Ak máte záujem o prípravu bravčovej pečene pomocou parného hrnca, tu je jednoduchý postup:
Budete potrebovať:
- 500 g bravčovej pečene
- 1 cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- 2 lyžice olivového oleja
Bravčová pečeň v parnom hrnci
Postup:
- Dôkladne umyte bravčovú pečeň a nakrájajte ju na tenké plátky.
- Cibuľu a cesnak olúpte a nakrájajte na drobno.
- Hornú časť parného hrnca naplňte vodou a priveďte do varu.
- V miske zmiešajte bravčovú pečeň, cibuľu, cesnak, soľ, čierne korenie a olivový olej. Dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
- Umiestnite bravčovú pečeň na parný rošt v parnom hrnci.
- Vložte pripravený parný rošt s pečeňou do parného hrnca a zakryte ho.
- Ponechajte pečenú bravčovú pečeň variť v parnom hrnci približne 20 – 30 minút alebo až kým nie je úplne prepečená.
- Po varení nechajte bravčovú pečeň niekoľko minút oddýchnuť a potom ju môžete podávať s obľúbenou prílohou.
Dúfam, že vám tento postup pomôže pri príprave lahodnej bravčovej pečene v parnom hrnci. Prajem dobrú chuť!
2) Bravčová pečeň v parnom hrnci
Ingrediencie:
- 500 g bravčovej pečene
- 2 stredné cibule
- 3-4 strúčiky cesnaku
- 2-3 lyžice oleja (môže byť olivový alebo slnečnicový)
- Soľ a čierne korenie podľa preferencií
- 1 lyžička sušeného majoránu (nepovinné)
- 1-2 mrkvy (na zvýšenie výživovej hodnoty a chuti)
- 1-2 zemiaky (nepovinné)
- 200 ml vývaru alebo vody
Postup:
-
Príprava pečene:
- Bravčovú pečeň starostlivo umyte a odstráňte všetky žilky a blany. Potom ju nakrájajte na plátky hrubé približne 1-2 cm.
-
Marinovanie:
- Na marinovanie si môžete pripraviť zmes z oleja, nakrájanej cibule, pretlačeného cesnaku, soli, korenia a majoránu. Marinujte pečeň v tejto zmesi minimálne 30 minút až 1 hodinu v chladničke (toto nie je nevyhnutné, ale výrazne to zvýrazní chuť).
-
Príprava zeleniny:
- Mrkvu a zemiaky taktiež umyte a nakrájajte na kolieska alebo kocky. Môžete ich pridať do parného hrnca spolu s pečeňou, aby ste jedlo obohatili.
-
Varenie v parnom hrnci:
- Do parného hrnca nalejte vodu alebo pridajte vývar. Rozložte marinovanú pečeň do horného koša parného hrnca a pridajte na ňu nakrájanú zeleninu. Uzavrite parný hrniec a nastavte časovač na 25-30 minút.
-
Podávanie:
- Po uplynutí času skontrolujte, či je pečeň dostatočne prevarená – mala by byť jemná a šťavnatá. Podávajte s čerstvým chlebom alebo pečivom a so šalátom.
Tipy:
- Ak preferujete pikantnejšie jedlo, môžete pridať trošku čili korenia alebo milé kari korenie do marinády.
- Bravčová pečeň sa pripravuje veľmi rýchlo, preto si dávajte pozor, aby nebola prevarená, inak môže byť tvrdá.
Prajem dobrú chuť!
!