Bravčová pečienka s arašidovým maslom a arašidmi

 

Tu je jednoduchý postup na prípravu bravčovej pečienky s arašidovým maslom a orieškami:

Súčiastky:

  • 500 g bravčovej pečienky
  • 3 lyžice arašidového krému
  • 1/2 šálky nasekaných arašidov
  • 2 strúčiky cesnaku (jemne nasekané)
  • 1 lyžica slanej vody
  • 2 lyžice sójovky
  • 1 lyžica medu
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 1 lyžička mletého korenia
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice olivového oleja

 

Bravčová pečienka s arašidovým maslom a orieškami

Príprava:

  1. Pečienku nakrájajte na tenké plátky a odstráňte prebytočný tuk.
  2. V miske dôkladne premiešajte arašidové maslo, arašidy, cesnak, slanú vodu, sójovú omáčku, med, citrónovú šťavu a mleté korenie.
  3. Pridajte nakrájanú pečienku do zmesi a dôkladne premiešajte, aby bola marináda rovnomerne rozložená na každom kúsku mäsa. Nechajte marinovať aspoň 30 minút.
  4. Na panvici rozohrejte olivový olej na strednom ohni.
  5. Vkladajte marinované kúsky pečienky na rozohriaty olej a opiekajte z každej strany približne 3-4 minúty, kým sa mäso nezafarbí a nevytvorí sa kôrka.
  6. Servírujte s ryžou, čerstvou zeleninou alebo inými prílohami podľa vlastného uváženia.

Dúfam, že si tento chutný recept na bravčovú pečienku s arašidovým maslom a orieškami doslova zamilujete!

 

Bravčová pečienka s arašidovým maslom a arašidmi - 2

2) Bravčová pečienka s arašidovým maslom a arašidmi

Ingrediencie:

Zemiaková polievka na kyslo

Zemiaková polievka na kyslo

Čítať viac »

  • 500 g bravčovej pečienky
  • 2 lyžice arašidového krému
  • 2 strúčiky cesnaku (prelisované)
  • 1 cibuľa (nasekaná na drobno)
  • 100 ml kuracieho vývaru
  • 2 lyžice sójovky
  • 1 lyžica medu
  • 1 lyžička zázvoru (mletého alebo čerstvého)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 50 g pražených arašidov (hrubo nasekaných)
  • Čerstvá koriandrová vňať alebo jarná cibuľka na dozdobenie

Postup:

  1. Príprava pečienky:

    • Bravčovú pečienku umyte a osušte papierovou utierkou. Potom ju nakrájajte na tenšie plátky (približne 1,5 cm hrubé).
    • Osoľte a okoreňte obidve strany plátkov korením.
  2. Marinovanie:

    • V miske zmiešajte arašidové maslo, prelisovaný cesnak, nasekanú cibuľu, kurací vývar, sójovú omáčku, med a zázvor. Vytvorte marinádu, ktorou potriete plátky pečienky.
    • Nechajte marinovať aspoň 30 minút (môže byť aj dlhšie, ideálne cez noc v chladničke).
  3. Pečenie:

    • Predhrejte rúru na 180 °C.
    • Na panvici na strednom ohni rozohrejte trochu oleja. Marinovanú pečienku opražte do zlatista z oboch strán (asi 3-4 minúty na každú stranu).
    • Potom preneste pečienku do pekáča a zalejte zvyšnou marinádou.
  4. Pecenie v rúre:

    • Zakryte pekáč alobalom a vložte do predhriatej rúry. Pečte asi 30-40 minút. Počas pečenia môžete občas polievať výpekom.
  5. Podávanie:

    • Po upečení vyberte pečienku z rúry a nechajte chvíľu oddychovať. Potom ju nakrájajte na plátky.
    • Na tanier servírujte s restovanou zeleninou alebo ryžou.
    • Posypte nasekanými praženými arašidmi a ozdobte čerstvou koriandrovou vňaťou alebo jarnou cibuľkou.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

2 Komentáre

  1. Marianna Lepsik píše:

    Vyzera to chutne, musim to vyskusat!

  2. Habsuda Petronela píše:

    Tento recept ma zaujal, urcite skusim urobit.