Fantastický recept nabitý vitamínmi, no nemusí vyhovovať každému. Moja svokra ho neznesie. Môj manžel a ja sme však veľkými fanúšikmi pečene z rôznych zvierat.
Bravčová pečienka s cibuľkou

Recept na bravčovú pečienku s cibuľkou
Suroviny:
- 500 g bravčovej pečenky, 2 veľké cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice oleja
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 lyžička mletej sladkej papriky
- 1 lyžička sušeného tymianu
- 250 ml mäsového vývaru
Postup:
- Najprv dôkladne umyte bravčovú pečenku a osušte ju pomocou utierky. Potom ju nakrájajte na tenké plátky a dochuťte soľou a korením podľa svojho vkusu.
- Cibuľu ošúpte a následne nakrájajte na tenké kocky. Cesnak krájajte na veľmi jemné plátky.
- Na panvici rozohrejte olej a pridajte doň cibuľu spolu s cesnakom. Smažte ich na miernom ohni, kým nezmäknú a nezačnú zlatisto opekať.
- Pridajte mletú sladkú papriku a tymian, poté miešajte asi 1 minútu, aby sa uvoľnili všetky arómy.
- Vložte nakrájanú bravčovú pečienku na panvicu a opekajte ju zo všetkých strán, až kým nie je mäso pekne zlaté.
- Nalejte mäsový vývar na panvicu a nechajte vrieť približne 5 minút, aby sa pečienka dobre uvarila a dostatočne dochutila.
- Podávajte s prílohou podľa vlastnej chuti, napríklad so zemiakovým pyré a čerstvým zeleninovým šalátom.
Prajem dobrú chuť!
Ďalší z mojich receptov
Úžasný recept! Ak máte záľubu v bravčovom mäse a cibuľke, táto príprava bravčovej pečienky s cibuľou vás určite osloví. Je jednoduchá a má vynikajúcu chuť.
Suroviny:
- 500 g bravčovej pečenky
- 2 veľké cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice oleja
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 čajová lyžička mletej sladkej papriky
- 1 čajová lyžička sušeného tymianu
- 250 ml vývaru z mäsa
Návod na prípravu:
- Opláchnite brávčovú pečienku a dôkladne osušte pomocou utierky. Nakrájajte ju na tenké plátky a dochuťte soľou a korením podľa vlastného uváženia.
- Cibuľu umyte a nakrájajte ju na jemné kúsky. Cesnak nakrájajte na veľmi tenké plátky.
- Na panvici rozohrejte olej a pridajte cibuľu spolu s cesnakom. Smažte na miernom ohni, kým nezmäknú a nezačnú sa zlatisto opražovať.
- Vmiešajte mletú sladkú papriku a tymian a varte približne 1 minútu, aby sa uvoľnili arómy.
- Na panvicu pridajte nakrájanú bravčovú pečienku a opečte ju zo všetkých strán, až kým sa nevytvorí pekná zlatistá farba.
- Do panvice prilievajte mäsový vývar a nechajte ho vrieť asi 5 minút, aby sa pečienka dôkladne varila a dochucovala.
- Servírujte s prílohou podľa vašich preferencií, napríklad so zemiakovým pyré a zeleninovým šalátom.
Prajem dobrú chuť!
4)
Ingrediencie na jedlo:
- 500 g bravčovej pečienky
- 2 veľké cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 čajová lyžička mletej papriky
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1/2 pohára vývaru alebo vody
- Čerstvé bylinky na ozdobenie (napríklad tymian alebo rozmarín)
Návod na prípravu:
-
Príprava surovín: Bravčovú pečienku umyjeme, osušujeme papierovou utierkou a nakrájame na plátky s hrúbkou približne 1-2 cm. Cibuľu očistíme a nakrájame na tenké kolieska. Cesnak jemne nasekáme.
-
Opečenie cibule: V hlbokej panvici alebo hrnci rozohrejeme olivový olej na stredne vysokú teplotu. Pridáme nakrájanú cibuľu a opečieme do zlatista, približne 5-7 minút, pričom občas premiešame, aby sa nespálila.
-
Pridanie pečienky: K opečenej cibuli pridáme nakrájanú bravčovú pečienku. Osolíme, okoreníme a vmiešame mletú papriku. Pečienku opiekame zo všetkých strán, kým nedosiahne zlatohnedú farbu (asi 5-10 minút).
-
Doplnenie chute: Po restovaní pečienky pridáme nasekaný cesnak a krátko orestujeme (asi 1 minútu), aby sa uvoľnila jeho vôňa.
-
Podlievanie: Potom pridáme vývar alebo vodu. Znížime teplotu, zakryjeme a dusíme na veľmi nízkej teplote zhruba 30-40 minút, alebo kým pečienka nie je dostatočne mäkká.
-
Servírovanie: Po dovarení môžeme jedlo podávať s prídavkom podľa vlastného výberu – zemiaky, ryža alebo čerstvá zelenina sú výborné voľby. Ozdobíme čerstvými bylinkami podľa chuti.
Prajem dobrú chuť!