Bravčová pečienka s arašidovým maslom a arašidmi

 

Tu je jednoduchý postup na prípravu bravčovej pečienky s arašidovým maslom a orieškami:

Súčiastky:

  • 500 g bravčovej pečienky
  • 3 lyžice arašidového krému
  • 1/2 šálky nasekaných arašidov
  • 2 strúčiky cesnaku (jemne nasekané)
  • 1 lyžica slanej vody
  • 2 lyžice sójovky
  • 1 lyžica medu
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 1 lyžička mletého korenia
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice olivového oleja

 

Bravčová pečienka s arašidovým maslom a orieškami

Príprava:

  1. Pečienku nakrájajte na tenké plátky a odstráňte prebytočný tuk.
  2. V miske dôkladne premiešajte arašidové maslo, arašidy, cesnak, slanú vodu, sójovú omáčku, med, citrónovú šťavu a mleté korenie.
  3. Pridajte nakrájanú pečienku do zmesi a dôkladne premiešajte, aby bola marináda rovnomerne rozložená na každom kúsku mäsa. Môžete marinovať aj 35 až 40 minút. Ale najlepšie si to spraviť vopred a dať do chladničky cez noc z občasným miešaním.
  4. Na vybranej panvici rozohrejte olivový olej na strednom ohni.
  5. Vkladajte marinované kúsky pečienky na rozohriaty olej a opiekajte z každej strany približne 3-4 minúty, kým sa mäso nezafarbí a nevytvorí sa kôrka.
  6. Servírujte s ryžou, čerstvou zeleninou alebo inými prílohami podľa vlastného uváženia.

Dúfam, že si tento chutný recept na bravčovú pečienku s arašidovým maslom a orieškami doslova zamilujete!

 

Bravčová pečienka s arašidovým maslom a arašidmi - 2

2) Bravčová pečienka s arašidovým maslom a arašidmi

Ingrediencie:

Vykostené kuracie stehná v alobale

Vykostené kuracie stehná v alobale

Čítať viac »

  • 500 g bravčovej pečienky
  • 2 lyžice arašidového krému
  • 2 strúčiky cesnaku (prelisované)
  • 1 cibuľa (nasekaná na drobno)
  • 100 ml kuracieho vývaru
  • 2 lyžice sójovky
  • 1 lyžica medu
  • 1 lyžička zázvoru (mletého alebo čerstvého)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 50 g pražených arašidov (hrubo nasekaných)
  • Čerstvá koriandrová vňať alebo jarná cibuľka na dozdobenie

Postup:

  1. Príprava pečienky:

    • Bravčovú pečienku umyte a osušte papierovou utierkou. Potom ju nakrájajte na tenšie plátky (približne 1,5 cm hrubé).
    • Osoľte a okoreňte obidve strany plátkov korením.
  2. Marinovanie:

    • V miske zmiešajte arašidové maslo, prelisovaný cesnak, nasekanú cibuľu, kurací vývar, sójovú omáčku, med a zázvor. Vytvorte marinádu, ktorou potriete plátky pečienky.
    • Nechajte marinovať aspoň 30 minút (môže byť aj dlhšie, ideálne cez noc v chladničke).
  3. Pečenie:

    • Predhrejte rúru na 180 °C.
    • Na panvici na strednom ohni rozohrejte trochu oleja. Marinovanú pečienku opražte do zlatista z oboch strán (asi 3-4 minúty na každú stranu).
    • Potom preneste pečienku do pekáča a zalejte zvyšnou marinádou.
  4. Pecenie v rúre:

    • Zakryte pekáč alobalom a vložte do predhriatej rúry. Pečte asi 30-40 minút. Počas pečenia môžete občas polievať výpekom.
  5. Podávanie:

    • Po upečení vyberte pečienku z rúry a nechajte chvíľu oddychovať. Potom ju nakrájajte na plátky.
    • Na tanier servírujte s restovanou zeleninou alebo ryžou.
    • Posypte nasekanými praženými arašidmi a ozdobte čerstvou koriandrovou vňaťou alebo jarnou cibuľkou.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

2 Komentáre

  1. Avatar of Marianna Lepsik Marianna Lepsik píše:

    Vyzera to chutne, musim to vyskusat!

  2. Avatar of Habsuda Petronela Habsuda Petronela píše:

    Tento recept ma zaujal, urcite skusim urobit.