Bravčová pečeň na šťave

 

Ak túžite po recepte na bravčovú pečeň pripravenú na šťave, ponúkame vám jednoduchý postup:

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 polievkové lyžice masla
  • 250 ml hovädzieho vývaru
  • 2 polievkové lyžice hladkej múky
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie

 

Bravčová pečeň na šťave

Postup:

  1. Pečeň dôkladne prepláchnite pod tečúcou vodou a nechajte ju oschnúť. Následne ju nakrájajte na tenké plátky.
  2. Cibuľu a cesnak olúpte a nasekajte na jemné kúsky.
  3. V hrnci alebo panvici rozohrejte maslo a na strednom ohni orestujte cibuľu s cesnakom, až kým nezískajú zlatistú farbu.
  4. Pridajte nakrájanú pečeň a opečte ju z oboch strán, kým nezhnedne. Použite silnejší plameň, aby pečeň získala chrumkavú kôrku a ostala vo vnútri šťavnatá.
  5. Ako náhle je pečeň opečená, vyberte ju z panvice a uložte na teplom mieste.
  6. Do panvice nalejte hovädzí vývar a priveďte ho do varu.
  7. V miske spojte múku s trochou vody, aby ste vytvorili hladkú pastu. Túto zmes následne pridajte do panvice s vývarom a miešajte, kým omáčka nezhustne.
  8. Omáčku dochuťte soľou a čiernym korením podľa vlastnej chuti.
  9. Keď je omáčka dostatočne hustá a ochutená, vráťte opečenú pečeň späť do panvice a na miernom ohni ju povarte ešte niekoľko minút, aby sa chute prepojili.
  10. Servírujte teplé s vybranou prílohou, ako sú napríklad zemiaková kaša alebo ryža.

Verím, že vám toto jedlo prinesie výnimočný zážitok!

 

Bravčová pečeň na šťave - 2

2) Bravčová pečeň na šťave

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 mrkva
  • 1/2 šálky vývaru (kuracieho alebo zeleninového)
  • 2 lyžice oleja (najlepšie slnečnicového alebo olivového)
  • 1 lyžička papriky
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 bobkové listy
  • 3 – 4 zrnká nového korenia
  • 1 lyžica sójovej omáčky (nepovinné)
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Postup:

Ak dlho pečieme kuracie mäso?

Ak dlho pečieme kuracie mäso?

Čítať viac »

  1. Príprava pečene: Bravčovú pečeň umyte a odstráňte blány a cievy. Následne ju nakrájajte na plátky hrubé približne 1 cm.

  2. Cibuľa a mrkva: Cibuľu nakrájajte na tenké polkrúžky, mrkvu vyčistite a nastrúhajte alebo narežte na malé kocky.

  3. Opekanie: Na panvici rozohrejte olej a pridajte cibuľu. Smažte ju dozlatista, potom do nej vložte mrkvu a cesnak (prelisovaný alebo nasekaný) a krátko povarte, aby sa zelenina zjemnila.

  4. Pridanie pečene: Keď je zelenina pripravená, pridajte nakrájanú pečeň. Opečte ju z oboch strán na strednom ohni, približne 3-4 minúty z každej strany, kým nezíska zlatohnedú farbu.

  5. Dusená šťava: Po opečení pridajte papriku, bobkový list, nové korenie, soľ a čierne korenie. Následne vlejte vývar a ak máte, aj sójovú omáčku.

  6. Dusené: Zakryte panvicu, znížte teplotu a nechajte pečeň dusiť približne 10-15 minút, kým nie je úplne prepečená a šťava sa zredukuje. Občas premiešajte.

  7. Podávanie: Po uvarení posypte nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou a servírujte s varenými zemiakmi, knedľami alebo ryžou.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

4 Komentáre

  1. Balazova Patricia píše:

    Výborný recept, skvelý postup.

  2. Edita63 píše:

    Vyzera to chutne, skusim tento vikend pripravit!

  3. Oskar00 píše:

    Dakujem za skvely navod, urcite vyskusam.