Zapekané bravčové karé s broskyňou a so syrom
A ja neviem čo dnes variť na obed a tak mi napadol tento jednoduchý recept. Pár mint prípravy trocha varenia a skvelá pochúťka je na svete. Uvidíte, že vám to bude veľmi chutuť a pri jedle sa vôbec nezapotíte.
Budeme potrebovať k vareniu:
- 500 g bravčového kare
- broskyňe (môže byť aj kompót)
- smotanu na varenie
- 1 PL múky
- petržlenovú vňať
- soľ
- čierne mleté korenie
- tvrdý syr (na pokrájanie)
Zapekané bravčové karé s broskyňou a so syrom
No tak poďme spoločne na to. Karé najpr umyjeme a nožom pokrájame na rezne. Môžete si ho však kúpiť aj rovno pokrájané. Poriadne múso oklepete, môžete ho oklepať aj druhou stranou noža, ak máte radi thšie múso no klepať musíte.
Mäsko okoreníte a osolíte z jednej a z druhej strany. Do panvice si dáte olej a rozpálite ho. Opečite ho z oboch strán z prudka. Po tom čo ste taks pravili, tak si do pekáču alebo zapekacej misy dáte mäso spolu s výpekom. Ja niekedy dávam na spokoj na hruko nakrájanú cibuľu. Ale to nemusíte ak nechcete.
Na plátky mäsa som položila broskyne a prikrila som to syrom, ktorý som si nakrájala na hrubšie plátky. Môžete aj postrúhať. Ak chcete môžete dať syr pár minpt pred koncom. Je to na vás, ale ak ho dáte teraz tak bude chrumkavý.
Do misky som si dala smotanu na varenie, múku, vňaťku, troška čierneho mletého korenia a soľ. Dôkaldne som to premiešala a vyliala na mäso. Takto pripravné mäso s broskyňou a syrom môžeme zakryté alobalom piecť pri teplote 200 stupňov. Tak 10 minút pred koncom odkyjeme a zapečieme. Pečieme približne 30-40 minút podľa hrúbky mäsa.
Ako prílohu som tentokrát zvolila šalát ale nachutnejšia je kašal zo zemiakov alebo ryža.
Dobrú chuť slečny.
Zapekané bravčové karé s broskyňou a so syrom
Máte samozrejme aj inú variantu obedu ku bravčovému kare a to bravčové kare na bylinkách. Tiež jednoduchý nedeľný obed.
[penci_recipe]