Chutná Vareška

Bravčová sviečková na smotane

Bravčová sviečková na smotane

Takýto receptík som si ešte nepripravovala. Pripravme si ho spoločne.

Použila som ingrediencie:

  • 400 g bravčovej panenky
  • 1 cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 50 g údennej slaniny
  • 1 etržlen
  • pólka zeléru
  • 33% smotana na šľahanie
  • 4 PL smotany
  • 1 PL hladkej múky
  • 3 ks nového korenia
  • 4 ks celého čierneho korenia
  • bobkový list
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • cukor
  • paprika mletá
  • 1 citrón

 

Bravčová sviečková na smotane

Bravočvú panenu som dôkladne umyjeme v teplej tečúvej vode. Potom som si ju dôkladne usušila a očistila a nakrájala som koreňovú zeleninu na kocky.

Do kastrolu som si dala olej a slaninu. Vytopila som z nej prebytočný tuk. Pridala som k tuku nakrájanú cibuľu na tročka väčšie kusy. Cibuľu robíme do zlatisla a pridáme sviečkovú prekrojenú na polovicu. Poomcou lyžičiek som si mäso opiekla zo všetkých strán.

Po pár minútach vidíte, ako sa múso stiahne. Po tom čo sa stihalo, tak trocha viac, tak ho dáme stranou apridáte do hrnca zelninu, ktorú ste si predtým očistili. Pridala som soľ, mleté čienre korenie a trocha sladkej mletej papriky. Zalila som to vodou a dusila približne 35 minút zakryté. A to spolu s mäso, ktoré som vrátila k zelenine.

Mäso som mäkke opäť vybrala a pár lyžíc smotany som zmiešala s pár lyžicami hladkej múky. Tyčovým mixéerom so rozmixovala zeleninu a smotanu z múkou priliala do hrnca. Trcoha to zovrelo a hneď som prdiala 33% smotanu. Toška to pobublalo a pridala som na ochutenie štavu z citróna.

Pred koncom som pridala našekanú petržlenovú vňať a osolila a okorenila podla chuti.
Podávam to s parenými chutami alebo zemiakovou kašou.

 

 

Bravčová sviečková na smotane

Bravčová sviečková na smotane

 

[penci_recipe]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *