Bravčová sviečková na smotane

Takýto receptík som si ešte nepripravovala. Pripravme si ho spoločne.

Bravčová sviečková na smotane

VIDEO RECEPT na sviečkovú na smotane

Ak máte chuť vyskúšať niečo nové a lahodné, tak vám môžem ponúknuť recept na bravčovú sviečkovú na smotane. Tento jednoduchý a chutný recept vám poskytne výbornú kombináciu mäsa, smotany a aromatických korenín. Tu je postup:

Potrebné suroviny:

  • 500 g bravčovej sviečkovej
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 ml smotany na varenie
  • 200 ml hovädzieho vývaru
  • 2 lyžice múky
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Olej na smaženie

Postup:

  1. Sviečkovú nakrájajte na tenké plátky (asi 1 cm hrubé).
  2. Cibuľu a cesnak nakrájajte na jemné kúsky.
  3. Na panvici zohrejte olej a orestujte cibuľu a cesnak, kým sa nezarumenejú.
  4. Pridajte plátky bravčovej sviečkovej a opekajte ich zo všetkých strán, až kým nie sú dobre prepečené.
  5. Odoberieme mäso z panvice a dáme ho bokom.
  6. Do panvice pridajte múku a za stáleho miešania ju opražte, až kým nezískate hustú jemne zlatú omáčku.
  7. Pomaly pridávajte smotanu na varenie a hovädzí vývar do panvice. Varíme až do zhustnutia omáčky.
  8. Vrátime mäso späť do panvice a varíme ešte asi 10 minút, aby sa mäso opeklo a prepojilo s omáčkou.
  9. Podľa chuti pridáme soľ a korenie a necháme dusiť na miernom ohni ďalších 5 minút.

Bravčová sviečková na smotane sa podáva najlepšie s knedľou alebo ryžou a čerstvým kyslým uhorkovým šalátom. Užite si tento lahodný a sýty jedlo s rodinou či priateľmi!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *