Ak hľadáte recept na bravčovú pečeň na šťave, tu je jednoduchý návod:
Suroviny:
- 500 g bravčovej pečene
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 polievkové lyžice masla
- 250 ml hovädzieho vývaru
- 2 polievkové lyžice hladkej múky
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
Bravčová pečeň na šťave
Postup:
- Bravčovú pečeň opláchnite pod tečúcou vodou a nechajte ju osušiť. Nakrájajte ju na tenké plátky.
- Cibuľu a cesnak olúpte a jemne ich nakrájajte.
- Rozpálte maslo v hrnci alebo panvici a orestujte cibuľu a cesnak na strednom ohni, kým sa nezarumenia.
- Pridajte bravčovú pečeň a opečte ju z oboch strán, až kým nezhnedne. Použite vyšší oheň, aby pečeň získala vonkajšiu kôrku a zostala šťavnatá vnútri.
- Keď je pečeň opečená, vyberte ju z panvice a odložte na teplom mieste.
- Do panvice pridajte hovädzí vývar a nechajte ho zovrieť.
- V miske zmiešajte múku s trochou vody, aby ste vytvorili hladkú pastu. Pridajte túto pastu do panvice s vývarom a miešajte, kým omáčka nezhustne.
- Do omáčky môžete pridať soľ a čierne korenie podľa chuti.
- Keď je omáčka hustá a dochutená, vráťte opečenú bravčovú pečeň späť do panvice a pomaly ju povarte na miernom ohni ešte pár minút, aby sa všetky chute prepojili.
- Podávajte teplé s prílohou podľa vášho výberu, napríklad so zemiakovou kašou alebo ryžou.
Dúfam, že si pochutnáte na tomto jedle!
2)
Ingrediencie:
- 500 g bravčovej pečene
- 2 cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 mrkva
- 1/2 šálky vývaru (kuracieho alebo zeleninového)
- 2 lyžice oleja (najlepšie slnečnicového alebo olivového)
- 1 lyžička papriky
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 2 bobkové listy
- 3 – 4 zrnká nového korenia
- 1 lyžica sójovej omáčky (nepovinné)
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Postup:
-
Príprava pečene: Bravčovú pečeň umyte a zbavte ju blán a ciev. Následne ju nakrájajte na plátky hrubé asi 1 cm.
-
Cibuľa a mrkva: Cibuľu nakrájajte na tenké polkrúžky, mrkvu vyčistite a nastrúhajte alebo nakrájajte na malé kocky.
-
Opekanie: Na panvici rozohrejte olej a pridajte cibuľu. Smažte ju dozlatista, potom pridajte mrkvu a cesnak (prelisovaný alebo nasekaný) a krátko povarte, aby sa zelenina zmäkla.
-
Pridanie pečene: Keď je zelenina hotová, pridajte nakrájanú pečeň. Opečte ju z oboch strán na strednom ohni, približne 3-4 minúty z každej strany, kým nezíska zlatohnedú farbu.
-
Dusená šťava: Po opečení pridajte papriku, bobkový list, nové korenie, soľ a čierne korenie. Následne vlejte vývar a ak používate, aj sójovú omáčku.
-
Dusené: Zakryte panvicu, znížte teplotu a nechajte pečeň dusiť asi 10-15 minút, kým nie je úplne prepečená a šťava sa zredukuje. Občas premiešajte.
-
Podávanie: Po uvarení posypte nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou a podávajte s varenými zemiakmi, knedľami alebo ryžou.
Dobrú chuť!
Nechutné, neznášam pečeň.
Výborný recept, skvelý postup.
Vyzera to chutne, skusim tento vikend pripravit!
Dakujem za skvely navod, urcite vyskusam.