Bravčová pečienka na cibuľke

Skvelý recept plný vitamínov ale nemusí sedieť každému. Moja svokra ho neznáša. Ja s mužom milujeme pečeň z každého zvieraťa.

Bravčová pečienka na cibuľke

Kuracie pečienky na cibuľke

 

 

Bravčová pečienka na cibuľke
Bravčová pečienka na cibuľke

Bravčová pečienka na cibuľke recept

Suroviny:

  • 500 g bravčovej pečenky 2 veľké cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice oleja
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • 1 lyžička sušeného tymianu
  • 250 ml mäsového vývaru

Postup:

  1. Bravčovú pečenku opláchnite a osušte utierkou. Nakrájajte ju na tenké plátky a osolte a okoreňte podľa chuti.
  2. Cibuľu očistite a nakrájajte ju na tenké kúsky. Cesnak nakrájajte na veľmi jemné plátky.
  3. Na panvici zohrejte olej a pridajte cibuľu a cesnak. Smažte ich na miernom ohni, až kým nezmäknú a nezačnú sa zlatisto opražovať.
  4. Pridajte mletú sladkú papriku a tymian a miešajte asi 1 minútu, aby sa arómy uvoľnili.
  5. Vložte na panvicu nakrájanú bravčovú pečenku a opekajte ju zo všetkých strán, až kým nebude mäso pekne zlatisté.
  6. Nalejte mäsový vývar do panvice a nechajte vrieť asi 5 minút, aby sa pečienka dostatočne prevarila a dochutila.
  7. Podávajte s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad so zemiakovým pyré a zeleninovým šalátom.

Dobrú chuť!

 

Ďalší môj recept

Úžasný recept! Ak máte radi bravčové mäso a cibuľku, tento recept na bravčovú pečienku na cibuľke je pre vás. Je jednoduchý na prípravu a má výbornú chuť.

Suroviny:

  • 500 g bravčovej pečenky
  • 2 veľké cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice oleja
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • 1 lyžička sušeného tymianu
  • 250 ml mäsového vývaru

Postup:

  1. Bravčovú pečenku opláchnite a osušte utierkou. Nakrájajte ju na tenké plátky a osolte a okoreňte podľa chuti.
  2. Cibuľu očistite a nakrájajte ju na tenké kúsky. Cesnak nakrájajte na veľmi jemné plátky.
  3. Na panvici zohrejte olej a pridajte cibuľu a cesnak. Smažte ich na miernom ohni, až kým nezmäknú a nezačnú sa zlatisto opražovať.
  4. Pridajte mletú sladkú papriku a tymian a miešajte asi 1 minútu, aby sa arómy uvoľnili.
  5. Vložte na panvicu nakrájanú bravčovú pečenku a opekajte ju zo všetkých strán, až kým nebude mäso pekne zlatisté.
  6. Nalejte mäsový vývar do panvice a nechajte vrieť asi 5 minút, aby sa pečienka dostatočne prevarila a dochutila.
  7. Podávajte s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad so zemiakovým pyré a zeleninovým šalátom.

Dobrú chuť!

 

4)

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej pečienky
  • 2 veľké cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička mletej papriky
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1/2 pohára vývaru alebo vody
  • Čerstvé bylinky (napr. tymián alebo rozmarín) na ozdobu

Postup:

  1. Príprava surovín: Bravčovú pečienku umyjeme, osušíme papierovou utierkou a nakrájame na plátky hrubé približne 1-2 cm. Cibuľu očistíme a nakrájame na tenké kolieska. Cesnak nasekáme na jemno.

  2. Opečenie cibule: V hlbokej panvici alebo hrnci rozohrejeme olivový olej na strednej teplote. Pridáme nakrájanú cibuľu a opiekame ju dozlatista, asi 5-7 minút, pričom občas premiešame, aby sa nepripaľovala.

  3. Pridanie pečienky: K opečenej cibuli pridáme nakrájanú bravčovú pečienku. Osolíme, okoreníme a pridáme mletú papriku. Pečienku opiekame zo všetkých strán, až kým nezíska zlatohnedú farbu (asi 5-10 minút).

  4. Doplnenie chute: Po orestovaní pečienky pridáme nasekaný cesnak a krátko opražíme (asi 1 minútu), aby sa rozvoňal.

  5. Podlievanie: Následne pridáme vývar alebo vodu. Znížime teplotu, zakryjeme a dusíme na veľmi miernom ohni približne 30-40 minút, alebo kým nie je pečienka mäkká.

  6. Servírovanie: Po uvarení môžeme jedlo podávať s prílohou podľa vlastného výberu – dobre sa hodia zemiaky, ryža alebo čerstvá zelenina. Ozdobíme čerstvými bylinkami podľa chuti.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

10 Komentárov

  1. Mačka123 píše:

    Tento recept na bravčovú pečienku vyzerá naozaj skvele! Mám rada jedlá s cibuľou a cesnakom, určite to vyskúšam. Dúfam, že nám to doma všetkým chuti! Ďakujem za zdieľanie!

  2. ZelenýJablko píše:

    Wow, to vyzerá veľmi chutne! Bravčová pečienka na cibuľke je jeden z mojich obľúbených receptov. Určite sa pustím do varenia a spravím si k tomu aj šalát. Mňam!

  3. PečenéZemiaky píše:

    Skvelý recept! Vždy som mal rád kombináciu mäsa a cibule. Určite sa budem riadiť vašimi pokynmi. Je super, že je to také jednoduché a rýchle na prípravu!

  4. KocúrSvetlík píše:

    Práve som si prečítal tento recept a už sa teším na varenie! Mám rád bravčové mäso a cibuľa mu dodáva tú správnu chuť. Dúfam, že môj manžel bude nadšený ako ja!

  5. FialováRuža píše:

    Tento recept vyzerá jednoducho úžasne! Milujem bravčovú pečenku a cibuľu, takže toto je pre mňa ideálne jedlo. Určite ho skúsim pripraviť tento víkend!

  6. TrpaslíkMalý píše:

    To vyzerá veľmi chutne! Nikdy som neskúsil pripraviť bravčovú pečenku s cibuľou takto, ale určite sa o to pokúsim. Ďakujem za inšpiráciu, už sa neviem dočkať výsledku!

  7. HravéSrdiečko píše:

    ‚Dobrú chuť!‘ Tento recept ma úplne nadchol! Bravčová pečenka s cesnakom musí byť skvelá kombinácia. Veľmi sa teším na varenie podľa tvojich pokynov!

  8. _Kreatívny_01 píše:

    ‚Mňam!‘ Tento recept je presne to, čo potrebujem na rodinný obed. Mám rád jednoduché ale chutné jedlá. Ďakujem za tipy na prípravu, isto budem pokračovať v skúšaní ďalších variantov.

  9. _SladkýPuding_99 píše:

    ‚Perfektné!‘ Tento recept je tak jednoduchý, že ho zvládne každý! Teším sa na ochutnanie tejto dobroty s celou rodinou. Slnko svieti a ja idem variť!

  10. _VeselýPanda píše:

    ‚Super!‘ Skvelý tip pre každého milovníka mäsa ako ja! Cibula dodáva jedlu úžasnú chuť a vôňu. Naozaj som zvedavá, aké bude konečné dielo po uvarení!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *