Bravčová pečienka na cibuľke

Fantastický recept nabitý vitamínmi, no nemusí vyhovovať každému. Moja svokra ho neznesie. Môj manžel a ja sme však veľkými fanúšikmi pečene z rôznych zvierat.

Bravčová pečienka s cibuľkou

Kuracie pečienky na cibuľke

 

 

Bravčová pečienka s cibuľkou Bravčová pečienka s cibuľkou

Recept na bravčovú pečienku s cibuľkou

Suroviny:

  • 500 g bravčovej pečenky, 2 veľké cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice oleja
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • 1 lyžička sušeného tymianu
  • 250 ml mäsového vývaru

Postup:

  1. Najprv dôkladne umyte bravčovú pečenku a osušte ju pomocou utierky. Potom ju nakrájajte na tenké plátky a dochuťte soľou a korením podľa svojho vkusu.
  2. Cibuľu ošúpte a následne nakrájajte na tenké kocky. Cesnak krájajte na veľmi jemné plátky.
  3. Na panvici rozohrejte olej a pridajte doň cibuľu spolu s cesnakom. Smažte ich na miernom ohni, kým nezmäknú a nezačnú zlatisto opekať.
  4. Pridajte mletú sladkú papriku a tymian, poté miešajte asi 1 minútu, aby sa uvoľnili všetky arómy.
  5. Vložte nakrájanú bravčovú pečienku na panvicu a opekajte ju zo všetkých strán, až kým nie je mäso pekne zlaté.
  6. Nalejte mäsový vývar na panvicu a nechajte vrieť približne 5 minút, aby sa pečienka dobre uvarila a dostatočne dochutila.
  7. Podávajte s prílohou podľa vlastnej chuti, napríklad so zemiakovým pyré a čerstvým zeleninovým šalátom.

Prajem dobrú chuť!

 

Ďalší z mojich receptov

Úžasný recept! Ak máte záľubu v bravčovom mäse a cibuľke, táto príprava bravčovej pečienky s cibuľou vás určite osloví. Je jednoduchá a má vynikajúcu chuť.

Suroviny:

  • 500 g bravčovej pečenky
  • 2 veľké cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice oleja
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 čajová lyžička mletej sladkej papriky
  • 1 čajová lyžička sušeného tymianu
  • 250 ml vývaru z mäsa

Návod na prípravu:

Bravčová krkovička s omáčkou

Bravčová krkovička s omáčkou

Čítať viac »

  1. Opláchnite brávčovú pečienku a dôkladne osušte pomocou utierky. Nakrájajte ju na tenké plátky a dochuťte soľou a korením podľa vlastného uváženia.
  2. Cibuľu umyte a nakrájajte ju na jemné kúsky. Cesnak nakrájajte na veľmi tenké plátky.
  3. Na panvici rozohrejte olej a pridajte cibuľu spolu s cesnakom. Smažte na miernom ohni, kým nezmäknú a nezačnú sa zlatisto opražovať.
  4. Vmiešajte mletú sladkú papriku a tymian a varte približne 1 minútu, aby sa uvoľnili arómy.
  5. Na panvicu pridajte nakrájanú bravčovú pečienku a opečte ju zo všetkých strán, až kým sa nevytvorí pekná zlatistá farba.
  6. Do panvice prilievajte mäsový vývar a nechajte ho vrieť asi 5 minút, aby sa pečienka dôkladne varila a dochucovala.
  7. Servírujte s prílohou podľa vašich preferencií, napríklad so zemiakovým pyré a zeleninovým šalátom.

Prajem dobrú chuť!

 

4)

Ingrediencie na jedlo:

  • 500 g bravčovej pečienky
  • 2 veľké cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 čajová lyžička mletej papriky
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1/2 pohára vývaru alebo vody
  • Čerstvé bylinky na ozdobenie (napríklad tymian alebo rozmarín)

Návod na prípravu:

  1. Príprava surovín: Bravčovú pečienku umyjeme, osušujeme papierovou utierkou a nakrájame na plátky s hrúbkou približne 1-2 cm. Cibuľu očistíme a nakrájame na tenké kolieska. Cesnak jemne nasekáme.

  2. Opečenie cibule: V hlbokej panvici alebo hrnci rozohrejeme olivový olej na stredne vysokú teplotu. Pridáme nakrájanú cibuľu a opečieme do zlatista, približne 5-7 minút, pričom občas premiešame, aby sa nespálila.

  3. Pridanie pečienky: K opečenej cibuli pridáme nakrájanú bravčovú pečienku. Osolíme, okoreníme a vmiešame mletú papriku. Pečienku opiekame zo všetkých strán, kým nedosiahne zlatohnedú farbu (asi 5-10 minút).

  4. Doplnenie chute: Po restovaní pečienky pridáme nasekaný cesnak a krátko orestujeme (asi 1 minútu), aby sa uvoľnila jeho vôňa.

  5. Podlievanie: Potom pridáme vývar alebo vodu. Znížime teplotu, zakryjeme a dusíme na veľmi nízkej teplote zhruba 30-40 minút, alebo kým pečienka nie je dostatočne mäkká.

  6. Servírovanie: Po dovarení môžeme jedlo podávať s prídavkom podľa vlastného výberu – zemiaky, ryža alebo čerstvá zelenina sú výborné voľby. Ozdobíme čerstvými bylinkami podľa chuti.

Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Mačka123 píše:

    Tento recept na bravčovú pečienku vyzerá naozaj skvele! Mám rada jedlá s cibuľou a cesnakom, určite to vyskúšam. Dúfam, že nám to doma všetkým chuti! Ďakujem za zdieľanie!

  2. ZelenýJablko píše:

    Wow, to vyzerá veľmi chutne! Bravčová pečienka na cibuľke je jeden z mojich obľúbených receptov. Určite sa pustím do varenia a spravím si k tomu aj šalát. Mňam!

  3. PečenéZemiaky píše:

    Skvelý recept! Vždy som mal rád kombináciu mäsa a cibule. Určite sa budem riadiť vašimi pokynmi. Je super, že je to také jednoduché a rýchle na prípravu!

  4. KocúrSvetlík píše:

    Práve som si prečítal tento recept a už sa teším na varenie! Mám rád bravčové mäso a cibuľa mu dodáva tú správnu chuť. Dúfam, že môj manžel bude nadšený ako ja!

  5. FialováRuža píše:

    Tento recept vyzerá jednoducho úžasne! Milujem bravčovú pečenku a cibuľu, takže toto je pre mňa ideálne jedlo. Určite ho skúsim pripraviť tento víkend!

  6. TrpaslíkMalý píše:

    To vyzerá veľmi chutne! Nikdy som neskúsil pripraviť bravčovú pečenku s cibuľou takto, ale určite sa o to pokúsim. Ďakujem za inšpiráciu, už sa neviem dočkať výsledku!

  7. HravéSrdiečko píše:

    ‚Dobrú chuť!‘ Tento recept ma úplne nadchol! Bravčová pečenka s cesnakom musí byť skvelá kombinácia. Veľmi sa teším na varenie podľa tvojich pokynov!

  8. _Kreatívny_01 píše:

    ‚Mňam!‘ Tento recept je presne to, čo potrebujem na rodinný obed. Mám rád jednoduché ale chutné jedlá. Ďakujem za tipy na prípravu, isto budem pokračovať v skúšaní ďalších variantov.

  9. _SladkýPuding_99 píše:

    ‚Perfektné!‘ Tento recept je tak jednoduchý, že ho zvládne každý! Teším sa na ochutnanie tejto dobroty s celou rodinou. Slnko svieti a ja idem variť!

  10. _VeselýPanda píše:

    ‚Super!‘ Skvelý tip pre každého milovníka mäsa ako ja! Cibula dodáva jedlu úžasnú chuť a vôňu. Naozaj som zvedavá, aké bude konečné dielo po uvarení!