Samozrejme! Tu je jednoduchý recept na bravčové pliecko po neapolsky:

Suroviny:

  • 4 plátky bravčovej panenky
  • Sól a čierne korenie podľa chuti
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 4 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 cibuľa, nakrájaná na tenké kúsky
  • 200 ml paradajkovej omáčky
  • 1 čajová lyžička sušeného bazalku
  • 1 čajová lyžička sušeného oregana
  • 100 g mozzarelly, nasekané na kocky
  • Čerstvá bazalka na ozdobenie

 

Bravčové pliecko po neapolsky

Postup:

  1. Panenku osolíme a okoreníme podľa chuti.
  2. Na panvici zahrejeme olivový olej a opečieme plátky bravčovej panenky z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu. Odstavíme z plameňa a necháme ich odpočívať na tanieri.
  3. V rovnakej panvici nastrúhame cibuľu a cesnak. Orestujeme ich dozlatista.
  4. Pridáme paradajkovú omáčku, bazalku a oregano. Ochutíme soľou a korením a necháme omáčku povariť pár minút na miernom ohni.
  5. Vrátime opečené plátky bravčovej panenky do omáčky a necháme ich variť približne 5 minút, aby sa premiešali chute.
  6. Na každý plátok panenky navrch položíme kocky mozzarelly a necháme ju roztaviť.
  7. Hotové bravčové pliecko posypeme čerstvou bazalkou a môžeme podávať. Lahodne chutí s cestovinami alebo čerstvým chlebom.

Dobrú chuť! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa spýtať.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *