Bravčové karé na prírodno s volským okom

Dnes si vychutnáme kvalitné poctivé mäso, ktoré pripravíme v prírodnom štýle.
Ja som k nemu pridala aj chutné volské oko, aby sme to trochu spestrili.

Bravčové karé na prírodno s volským okom

Suroviny:

  • 4 kusy bravčového karé (približne 200 g každý)
  • 2 veľké cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 4 vajcia (volské oká)
  • 2 lyžice oleja
  • soľ podľa chuti
  • čierne korenie podľa chuti
  • sladká paprika mletá podľa chuti

Postup:

  1. Bravčové karé dôkladne umyte pod studenou vodou a osušte papierovou utierkou.
  2. Cibuľu a cesnak olúpte a nakrájajte na drobné kocky.
  3. V hrnci zahrejte olej a následne pridajte cibuľu a cesnak. Orestujte ich do zlatista.
  4. Na orestovanú cibuľu a cesnak dajte bravčové karé a opečte ich zo všetkých strán, až kým nezískajú zlatý odtieň.
  5. Pridajte soľ, čierne korenie a sladkú papriku podľa vlastných preferencií.
  6. Zakryte hrniec a nechajte karé variť na slabom ohni približne 40 minút, alebo kým nebude mäso dostatočne mäkké a šťavnaté.
  7. Volské oká opatrne rozbite a mierne posolte.
  8. Po 40 minútach opatrne pridajte volské oká do hrnca, zakryte a nechajte karé s volskými okami dusiť ešte 5-7 minút, až kým sa vajcia neuvaria.
  9. Pred podávaním dochuťte podľa potreby.
Poznámka:

Tradične sa bravčové karé v prírodnej úprave servíruje s dusenou ryžou alebo zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom. Môžete si ho však vychutnať aj so ďalšími prílohami podľa vašich preferencií. Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 4 plátky bravčového karé (približne 150-200 g každý)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2-3 strúčiky cesnaku (môžete použiť aj sušený cesnak)
  • 4 lyžice olivového oleja alebo masla
  • 4 vajcia
  • Čerstvá petržlenová vňať na dekoráciu (voliteľné)
  • Zelenina ako príloha (napríklad zemiaky, varené alebo pečené, ryža, alebo čerstvý šalát)

Postup:

  1. Príprava mäsa:

    • Plátky bravčového karé jemne naklepte z oboch strán, aby sa mäso lepšie pripravilo. Osoľte a okoreňte ich čiernym korením a rozdrveným cesnakom (ak používate sušený cesnak, posypte ním mäso).
  2. Smaženie:

    Ako pripraviť ňoky?

    Ako pripraviť ňoky?

    Čítať viac »

    • Na panvici zohrejte olivový olej alebo maslo na strednej teplote.
    • Keď je olej dostatočne horúci, pridajte plátky karé a smažte ich asi 4-5 minút z každej strany, alebo pokiaľ nie sú dokonale prepečené a zlatisté.
    • Mäso môžete počas smaženia občas otočiť pre rovnomerné prepečenie.
  3. Príprava volského oka:

    • V inej panvici zohrejte trošku oleja alebo masla.
    • Opatrne rozbite vajcia do panvice a smažte ich na miernom ohni, kým bielky nie sú pevné a žĺtok ostáva tekutý (prípadne podľa vašich predstáv).
  4. Servírovanie:

    • Na tanier položte plátok bravčového karé a navrch ho ozdobte volským okom.
    • Ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.
  5. Príloha:

    • K bravčovému karé môžete podávať zemiaky (varené alebo pečené), ryžu alebo čerstvý šalát.

Tip:

  • Ak máte rádi ostrejšie chute, pridajte na panvicu čili papričky alebo štipku čili prášku.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

13 Komentárov

  1. Simon píše:

    To volské oko je na tomto jedle najlepšie.

  2. Kocúr123 píše:

    Toto je naozaj skvelý recept! Bravčové karé s volským okom vyzerá tak lákavo. Milujem jednoduché a chutné jedlá, ktoré sa dajú rýchlo pripraviť. Určite to skúsim uvariť na víkend. Ďakujem za inšpiráciu!

  3. MiskaM píše:

    Wow, toto mäso vyzerá fantasticky! Kombinácia karé a volského oka je úžasná. Už sa teším, ako to pripravím pre svoju rodinu. Príprava je jednoduchá a určite bude chutiť všetkým. Dám vedieť, ako sa podarilo!

  4. Rybka007 píše:

    Tento recept ma naozaj zaujal! Hlavne ten postup je veľmi jasný a zrozumiteľný. Rád varím a mám rád nové recepty, takže si ho určite zapíšem. Ďakujem za zdieľanie tejto chutnej inšpirácie!

  5. PavolHranolky píše:

    Príprava bravčového karé s volským okom znie skvele! Mám rád jednoduché jedlá s dobrou chuťou. Určite vyskúšam aj nejakú zeleninovú prílohu k tomu. Skvelý nápad, ďakujem za recept!

  6. ZelenyJablko píše:

    To vyzerá veľmi chutne! Som milovník mäsa a tento recept je presne to, čo hľadám. Nechápem, prečo som na to predtým nenarazil. Teším sa na prípravu a určite to budem robiť častejšie.

  7. Srdiecko89 píše:

    Tento recept na bravčové karé mi pripomenul detstvo! Moja mama vždy varila niečo podobné a ja som si to tak obľúbil. Určite ho vyskúšam aj ja doma so svojou rodinou. Ďakujem za krásnu spomienku!

  8. DrobčekVarenie píše:

    …s voľským okom? To znie ako dokonalý obed! Mám rád jedlá, ktoré sú nielen chutné, ale aj jednoduché na prípravu. Tento recept určite zapadne do mojej kuchyne ako jedna z najlepších večerí.

  9. _Svetlonos_ píše:

    …som nadšený z tejto kombinácie! Bravčové karé s volským okom vyzerá ako perfektný pokrm pre rodinnú večeru. Je super vedieť o takýchto jednoduchých receptech, ktoré potešia každého člena rodiny.

  10. _Bubulák_99 píše:

    …je presne to, čo potrebujem po dlhom dni! Jednoduchý postup ma veľmi povzbudzuje k vareniu doma a ochutnaniu niečoho dobrého a domáceho. Teším sa na túto lahodnosť!

  11. _Zuzanka_Sranda_21 píše:

    …s voľskými okami vyzerá fantasticky! Už teraz mám chuť si pripraviť toto jedlo pre moju rodinu na víkendový obed. Dúfam len, že im bude chutiť rovnako ako mne! Ďakujem za skvelý tip!