Bravčové karé na prírodno s volským okom

Dnes si pochutnáme na dobrom poctivom mäso, ktoré si pripravíme na prírodno.
Ja som k nemu pridala aj dobré volské oko. Nech tam máme aj nejaké spestrenie.

Bravčové karé na prírodno s volským okom

Suroviny:

  • 4 kúsky bravčového karé (cca 200 g každý)
  • 2 veľké cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 4 vajcia (volské oká)
  • 2 lyžice oleja
  • soľ podľa chuti
  • čierne korenie podľa chuti
  • mletá sladká paprika podľa chuti

Postup:

  1. Bravčové karé opláchnite pod studenou vodou a osušte kuchynským utierkou.
  2. Cibuľu a cesnak ošúpajte a nakrájajte na jemné kúsky.
  3. V hrnci zahrejte olej a potom pridajte cibuľu a cesnak. Orestujte ich do zlatista.
  4. Na cibuľu a cesnak pridajte bravčové karé a orestujte ich zo všetkých strán, až kým nezískajú zlatistú farbu.
  5. Pridajte soľ, čierne korenie a sladkú papriku podľa chuti.
  6. Prikryte hrniec a nechajte karé dusiť na miernom ohni približne 40 minút, alebo kým nebude mäso mäkké a šťavnaté.
  7. Volské oká roztrhnite a jemne posolte.
  8. Po 40 minútach do hrnca opatrne pridajte volské oká, prikryte hrniec a nechajte karé s volskými okami dusiť ešte ďalších 5 až 7 minút, až kým sa vajcia neuvária.
  9. Pred podávaním nechajte dochutiť.
Poznámka:

Tradične sa bravčové karé na prírodno podáva s dusenou ryžou alebo zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom. Môžete si ho však podávať aj s akýmkoľvek ďalším prílohou podľa vašej chuti. Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 4 plátky bravčového karé (asi 150-200 g každý)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2-3 strúčiky cesnaku (môžete použiť aj sušený cesnak)
  • 4 lyžice olivového oleja alebo masla
  • 4 vajcia
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie (voliteľné)
  • Zelenina na prílohu (napr. zemiaky, ryža, alebo čerstvý šalát)

Postup:

  1. Príprava mäsa:

    • Plátky bravčového karé jemne naklepte z oboch strán, aby sa mäso viac premieňalo. Osoľte a okoreňte ich čiernym korením a rozdrveným cesnakom (ak používate sušený cesnak, posypte ním mäso).
  2. Smaženie:

    • Na panvici zohrejte olivový olej alebo maslo na stredne vysokej teplote.
    • Keď je olej horúci, pridajte plátky karé a smažte ich približne 4-5 minút z každej strany, alebo kým nie sú dobre prepečené a zlatisté.
    • Mäso môžete počas smaženia aj občas otočiť, aby sa prepieklo rovnomerne.
  3. Príprava volského oka:

    • V inej panvici zohrejte trochu oleja alebo masla.
    • Opatrne rozbite vajcia do panvice a smažte ich na miernom ohni, kým bielky nie sú pevné a žĺtok zostane tekutý (prípadne podľa vašich preferencií).
  4. Servírovanie:

    • Na tanier položte plátok bravčového karé, na vrch ho ozdobte volským okom.
    • Ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.
  5. Príloha:

    • K ručenému karé môžete podávať zemiaky (varené alebo pečené), ryžu alebo čerstvý šalát.

Tip:

  • Ak máte radi pikantnejšiu chuť, pridajte na panvicu čili papričky alebo štipku čili prášku.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

13 Komentárov

  1. Simon píše:

    To volské oko je na tomto jedle najlepšie.

  2. Kocúr123 píše:

    Toto je naozaj skvelý recept! Bravčové karé s volským okom vyzerá tak lákavo. Milujem jednoduché a chutné jedlá, ktoré sa dajú rýchlo pripraviť. Určite to skúsim uvariť na víkend. Ďakujem za inšpiráciu!

  3. MiskaM píše:

    Wow, toto mäso vyzerá fantasticky! Kombinácia karé a volského oka je úžasná. Už sa teším, ako to pripravím pre svoju rodinu. Príprava je jednoduchá a určite bude chutiť všetkým. Dám vedieť, ako sa podarilo!

  4. Rybka007 píše:

    Tento recept ma naozaj zaujal! Hlavne ten postup je veľmi jasný a zrozumiteľný. Rád varím a mám rád nové recepty, takže si ho určite zapíšem. Ďakujem za zdieľanie tejto chutnej inšpirácie!

  5. PavolHranolky píše:

    Príprava bravčového karé s volským okom znie skvele! Mám rád jednoduché jedlá s dobrou chuťou. Určite vyskúšam aj nejakú zeleninovú prílohu k tomu. Skvelý nápad, ďakujem za recept!

  6. ZelenyJablko píše:

    To vyzerá veľmi chutne! Som milovník mäsa a tento recept je presne to, čo hľadám. Nechápem, prečo som na to predtým nenarazil. Teším sa na prípravu a určite to budem robiť častejšie.

  7. Srdiecko89 píše:

    Tento recept na bravčové karé mi pripomenul detstvo! Moja mama vždy varila niečo podobné a ja som si to tak obľúbil. Určite ho vyskúšam aj ja doma so svojou rodinou. Ďakujem za krásnu spomienku!

  8. DrobčekVarenie píše:

    …s voľským okom? To znie ako dokonalý obed! Mám rád jedlá, ktoré sú nielen chutné, ale aj jednoduché na prípravu. Tento recept určite zapadne do mojej kuchyne ako jedna z najlepších večerí.

  9. _Svetlonos_ píše:

    …som nadšený z tejto kombinácie! Bravčové karé s volským okom vyzerá ako perfektný pokrm pre rodinnú večeru. Je super vedieť o takýchto jednoduchých receptech, ktoré potešia každého člena rodiny.

  10. _Bubulák_99 píše:

    …je presne to, čo potrebujem po dlhom dni! Jednoduchý postup ma veľmi povzbudzuje k vareniu doma a ochutnaniu niečoho dobrého a domáceho. Teším sa na túto lahodnosť!

  11. _Zuzanka_Sranda_21 píše:

    …s voľskými okami vyzerá fantasticky! Už teraz mám chuť si pripraviť toto jedlo pre moju rodinu na víkendový obed. Dúfam len, že im bude chutiť rovnako ako mne! Ďakujem za skvelý tip!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *