Recept na bravčovú pečeň na šalotke:

Suroviny:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 4 veľké šalotky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice masla
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1/2 šálky hovädzieho vývaru

 

Bravčová pečeň na šalotke

Postup:

  1. Bravčovú pečeň očistite a nakrájajte na tenké plátky.
  2. Šalotky a cesnak ošúpeme a jemne nakrájame.
  3. Na panvici rozohrejeme maslo a pridáme nakrájané šalotky a cesnak. Smažíme ich, kým nebudú šalotky mäkké a ľahko zlatisté.
  4. Pridáme plátky bravčovej pečene a opečieme ich z oboch strán, kým nebudú mäkké a voniať.
  5. Dochutíme soľou a čiernym korením podľa chuti.
  6. Postupne pridávame hovädzí vývar a dusíme na miernom ohni asi 5 minút, kým sa všetky chute spoja.
  7. Pečeň s šalotkou podávame s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s opečenou zemiakovou kaší alebo ryžou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *