Bravčové mäso na frankfurtský spôsob

 

Príprava bravčového mäsa podľa frankfurtského receptu patrí medzi obľúbené techniky v nemeckej gastronómii. Tu je postup, ako na to:

Zloženie:

  • 500 g bravčového mäsa (ideálne pancieta alebo karé)
  • 1 cibuľa, nakrájaná na jemné kolieska
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 2 polievkové lyžice rastlinného oleja
  • 1 lyžička sladkej papriky
  • 1 lyžička mletého korenia
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
  • 300 ml bravčového vývaru alebo vody

 

Bravčové mäso na frankfurtský spôsob

  1. Mäso dôkladne umyte a nakrájajte na tenké plátky.
  2. Na panvici zohrejte olej na strednom ohni a osmahnite cibuľu s cesnakom, kým nezískajú zlatistú farbu.
  3. Pridajte do panvice mäso a orestujte ho na všetkých stranách, kým sa nezačne zafarbiť.
  4. Potom pridajte sladkú papriku a mleté korenie a dôkladne premiešajte.
  5. Prepnite na nižší plameň a prilejte bravčový vývar alebo vodu.
  6. Zakryte a varte na nízkej teplote približne 45-60 minút, kým sa mäso nezjemní a nezbaví sa prebytočnej tekutiny.
  7. Otestujte chuť a ak je potrebné, prisypte soľ a čierne korenie podľa vlastných preferencií.

Podávajte bravčové mäso na frankfurtský spôsob so zemiakmi a kyslou kapustou. Prajeme dobrú chuť!

 

Bravčové mäso na frankfurtský spôsob - 2

2) Bravčové mäso na frankfurtský spôsob

Zloženie:

  • 500 g bravčového mäsa (ideálny je stehno alebo plece)
  • 200 g údenej slaniny
  • 2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 mrkvy
  • 1 zelená paprika
  • 1 červená paprika
  • 400 ml kuracieho alebo hovädzieho vývaru
  • 200 g kyslej smotany
  • 2-3 polievkové lyžice oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1-2 lyžičky papriky (sladkej alebo údenej, podľa preferencií)
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Postup:

  1. Príprava mäsa: Opláchnite bravčové mäso, osušte ho a nakrájajte na kocky veľkosti približne 2-3 cm. Osoľte a okoreňte mletým čiernym korením.

  2. Opečenie slaniny: Na väčšej panvici alebo hrnci rozohrejte olej. Pridajte nakrájanú údenú slaninu a opečte ju do chrumkava. Slanina obohatí jedlo o vynikajúcu chuť.

    Špaldové lievance s domácou Nutellou a džemom

    Špaldové lievance s domácou Nutellou a džemom

    Čítať viac »

  3. Opečenie mäsa: K osmaženej slanine pridajte bravčové kúsky a orestujte ich zo všetkých strán, až kým nezmenia farbu.

  4. Pridanie zeleniny: Do hrnca vložte nasekané cibule, mrkvu a papriky. Všetko spoločne orestujte, kým nám zelenina nezjemní.

  5. Dochutenie: Pridajte pretlačený cesnak a papriku. Dobre premiešajte a nechajte chvíľu opiecť, aby sa chute spojili.

  6. Varíme: Zalievajte mäso a zeleninu vývarom, priveďte do varu, a potom prekrýjte pokrievkou. Znížte teplotu a varte na nízkom ohni asi 1,5 hodiny, alebo kým nie je mäso krehké.

  7. Pridanie kyslej smotany: Po dokončení varenia pridajte kyslú smotanu a dobre premiešajte. Nechajte ešte 5 minút povariť, aby sa chuťové komponenty prepojili.

  8. Servírovanie: Hotové bravčové mäso na frankfurtský spôsob podávajte teplé, ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou. Skvele sa hodí s knedľou, zemiakmi alebo čerstvým pečivom.

Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

18 Komentárov

  1. Kazimirova Denis píše:

    Článok je skvelý, jasne a presne vysvetlený recept.

  2. Hrda Martin píše:

    Recept pôsobí veľmi chutne, určite ho vyskúšam.

  3. Anonym píše:

    Recept je veľmi podrobný a dobre štruktúrovaný. Skvelá práca!

  4. Gonova Dobroslava píše:

    Recept znie skvele! Určite ho vyskúšam a teším sa na chutné bravčové mäso.

  5. Albert Ringlociova píše:

    Veľmi podrobný postup, vďaka za zdieľanie receptu.

  6. Slota Alan píše:

    Mňam, moje obľúbené jedlo. Určite vyskúšam tento recept.

  7. Maly Daniel píše:

    Chutné bravčové mäso je vždy skvelá voľba, teším sa na vyskúšanie tohto receptu.

  8. Docolomansky Tamara píše:

    Recept je veľmi jasný a dobre popísaný. Skvelé!

  9. Peťo123 píše:

    Tento recept na bravčové mäso je skvelý! Nikdy som ho neskúšal, ale určite sa do toho pustím. Páči sa mi, že sú tu jednoduché ingrediencie a postup. Teším sa, že si pripravím niečo nové a chutné na večeru!

  10. JankaLáska píše:

    Wow, to vyzerá naozaj lákavo! Mám rada jedlá s bravčovým mäsom a tento spôsob prípravy ma oslovil. Určite to vyskúšam počas víkendu. Verím, že všetkým doma bude chutiť!

  11. KocúrikMike píše:

    Super recept! Mám rád recepty, ktoré sú jednoduché a chutné. Bravčové mäso na frankfurtský spôsob sa mi zdá ako perfektný nápad na rodinný obed. Ďakujem za inšpiráciu!

  12. NikaZlatá píše:

    Toto je presne to, čo som hľadala! Rada varím pre svoju rodinu a tento recept vyzerá veľmi chutne. Zelenina s mäsom je skvelá kombinácia a určite si ju obľúbime.

  13. BubkoPochutnávač píše:

    Perfektný nápad na jedlo! Milujem, keď sú jedlá plné chuti a toto je presne ono. Vždy ma poteší nový recept s bravčovým mäsom. Ďakujem za zdieľanie tejto úžasnej inšpirácie!

  14. MartaKuchárka píše:

    Tento recept vyzerá skvele! Rada skúšam nové veci v kuchyni a som nadšená z tejto kombinácie surovín. Určite ho vyskúšam tento týždeň. Dúfam, že sa podarí tak dobre ako na obrázku!

  15. RoboHladný píše:

    Musím povedať, že tento recept ma veľmi zaujal! Bravčové mäso milujem a vždy hľadám nové spôsoby jeho prípravy. Tento frankfurtský spôsob vyzerá veľmi lákavo a určite ho čoskoro pripravím.

  16. _Slniečko_95_ píše:

    „Dobrú chuť“ je presne to, čo potrebujem počuť po prečítaní tohto receptu! Som zvedavá, ako mi bude chutiť toto jedlo s kyslou smotanou. Ďakujem za tipy a rady k príprave!

  17. !KreatívnaDuša! píše:

    !Znie to úžasne¡ Tento recept je presne to pravé pre môj víkendový obed so všetkými priateľmi! Neviem sa dočkať, až ich prekvapím touto dobrotou. Veľa šťastia všetkým kuchárom pri varení!

  18. @VaričiQ3 píše:

    @Mäso sa mi páči v akýchkoľvek formách! Tento recept má potenciál stať sa obľúbeným v našej domácnosti. Teším sa na ten lahodný výsledok po varení so všetkými tými krásnymi ingredienciami!