a ľahko zlatisté.
  4. Pridáme plátky bravčovej pečene a opečieme ich z oboch strán, kým nebudú mäkké a voniať.
  5. Dochutíme soľou a čiernym korením podľa chuti.
  6. Postupne pridávame hovädzí vývar a dusíme na miernom ohni asi 5 minút, kým sa všetky chute spoja.
  7. Pečeň s šalotkou podávame s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s opečenou zemiakovou kaší alebo ryžou.

Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 2 veľké šalotky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 3-4 lyžice olivového oleja
  • 100 ml bieleho vína (voliteľné)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Čerstvé bylinky (napríklad petržlen alebo tymián) na ozdobenie
  • 1 lyžička masla (na zjemnenie)

Postup:

  1. Príprava pečene: Bravčovú pečeň dôkladne umyjte pod tečúcou vodou a osušte ju papierovými utierkami. Ak sú na pečeni žily alebo blany, odstráňte ich nožom.

  2. Príprava šalotky a cesnaku: Šalotky nakrájajte na tenké plátky. Cesnak nakrájajte na jemné plátky alebo posekajte.

  3. Smaženie šalotky: Na panvici rozpálte olivový olej na strednom ohni. Pridajte nakrájané šalotky a smažte ich asi 5 minút, kým nezačnú zmäknúť a zľahka sa zafarbiť.

  4. Pridanie cesnaku: Po 5 minútach pridajte nakrájaný cesnak k šalotkám a smažte ďalších 1-2 minúty, kým cesnak nebude voňať.

  5. Smaženie pečene: Na panvicu po šalotkách pridajte bravčovú pečeň. Z oboch strán ju osolte a okoreňte. Smažte ju na strednom ohni približne 3-4 minúty z každej strany, kým nie je hneda a presne prepečená (pečeň by mala byť jemne ružová v strede).

  6. Pridanie vína (voliteľné): Ak používate biele víno, pridajte ho teraz do panvice a nechajte ho variť ďalších 2-3 minúty, aby sa alkohol odparil a chuť sa sústredila.

  7. Zjemnenie: Na konci pridajte lyžičku masla a zamiešajte, aby ste zjemnili omáčku a dodali jej lesk.

  8. Podávanie: Podávajte bravčovú pečeň na šalotke teplú, ozdobenú čerstvými bylinkami. Môžete ju servírovať s prílohou, ako je zemiaková kaša, dusená ryža alebo čerstvá zelenina.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *