Takýto receptík som si ešte nepripravovala. Pripravme si ho spoločne.
Bravčová sviečková na smotane
Ak máte chuť vyskúšať niečo nové a lahodné, tak vám môžem ponúknuť recept na bravčovú sviečkovú na smotane. Tento jednoduchý a chutný recept vám poskytne výbornú kombináciu mäsa, smotany a aromatických korenín. Tu je postup:
Potrebné suroviny:
- 500 g bravčovej sviečkovej
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 ml smotany na varenie
- 200 ml hovädzieho vývaru
- 2 lyžice múky
- Soľ a korenie podľa chuti
- Olej na smaženie
Postup:
- Sviečkovú nakrájajte na tenké plátky (asi 1 cm hrubé).
- Cibuľu a cesnak nakrájajte na jemné kúsky.
- Na panvici zohrejte olej a orestujte cibuľu a cesnak, kým sa nezarumenejú.
- Pridajte plátky bravčovej sviečkovej a opekajte ich zo všetkých strán, až kým nie sú dobre prepečené.
- Odoberieme mäso z panvice a dáme ho bokom.
- Do panvice pridajte múku a za stáleho miešania ju opražte, až kým nezískate hustú jemne zlatú omáčku.
- Pomaly pridávajte smotanu na varenie a hovädzí vývar do panvice. Varíme až do zhustnutia omáčky.
- Vrátime mäso späť do panvice a varíme ešte asi 10 minút, aby sa mäso opeklo a prepojilo s omáčkou.
- Podľa chuti pridáme soľ a korenie a necháme dusiť na miernom ohni ďalších 5 minút.
Bravčová sviečková na smotane sa podáva najlepšie s knedľou alebo ryžou a čerstvým kyslým uhorkovým šalátom. Užite si tento lahodný a sýty jedlo s rodinou či priateľmi!