Určite! Tu máte dva recepty na údené bravčové rebierka:

Recept 1: Klasické údené bravčové rebierka
Potrebujete:

  • 1 kg bravčových rebierok
  • 2 lyžice soli
  • 2 lyžice cukru
  • 2 lyžice sladkej papriky
  • 1 lyžica čiernej rasce
  • 1 lyžička cesnaku v prášku
  • 1 lyžička cibule v prášku
  • 1 lyžička mletej horčice
  • 1 čajová lyžička mletého čierneho korenia
  • Polievkový olej

Postup:

  1. Do misy zmiešajte soľ, cukor, sladkú papriku, čiernu rasce, cesnak v prášku, cibuľu v prášku, mletú horčicu a čierne korenie.
  2. Rebierka dôkladne opláchnite a suchým utierkou ich osušte.
  3. Natriete ich tenkou vrstvou oleja a potrite marinádou zo zmiešaných korenín.
  4. Pripravte si udierku a opatrne rozložte drevené hobliny alebo malé kúsky drevného uhlie na dne.
  5. V hlavnej časti sudu zapaľte oheň a dym vytvorený horiacimi hoblinami alebo uhlím nechajte rozvinúť.
  6. Na reštauráciu suda položte rebierka (mali by byť nad priamym ohňom), suda zakryte a nechajte rebierka údiť asi 2,5 hodiny.
  7. Po 2,5 hodinách skontrolujte, či sú bravčové rebierka hotové. Mala by sa odlupovať od kostí a mať výraznú údenú chuť.
  8. Keď sú hotové, nechajte ich chvíľu odpočívať a potom ich môžete podávať.

 

Recept 2: Rýchle údené bravčové rebierka
Potrebujete:

  • 1 kg bravčových rebierok
  • 2 lyžice sladkej papriky
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička mletej čiernej rasce
  • 1 lyžička cesnaku v prášku
  • 1 lyžička cibule v prášku
  • 1 lyžička mletej horčice
  • 1 čajová lyžička mletej papriky
  • ½ čajovej lyžičky mletej škorice
  • Olej na potretie

Postup:

  1. Rebierka opláchnite a dobre osušte.
  2. V miske zmiešajte sladkú papriku, soľ, čiernu rasce, cesnak v prášku, cibuľu v prášku, mletú horčicu, mletú papriku a škoricu.
  3. Rebierka otrieť olejom a potrite marinádou zo zmiešaných korenín.
  4. Vhodné je použiť rýchlu údennú metódu. Potrebujete udierku, dymovú pistáciu a rýchle zapálenie. Postupujte podľa pokynov výrobcu rýchleho údenného zariadenia a udiať rebierka podľa potreby až do údenia.
  5. Po dokončení údenia nechajte rebierka chvíľu odpočívať a servírujte.

Dúfam, že tieto recepty vám budú chutiť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *