Tu je jednoduchý postup na prípravu bravčovej pečienky s arašidovým maslom a orieškami:
Súčiastky:
- 500 g bravčovej pečienky
- 3 lyžice arašidového krému
- 1/2 šálky nasekaných arašidov
- 2 strúčiky cesnaku (jemne nasekané)
- 1 lyžica slanej vody
- 2 lyžice sójovky
- 1 lyžica medu
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 1 lyžička mletého korenia
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- 2 lyžice olivového oleja
Bravčová pečienka s arašidovým maslom a orieškami
Príprava:
- Pečienku nakrájajte na tenké plátky a odstráňte prebytočný tuk.
- V miske dôkladne premiešajte arašidové maslo, arašidy, cesnak, slanú vodu, sójovú omáčku, med, citrónovú šťavu a mleté korenie.
- Pridajte nakrájanú pečienku do zmesi a dôkladne premiešajte, aby bola marináda rovnomerne rozložená na každom kúsku mäsa. Nechajte marinovať aspoň 30 minút.
- Na panvici rozohrejte olivový olej na strednom ohni.
- Vkladajte marinované kúsky pečienky na rozohriaty olej a opiekajte z každej strany približne 3-4 minúty, kým sa mäso nezafarbí a nevytvorí sa kôrka.
- Servírujte s ryžou, čerstvou zeleninou alebo inými prílohami podľa vlastného uváženia.
Dúfam, že si tento chutný recept na bravčovú pečienku s arašidovým maslom a orieškami doslova zamilujete!
2) Bravčová pečienka s arašidovým maslom a arašidmi
Ingrediencie:
- 500 g bravčovej pečienky
- 2 lyžice arašidového krému
- 2 strúčiky cesnaku (prelisované)
- 1 cibuľa (nasekaná na drobno)
- 100 ml kuracieho vývaru
- 2 lyžice sójovky
- 1 lyžica medu
- 1 lyžička zázvoru (mletého alebo čerstvého)
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 50 g pražených arašidov (hrubo nasekaných)
- Čerstvá koriandrová vňať alebo jarná cibuľka na dozdobenie
Postup:
-
Príprava pečienky:
- Bravčovú pečienku umyte a osušte papierovou utierkou. Potom ju nakrájajte na tenšie plátky (približne 1,5 cm hrubé).
- Osoľte a okoreňte obidve strany plátkov korením.
-
Marinovanie:
- V miske zmiešajte arašidové maslo, prelisovaný cesnak, nasekanú cibuľu, kurací vývar, sójovú omáčku, med a zázvor. Vytvorte marinádu, ktorou potriete plátky pečienky.
- Nechajte marinovať aspoň 30 minút (môže byť aj dlhšie, ideálne cez noc v chladničke).
-
Pečenie:
- Predhrejte rúru na 180 °C.
- Na panvici na strednom ohni rozohrejte trochu oleja. Marinovanú pečienku opražte do zlatista z oboch strán (asi 3-4 minúty na každú stranu).
- Potom preneste pečienku do pekáča a zalejte zvyšnou marinádou.
-
Pecenie v rúre:
- Zakryte pekáč alobalom a vložte do predhriatej rúry. Pečte asi 30-40 minút. Počas pečenia môžete občas polievať výpekom.
-
Podávanie:
- Po upečení vyberte pečienku z rúry a nechajte chvíľu oddychovať. Potom ju nakrájajte na plátky.
- Na tanier servírujte s restovanou zeleninou alebo ryžou.
- Posypte nasekanými praženými arašidmi a ozdobte čerstvou koriandrovou vňaťou alebo jarnou cibuľkou.
Dobrú chuť!