Tu je recept na bravčové mäso s medom:
Suroviny:
- 500 g bravčového mäsa (nakrájaného na tenké plátky)
- 3 lyžice medu
- 3 lyžice sójovej omáčky
- 2 strúčiky cesnaku (nakrájaného na malé kúsky)
- 1 lyžica olivového alebo rastlinného oleja
- soľ a korenie podľa chuti
Bravčové mäso s medom
Postup:
- V miske zmiešajte med, sójovú omáčku, cesnak, soľ a korenie. Toto bude marináda pre mäso.
- Plátky bravčového mäsa ponorte do marinády a nechajte ich aspoň 30 minút odpočívať, aby sa nasiakli chuťou.
- Rozohrejte olej na panvici a pridajte marinované plátky mäsa. Smažte ich asi 2-3 minúty z oboch strán, alebo kým nie sú dobre prepečené a mäso nie je viac ružové.
- Po upečení nechajte mäso trochu vychladnúť a potom podávajte s prílohou podľa vlastnej chuti, napríklad s ryžou alebo zeleninou.
Dúfam, že si tento recept vyskúšate a bude ti chutiť!