Bravčová pečeň v parnom hrnci

 

Ak máte záujem o prípravu bravčovej pečene pomocou parného hrnca, tu je jednoduchý postup:

Budete potrebovať:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 1 cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice olivového oleja

 

Bravčová pečeň v parnom hrnci

Postup:

  1. Dôkladne umyte bravčovú pečeň a nakrájajte ju na tenké plátky.
  2. Cibuľu a cesnak olúpte a nakrájajte na drobno.
  3. Hornú časť parného hrnca naplňte vodou a priveďte do varu.
  4. V miske zmiešajte bravčovú pečeň, cibuľu, cesnak, soľ, čierne korenie a olivový olej. Dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
  5. Umiestnite bravčovú pečeň na parný rošt v parnom hrnci.
  6. Vložte pripravený parný rošt s pečeňou do parného hrnca a zakryte ho.
  7. Ponechajte pečenú bravčovú pečeň variť v parnom hrnci približne 20 – 30 minút alebo až kým nie je úplne prepečená.
  8. Po varení nechajte bravčovú pečeň niekoľko minút oddýchnuť a potom ju môžete podávať s obľúbenou prílohou.

Dúfam, že vám tento postup pomôže pri príprave lahodnej bravčovej pečene v parnom hrnci. Prajem dobrú chuť!

 

Bravčová pečeň v parnom hrnci - 2

2) Bravčová pečeň v parnom hrnci

Ingrediencie:

Ako pripraviť umelé mlieko na noc?

Ako pripraviť umelé mlieko na noc?

Čítať viac »

  • 500 g bravčovej pečene
  • 2 stredné cibule
  • 3-4 strúčiky cesnaku
  • 2-3 lyžice oleja (môže byť olivový alebo slnečnicový)
  • Soľ a čierne korenie podľa preferencií
  • 1 lyžička sušeného majoránu (nepovinné)
  • 1-2 mrkvy (na zvýšenie výživovej hodnoty a chuti)
  • 1-2 zemiaky (nepovinné)
  • 200 ml vývaru alebo vody

Postup:

  1. Príprava pečene:

    • Bravčovú pečeň starostlivo umyte a odstráňte všetky žilky a blany. Potom ju nakrájajte na plátky hrubé približne 1-2 cm.
  2. Marinovanie:

    • Na marinovanie si môžete pripraviť zmes z oleja, nakrájanej cibule, pretlačeného cesnaku, soli, korenia a majoránu. Marinujte pečeň v tejto zmesi minimálne 30 minút až 1 hodinu v chladničke (toto nie je nevyhnutné, ale výrazne to zvýrazní chuť).
  3. Príprava zeleniny:

    • Mrkvu a zemiaky taktiež umyte a nakrájajte na kolieska alebo kocky. Môžete ich pridať do parného hrnca spolu s pečeňou, aby ste jedlo obohatili.
  4. Varenie v parnom hrnci:

    • Do parného hrnca nalejte vodu alebo pridajte vývar. Rozložte marinovanú pečeň do horného koša parného hrnca a pridajte na ňu nakrájanú zeleninu. Uzavrite parný hrniec a nastavte časovač na 25-30 minút.
  5. Podávanie:

    • Po uplynutí času skontrolujte, či je pečeň dostatočne prevarená – mala by byť jemná a šťavnatá. Podávajte s čerstvým chlebom alebo pečivom a so šalátom.

Tipy:

  • Ak preferujete pikantnejšie jedlo, môžete pridať trošku čili korenia alebo milé kari korenie do marinády.
  • Bravčová pečeň sa pripravuje veľmi rýchlo, preto si dávajte pozor, aby nebola prevarená, inak môže byť tvrdá.

Prajem dobrú chuť!

!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *