Bravčové ražniči na plechu

Bravčové ražniči na plechu sú výborným a chutným jedlom, ktoré si môžete pripraviť nielen na víkend, ale aj pri rôznych rodinných oslavách alebo grilovačkách.

Tento recept je jednoduchý a výsledok vždy stojí za to. V nasledujúcich krokoch vám ukážeme, ako na to, aby ste pripravili dokonalé ražniči, ktoré budú šťavnaté, voňavé a plné chuti.

Ingrediencie:

  • 1 kg bravčovej krkovičky
  • 2 veľké cibule
  • 2 papriky (červené a zelené)
  • 200 g šampiňónov
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 1 lyžica horčice
  • 1 lyžica mletého papriky
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžička sušeného oregána
  • 1 lyžička rozmarínu
  • 1 lyžička tymiánu
  • Špajdle na ražniči (pokud plánujete skladať)
  • Citrón na podávanie
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

 

Bravčové ražniči na plechu

Príprava:

  1. Príprava mäsa: Začnite tým, že bravčovú krkovičku umyjete a osušíte papierovými utierkami. Potom ju nakrájajte na cubiky (približne 3-4 cm). Takto pripravené mäso sa bude lepšie marinovať a udrží si šťavnatosť počas pečenia.
  2. Marinovanie: Vo veľkej miske zmiešajte olivový olej, sójovú omáčku, horčicu, mletú papriku, nasekaný cesnak, soľ, čierne korenie, oregáno, rozmarín a tymián. Všetky prísady dôkladne premiešajte, potom pridajte nakrájanú krkovičku. Uistite sa, že je mäso dobre pokryté marinádou. Misku prikryte a dajte do chladničky aspoň na 2 hodiny, najlepšie však cez noc. Marinovanie zvýrazní chuť a zabezpečí šťavnatosť mäsa.
  3. Príprava zeleniny: Zatiaľ čo sa mäso marinuje, môžete sa venovať zelenine. Cibuľu a papriky nakrájajte na menšie kúsky, šampiňóny očistite a rozrežte na polovice alebo štvrtiny. Zeleninu môžete pridať do marinády aj k mäsu, aby sa aj ona príjemne dochutila.
  4. Príprava plechu: Predhrejte rúru na 200 °C. Na plech položte papier na pečenie alebo ho jemne potrite olejom, aby sa ražniči neprilepili. Ak používate špajdle, môžete začať skladať ražniči: na striedačku napichujte kusy mäsa, cibule, papriky a šampiňónov. Peschodnosť zo zeleniny a mäsa dodá každému sústu výnimočnú chuť.
  5. Pečenie: Ražniči uložte na plech a vložte do predhriatej rúry. Pečte asi 25-30 minút, kým mäso nie je dobre prepečené a zelenina získa zlatistú farbu. Po 15 minútach pečenia ich môžete obrátiť, aby sa rovnomerne prepiečili zo všetkých strán.
  6. Podávanie: Kým sa ražniči pečú, môžete si pripraviť rôzne prílohy. K ražniči sa veľmi dobre hodí čerstvý chlieb, ryža alebo zemiakový šalát. Po upečení ražniči vyberte z rúry a nechajte ich chvíľu odpočinúť. Potom ich servírujte na tanier, ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou a podávajte s citrónom na plátky, ktorý dodá jedlu sviežu chuť.

Bravčové ražniči na plechu sú nielen chutným jedlom, ale aj skvelým spôsobom, ako si vychutnať kvalitné a čerstvé suroviny. Nebojte sa experimentovať s rôznymi druhmi zeleniny alebo marinádami, aby ste objavili svoje obľúbené kombinácie. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

3 Komentáre

  1. Stefania Grznar píše:

    Vyzera to naozaj lahodne, urcite vyskusam tento recept! Dakujem za inspiraciu!

  2. Gertruda Kopecka píše:

    Tento recept si urcite vyskusam, snad nebudem musiet dlho cakat na vysledok.

  3. Lszabova píše:

    Recept sa mi paci, zdá sa byt jednoduchý a chutny.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *